Tsunami Tomult á la Hawaii

Min Fredag/Lördag var väldigt intressant.

Jag och Paul åkte ner till Honolulu för att käka på en Indisk Restaurang, och såg att tidvattnet var sjukt lågt, man såg korallreven typ en halv kilometer ut. SJutk weird, tänkte vi, och så skämtade jag om att det är fullmåne i kväll, och drog till och med till Med "Tänk om vi kommer få en Tsunami" och så skrattade vi.

En halvtimme senare så får Paul ett SMS av sin kollega som vidcare befodrat en "information om Tsunami" på grund av en jordbävning på 8.8 i Chile som nu rippat ut Tsunamivågor över hela Stilla Havet. Shit också!

Vi äter vår middag, och tänker inte mer på det, för skulle det bli något mer allvarligt av det så kommer vi få mer information senare.

Av många konstiga anledningar så hamnar vi i alla fall på Walmart vid 12-1 på natten, där jag köper alla grejer bine och emma ville ha. (förutom iTrippen Bine, för dom var slut, och dom som fanns kvar kostade nära 480 kr..),
när jag sedan ringer Birekt efter vi kommit ut från Walmart så avbryts radion och dom säger "this is not a test, this is and actual tsunami warning. the tsunami will hit Hawaii at approximately 11.19 am,, with waves around 10 feet high" och så ger dom resten av informationen. Men man kan itne få panik först, man msåte vänta på mer information, vilket vi vet eftersom dom testar tsunamisignalen varje vecka, och radiofrekvensen då och då.

Sjukt freaky. När vi sedan åker hem, hänger lite, och jag åker hem till mig vid 4 på natten så kommer informationen om att vi måste evakuera vår sida av ön (eftersom vi bor PRECIS på kusten), Laie... Jag får väcka alla mina roomates, ringa Paul, lugna ner Christa (en av mina roomates som får panik) som sen åker till sin bästa vän Cristy, få in alla i bilen med rena kläder packade, mat och vattendunkar (samt toapapper, som dom var väldigt tacksamma över att jag packade sen) och så åker vi bort mot Mililani, som ligger mitt inne i Oahu.
Bensinstationerna är ÖVERFYLLDA med människor som ska nödtanka. jag har aldrig sett så proppade mackar, men köer upp till 1 km åt varje håll med bilar som väntar, så vi åker bort till Sunset Beach som är på vägen. jag har en halfull tank som räcker gott och väll fram och tillbaka, men vi stannar på Chevron (bensinmacken) i Sunset, som visar sig vara avstängd, mackewn är stängd och ingen tänker komma och öppna den heller. Chevron i Laie fick tydligen slut på bensin också, fick vi veta senare (HALLÅ, I EN TID AV NÖD?! REALLY?).
Pupukea och Waimea som ligger precis i närheten av Sunset Beach, har ett berg som man kan åka upp för, där det finns bostäder, så vi jag bestämmer mig frö att vi evakuerar dit. SÅ vi åker upp, 6 på morgonen, då även Tsunami alarmet går och skrämmer skiten ur mig.

Vi parkerar, sover ett litet tag. Eller vissa av oss i alla fall. jag lyckades inte. Vi det laget vi har parkerat ocha llt så har jag varit vaken 27 timmar. Vi väntar, och väntar, signalerna går av varje timme, och tillslut är hela området fullt med bilar och människor som vi joinar en bit ner för backen för att titta ut över vattnet och vänta in tsunamin.

Men, tsunamin slog aldrig till på vår sida. Det som hände var att vågorna saktades ner, missade Hawaii lite grann. De vågor som träffade vcar knappt en meter höga nere på södra delen av Oahu och vid Hilo Bay på Big Island, men ingen större skada skedd.

Hawaii har tydligen varit due för en tsunami, senaste var 1960 och dom inträffar ungefär vart 50:e år.

Tillslut kommer poliserna och säger åt alla att vi kan åka hem. Vid det laget har jag varit uppe i 34 timmar i sträck, inte kunnat sova. Sjukt hungriga och lättade komemr vi hem, och jag fick de bästa 2 timmarnas sömn jag någonsin haft.

Åker sen över till Paul igen och hänger där med honom och hans roomate Gelu från Nepal. (ganska chill kille.. inget intresse dock hurni. lugna ner er :) hah ). Kommer hem runt 4 i natt och har sovit som en bebis hela natten. Sjukt skönt.

Men jag är okej, vi är okej. Dom som har det riktitg illa just nu är befolkningen på Chiles Västkust och Marqeesas Öarna som fick en träffa av tsunamin.

Tacksam är jag för det i alla fall. Tacksam även för mina vänner osm jag fick spendera denna galna, väldigt tomultande helg med. Människor som jag verkligen bryr mig om.

Utsikten från där vi stod, där vi även kunde se valar glimta upp på ytan:







Pottery My Life Up. Part 2

Bilder på lite Bisquefires (eldade en gång) keramikprojekt. Enjoy.

(klicka på miniatyrerna för större bild)



hard work work work

Sitter nu och käkar Captain Crunch till frukost, i väntan på att springa iväg till jobbet. oh, the life of a secretary..
I eftermiddag är det dags för mig att bekanta mig mer med blackboard, mer exakt att kunna lägga upp filer och quiz scores för en lärare jag fått access till. Blackboard (för er som inte vet) är en sida, skolsida, där man kan gå in, se vilka klasser man har, eventuellt ladda ner material, uppgifter och göra quizzes online för det olika klasserna.

Hajjar ni?

:)
Peace

art for the heart - art concepts


Unity/Variation


Balance/Symmetry


Balance


Unity


Fashionsharks..


Repetition, texture, monotone


The Golden Mean (.618) (The Vitruvian Man)


Shapes - Geometrical, repetition

Ja, som någon snällt ville påpeka så heter "The Golden Mean" Mannen - The Vitruvian Man, av Leonardo DaVinci. Men om man läser sub-texterna under bilderna så är det koncept som snackas här, inte konstnärer, fotografer eller grafiker.
Men tack iaf. :) Rätt ska vara rätt, visst?

jacqueline goes photoshop poster/ticket pro.

De senaste 2-3 veckorna har jag fått alla möjliga uppdrag att göra för skolans Fine Arts Department. Bland annat posters för musikalen "Musical Man", biljetter, program, post hand-outs och vouchers till just detta event. Jag har även fått i uppdrag att göra två posters till uppkommande musik event. SJUKT KUL!
Eftersom jag är den enda Art Major eleven som jobbar i sekretariatet (då de andra är musik elever), så skickar de över de mesta art/grafik relaterade gejerna till mig.

Äntligen får jag bekanta mig mer med photoshop, och itne glömma bort de få kunskaperna jag faktiskt har. HÄR SKA DET BLI ETT PROFFS! Watch out!

Förutom det så fick jag en skit score på mitt historia prov, oavsett hur hårt jag pluggade. Det störda var att provet var lätt (tyckte jag) ändå så missade jag 6 av 25 frågor och fick ett slutbetyg på C på just det provet. Hoppas att min uppsatsdel gick bättre och kan höja upp lite grann.. Kanske.. Det dumma är att jag tvingade Paul och säga vad han fick för score, trots att han inte ville säga (för att han visste att jag skulle bli ledsen, eftersom han knappt pluggade till provet). Han hade 5 missar av 25, vilket då resulterade i 80% - vilket är ett B. Skit också! Jag vill bara skilja mig från mitt liv denna vecka..

Plus att jag har en psykologi mid-term att ta från och med idag till på fredag, som vi fick studyguiden för IGÅR KVÄLL!! Seriöst, den läraren är asschysst, men det där var taskigt.

Så jag är i full rörelse med 3 uppsatser att skriv, 1 mid-term tenta att ta, tvätt upp till mina öron, jobb varje dag, läxor och andra saker som händer, så jag är jätteledsen att det tar mig sån tid att uppdatera bloggen hurni.

Håll ut i 1 vecka till så kanske uppdateringarna kommer oftare.

Jay

February 22, 2010

Jacqueline goes formspring -  nu finns jag också på formspring. fråga vad ni vill, när ni vill genom att klicka här: Jaykaiy

Music to listen to:
Ben Folds & Regina Spektor - You Don't Know Me.

its the time's we takes to blow away.



boredom is a matter of choice, not circumstances.

De kommande 2 veckorna kommer bli ganska galna, men mid-terms och jobb. Jag har hur mycket som helst att göra, och för att inte lägga till de två papprena jag måste skriva med feta källorna också. Så nu får ha tålamod med uppdateringarna av bloggen.

På Fredag, fram till måndag kväll, så har jag ett Historia prov på 12 kapitel som jag msåte ta. Jag har suttit hela förra veckan och jobbat med min studyguide, som jag nu sitter och läser ur och försöker få in i huvudet.

Mycket har hänt dessa två veckor och kommer hända de kommande två också. Ibland vet jag inte vad jag ska ta mig till. Men mycket är utrett.

Och så klippte jag mig äntligen igår. Bara toppning och uppklippning, eftersom senast jag gjorde det så vart lagrena jättefula och tjocka. Hör och häpna, men jag klippte mig faktiskt i vårat lilla stripmall, och det vart så sjukt bra! jag har aldrig ALDRIG blivit så nöjd med en uppklippning som jag var igår! Och för att inte tala om att tjejen visste exakt vad hon gjorde när hon fönade ut håret! tack och lov!

Anyways.
Jag saknar er där hemma,
Peace

Shoet! It's shoe-time!

Förra veckans inköp av skor. Äntligen lite riktiga istället för dom plastiga 2dollars flip-flopsen som blir smutsiga på 2 sekunder.


Forever 21


Charlotte Russe


Charlotte Russe

a day at the Zoo.

with Paul.


























Mahalo!

Visual Design

Här får ni ett litet smakprov på vad vi gör för mini-projekt i Visual Design

Gesture Drawing, fill in with 1-2" lines.


One-line-drawings


Non-Subjective Form-Collage

PS. BINE jag har gjort ett collage med dig också :) Eller dina characteristics snarare. Du får se den när den kommer tillbaka från min lärare :)

Dolce&Gabbana - Please stop making shoes I want.


Adress för alla sugna:

Jacqueline Usterud
55-525 Naniloa Loop
Laie, HI 96762
USA


Sunset Beach. How I adore Thee.


Ser ni den lilla svarta klumpen högst uppe i högra hörnet? Det är typ världens sötaste hund som gick fram mot strandkanten och bara satte sig och skulle titta på havet och njuta av brisen!
Snutti!

Trampolin+Spöregn+Hawaii=Brittany&Jackie




Pottery My Life Up.

Jag vet inte hur det hände, men veckan har bara swoschat förbi i 200km/h. Läxorna blir gjorda utan att jag ens tänker på dom, jobbet går svinfort, keramiken blir klar och jag har till och emd tid att göra någonting själv utöver detta.

Igår kväll hängde jag för första gången med Johanna Hagman, den "nya" svensken i BYUH tillskottet. Hon rä fruktasvärt skön! Hur lätt som helst att umgås med, och verkligen en jätterolig och snäll tjej. Många likheter oss emellan och liknande musiksmak. Me likie. Anyways, hon och jag tog oss ner till Pearlridge Shopping Center och slog till stor på Sephora, sen Forever 21 och Charlotte Russe. Avslutandes med California Pizza Kitchen och en sjukt god avokado+chips apitizer, samt en sukt god Garlic Cream Pasta w/ shrimps.

jag har nog spenderat mesta delen av min fredag i keramikstudion. Sjukt lugnande faktiskt. Jag ville bara ta det lugnt och vara lite frö mig själv idag av någon anledning. Jag vet inte riktigt. Men jag har blivit bättre på att göra skålar i alla fall, och låt mig bara få berätta att skålarna är inte det lättaste. Sen måste vi nu också tillbaka när leran har blivit "leather hard" för att "trimma" botten och sidorna. Och detta tar ungefär 5-8 timmar. Jag tror nog att jag går dit imorgon bitti och grö en till skål, för lite mer övning, så jag inte suger totalt i alla fall. men ajg får lite panik över att centrera den dumma leran bara! Shit, att det ska vara så svårt, och jag som trodde att jag fått in tekniken nu... Icke! Man ska inte ha för mycket självförtroende, mera intala sig att "det här fixar jag, piece of cake" som min lärare säger. Men jag vet inte riktigt. Jag tror nog, att för min del, så handlar det mera om att  inte stressa.

Psychology provet: 83% = B, Fick reda på resultatet idag. Jag är inte helt nöjd, men jag fick ju åtminstonde godkänt. Min lärare vet i alla fall vem jag är, vilket är bra. Det är inte alla han har koll på i klassen, så det är alltid ett plus.

Godnatt mina kära vänner, familj och läsare.
Vi hörs snart, och förhoppningsvis kommer det upp lite keramikbilder imorgon eftermiddag också, tillsammans med bilderna från när jag och Brittany hoppade på trampolinen i spöregnet :)

Peace

80's Ice-skating

Bilder från i lördags när vi åkte skridskor i 80-tals anda.


Shelby & Jag


Shelby, Jag & Tessa




Shelby, Paul, Jag & Tessa. (Amanda tar fotot)


Väldigt suddig bild på Amanda.

Peace Peeps

RSS 2.0