IKEA kärlek.

So, my sisters and our best friend David (from Örebro) just got back from IKEA. While I was at school, staring at a screen, and finishing off all tasks way before everyone else (and getting extra assignments) - yes, I have to brag a little - they were trying out beds, jumping in sofas, eating meatballs and looking at utensils. Yes, I'm jealous.

'Cuz my head was spinning (round, round, baby, round round).

Anyways. Good thing they brought me back a pack of toblerone.

follow me down to the valley below

Porcupine Tree - Lazarus

uhm.

"Your mom called. She wants her egg back."

"Your Village called, they want their idiot back."

"The Governor called, He said he'll terminate you."


hahahaha!!

Godnatt gott Folk.

Judy Collins - Send In The Clowns



sushi with sis

Sabine, som alltid sagt att hon hatar sushi, blev släpad till en sushi restaurant med mig igår. Den enda sushi hon egentligen provat (och inte gillat) är lax/fisk sushi. Så det var bara en California-roll-testning, väntandes på att ske. Och hon älskade de vegetariska sushirullarna!! Vilket gör mig jätteglad också, hon måste lära sig att tycka om sushi.

@ Sushi Restaurangen Itamae (på Odenplan, nära min skola).



kavaj & topshop skinnies


classics.

Det vart en del shopping igår. Bland annat av underbara Topshop jeans - Mina favorit jeans. Det finns ingen som säljer jeans som sitter så bra som Topshops.

Kommer ni ihåg att jag sa att mina favorit jeans - som jag dessutom haft i säkert 4 år - sprack i baken på Hawaii. Oj vad ledsen jag blev. Riktiga skinny jeans, perfekt grå färd, som gav en gudomligt snygga ben, total rippade i baksömmen på en dag utan byxhelsiken. Jag satte mig i färg med ett par av mina jeans, skulle byta till topshop jeansen (som sprack) och fick ta ett par andra (som dessutom hade krypt i tvätten och var sjukt taights, så jag fick gå med knappen uppknäppt). 3 jeans senare alltså..

Det vart bland annat:
två blusar, en lång kavaj, två par jeans, en klänning, ett par örhängen, en skjorta och ett par nya svarta leggings. Idag inhandlades ett par enkla sneakers från h&m samt en t-shirt från h&m's killavdelning - sjukt snygg till mina nya gråa skinny jeans.

Välbehövliga plagg dessutom. Höst = varmare plagg, vilket jag inte har eftersom mycekt rensades ur inför Hawaii. Men plaggen kommer även kunnas användas om jag åker tillbaka.

BTW.
Min ansökan är klar och behandlas nu. Om några veckor får jag veta om jag kommer få åka tillbaka eller ej. Håll tummarna nu!


Godnatt,
imorgon ska jag träffa Emilie Rinse.

peace

Wafflemorning.

Våffelmorgon vart det för min och Mammas del. Av någon skum anledning så var jag jättesugen på våfflor såhär på eftermiddags kvisten. (Jetlagen har lagt sig - tack och lov för det - nu när jag har sovit till 11.30 Fredag och Lördag)
Runt 13 tiden så ställde jag mig faktiskt och gräddade våfflor till mig och Mamma. Helt fantastiskt gott.

http://www.wrightangle.com/food/blog/wp-content/uploads/2008/04/waffles1.jpg http://www.wrightangle.com/food/blog/wp-content/uploads/2008/04/waffles1.jpg

as challenges arise---

En vän till mig, Nate (läs hans blogg: hearblack.com), skrev nyss en "Reading Log", som jag tycker är helt fantastisk. Läs den.

I Nate's Reading Log står bland annat detta:

"Buddists believe: 'Don't cling on to things, because everything is impermanent'.

Love Extended is the key to happiness; Love withheld is the key to pain."

How you react to people and situations, especially when challenges arise, is the best indicator of how deeply you know yourself and who you really are."

http://www.naturescapes.net/perspective/AntelopeCanyon.jpg

Värt att fundera på, och kanske applicera.

Peace

ge mig.


clear lens aviator glasses - 10 dollar på www.80spurple.com

For future references?

Stephanie visade mig den roligaste videon jag har sett på länge; Ett par som gifter sig och, låt mig bara få säga, att entrén är extraordinär.


Reading




i'm gonna tear down these walls

All Time Low - Walls



Katy Perry
- Thinking Of You

The everyday walz.



Fakta: Jag är tjejen som läser lite flummiga bild (och mode) ämnen, tricker tea ur en starbuckstermos och har converse till klänningen, samt vegetarianen som käkar havregrynsgröt till lunch (för att hon inte orkade göra matlåda kvällen innan, och tryckte på snooze knappen några gånger för mycket på morgonen för att hinna göra en).

Varsågod.

Fantastiskt.

So, as I was pondering on the bus this morning. Yes, I tend to do that when I have way to much free time.. I found that, even though I feel kinda old (I know, 21-going-on-22 isn't that bad), I have managed to do a whole bunch of things in my life so far.

Like:

3 years of Fashion&Design Studies.
Work for 4 years (also while still in highschool)
Make a debut Fashion line (Jaykaiy) and sold every item through a blog.
Study a year in Hawaii, BYU Hawaii, (Art & Business studies)
Becoming a TA for Art department at BYU-Hawaii
Apply to a fashion school (FIDM), get in, decide not to go (because of ridiculous expenses).
Work again
Apply for new studies back in Sweden
Start Clothing Pattern Construction Program (That, by the end of the semester, will give me a diploma)

Not to bad, eh?

Matt Costa

Matt Costa - These Arms


Afterschool and Tea

I eftermiddags när andra skoldagen vart klar så åkte jag direkt hem till Stephanie. Det blev lite mys i hennes trädgård (baksidan av huset), leka med hennes underbar systerdotter Naima, teadrickning och djupa samtal.








H&M faux leather jacket, Gina Jumper & leggins, varierande ringar och Stephs kamera.

The in-laws?

Innan jag lämnade Oregon, så säger Paul och Brittany's föräldrar att "You've past every test we've had for you so far". Jasså? Jag visste inte att jag var där för att testas? Haha, future in-laws eller?

Paul säger senare att dom inte varit irriterade på mig alls, och tyckt att jag var snäll och hjälpsam, och passar bra in i deras familj. (haha) Jag tror att dom försöker matcha ihop mig med Paul.

Bra. Life just got alot more interesting.

The Hankmeister.

Så Patric Hanke ska ha kommit hem förra veckan. Och jag var i USA när hans homecoming fest var. Typiskt. Hoppas kunna få träffa honom någon gång nu när han kommit tillbaka i alla fall.

:)

Det är så kul när ens kompisar kommer hem från missioner!

No worry.

Coolt nagellack inköpt på Sally's beauty supplies, och en cool ring jag fick av Paul, ganska mycket summerar upp min outfit för idag.

Första skoldagen gick jättebra. Jag var totalt jet lagged och trött när jag vaknade vid för att göra mig i ordning till skolan. Men allt gick bra. Först en liten föreläsning, sen massa information och papper, och sedan "right down to business" med att göra en grundkostruktion och en lättare mönsterändring på en kjol (peace of cake!). Och så slutade lektionen ca 30 minuter tidigare.

Jag är lycklig!

och har fina naglar :D



Peace people.

Franz Ferdinand - No You Girls


ACCOMMODATION

I've been home barely a day, and I already miss the McPhee's a lot. Their family is absolutely wonderful.

Dang it, another 4 moths till Hawaii..

PDX

Hej,
sitter just nu på Portlands flygplats (PDX) och väntar på mitt flyg. Dags att boarda om 30 minuter, så jag passar på att ladda datorn och iPoden till 6,5 timmars flyget till Newark. Tack och lov för gratis WiFi på flygplatsen! Äntligen en flygplats som tänker på resenärernas bästa. (haha)

Det har varit en intensiv Fredag.. Och Lördag. Tidigt på Fredag morgon gick jag upp och åkte med Paul för att fixa lite dekorationer till kvällens "Welcome home" Party för deras bror Michael. (Han kom hem på tisdag morgon, emn en officiell fest hölls igår). Hela dagen har det flängts, lagats mat, dukat upp, diskats och jag fick även uppdraget att dekorera klart piñatan, som såg ut som en missionär. Rätt lustigt faktiskt, barnen tyckte det var hysteriskt roligt! Sedan var det underhålla gäster, eller mer underhålla barn för min del eftersom jag inte kände så många som kom. Några stycken hade jag träffat förut, i kyrkan och på bröllopen från första veckan där. Sedan har vi varit uppe hela natten, hjälpt till att plocka undan från festen och vid 23.30 tiden så satte vi oss i bilen och började köra upp mot Portland. Ingen sömn alls för min del eftersom jag fick sitta uppe och se till att Paul var vaken medans vi körde, för att sedan byta av honom och köra resten av resan till Portland. Men det var inga problem, jag blev sjukt pigg efter 3 timmar. Kanske för att Paul överraskade med att ta fram sin Yearbook, som jag frågat efter, och berätta historier och i princip alla i hans avgångsklasser. Sjukt roligt!

Nu sitter jag här, lite halvt ledsen över att åka hem. Jag vet att jag kommer sakna Brittany jättemycket. Min lillasyster från en annan "Mister". Och Paul. Självklart Paul.

Skolan börjar på Måndag, och jag känner mig reda att börja plugga igen efter några månaders uppehåll. Jag är peppad med skolmaterial, inköpt på Fred Meyer och en Craft Store för billiga pengar då allt är billigare i USA. KAP! Speciellt Sharpies, mina favoritpennor. Dessutom finns det ton av godis till min kära lilla flickefamilj där hemma (och Pappa om han vill ha såklart), i mitt handbagage.

Ja ni, 6,5 timmar till Newark och sedan 85 hem till Stockholm. Söndag morgon, 7.35, är jag hemma i kalla Sverige igen.

Vi ses!
Peace

Airport Playlist

Boys Like Girls - Love Drunk
No Doubt - Stand And Deliver
Franz Ferdinand - No You Girls
The Cribs - Man's Needs
Matt Costa - These Arms
Kent - Kevlar Soul
The Smiths - Sweetness

the orphan. the orphan. the orphan. the orphan. the orphan. the orphan.

Igår var det äntligen lite Paul&Jackie alone time. Paul och jag åkte iväg och såg "the orphan" på bio. Filmen var en rysare, och ganska obehaglig skräck film.

Efter filmen plockade vi upp Pojo (Paul John VonStrahl) och gjorde Medford osäker. Nej, verkligen inte. Men vi tog en tripp bort till ett "Bespökat" hus som, när killarna höll på och skrämde upp mig, verkade läskigt. Igenspikade dörrar, obebott sen många många år tillbaka, halvt raserat, grovt nedskräpat och med stora rosenbuskar (med vassa törnar) som klängde sig runt huset tillsammans med en mörk natt och en måne som ligger strax över tak kanten gjorde visserligen att det såg ut som ett "idylliskt" haunted house. Men i själva verket var det ganska lamt när vi väl gick upp till huset och skulle försöka ta oss in.

Istället blev det lite natt-trips runt Medford, för att titta ut över staden och stjärnorna i mörkret och avsluta natten på Sharie's (ett "café"), runt 4 tiden.


http://image.examiner.com/images/blog/wysiwyg/image/the_orphan_poster.jpg

The Baking Express

Bakning pågår just nu i McPhee's hus. Deras bror Michael kommer hem från sin mission i Costa Rica om bara några timmar, och det bakas Strawberry Cake, Chocolate Cake och Chokladbollar (ála Svenskan själv, eftersom dom tyckte att jag absolut skulle bidra med något).





Gotta get back to baking.
Peace

Disney Söndag

I förrgår kväll höll jag Paul vaken till klockan 7 på morgonen, eller snarare, vi höll varanadra uppe med att göra tröjor, tittade på bilder och kollade i böcker. Han skyllde förstås allt på mig, för att jag lyckats hålla honom uppe, men i mitt försvar så säger jag att han kunde gå och lägga sig när han ville, men han ville tydligen inte lika väl.

Så igår kväll tyckte han att han skulle hämnas. Jag som deckade i soffan framför "The Reaping" gick och la mig, somnade, och vaknar av att Paul står i dörröppningen runt klockan 1 på natten. Så han sätter sig på min säng och vi sitter uppe och flummar lite. Pinsamma sånger på svenska tvingas jag sjunga också. Ugh. Anyways. Nu är jag redo för Söndagens äventyr.

Angående Disney Söndag:
Hela morgonen har det spelats Disneylåtar på mitt iTunes och Spotify. Jag måste säga att det är en helt fantastisk start på dagen, om inte fantastisk start på Söndag. Söndagar som för det mesta brukar vara den segaste dagen i veckan.

Det roligaste på morgonen är när Brittany kommer in och "En helt ny värld" spelas på svenska och hon säger "How dare you Swedes disgrace our Disney Songs?!", skämtsamt förståss, och jag säger att "Hur ska annars Svenska barn njuta av Disneysångerna?", var på Brittany säger "LEARN ENGLISH". haha!


aladdin-1.jpg jasmine and aladdin image by gl2009kb


Trevlig Söndag allihopa!

justification 2


Vet inte vem som sa det, men det är helt ett fantastiskt "ordspråk".

Ilska.

About three things I am absolutely sure of:

First, when I'm mad, I clean. Clean out, fold and reorganize.

Second, there is a part of me- and i don't really notice how dominant that part is- that listens to rock music, really loud when agitated.

And third; depending on the tone i my voice or music I listen to, you can totally tell when I'm mad.

(Yes, I just used Twilight quoting on this..)

The Oregon express.

Så jag är framme i Oregon, och har varit det i en dag nu ungefär. Väl framme vid McPhee's hus så frick jag träffa deras mamma, en runttur i huset och lägga ifrån mig mina grejer innan vi åkte iväg till Olive Garden för att äta. Gosh, vad jag har saknat Olive Garden! De borde starta den restaurangen i Sverige också!! (PS. kan man beställa ett sånt hus som McPhee's har på postorder så vill jag ha det! Eller så gifter jag mig bara med Paul så kan han bygga ett! Haha). Hela dagen igår rände vi runt och gjorde ärenden och gick dessutom på två bröllop. Tokigt, ja visst. Kvällen avslutades med en nattdopp i McPhee's underbara pool tillsammans med Paul.

Nu är klockan 7.15
och det är packning som gäller, eftersom vi åker till San Fransisco (Fresco) om två timmar. Yay! Förhoppningsvis rör vi oss ner mot LA också.

Hör senare!

Peace

RSS 2.0