best music video ever.


Födelsedagsveckans Esse.

Morgonen startade med ett uppvaknande till "Jag må hon leva" och en chocladtårta utan like. Bines verk fröståss, American Style. Sjukt god tårta! Presenter öppnades, och älskades, och med en sockerkick så begav jag mig av till skolan.

Efter skolan, gick jag bort till institutet som inte är långt ifrån min skola för att hämta upp alla som skulle med ut och äta middag. Bordet var bokat för 11, men vi slutade på runt 20 pers. En guldpapperskrona sattes på tillsammans med en Hawaiiansk plastblommehalsband (en Lei), och var trots allt inte alls lika pinsam att ha på, bara 1 gång om året. Middagen åt vi på TGI Friday's, alla sjöng flr mig mitt i restaurangen och senare på kvällen kom även hela Fridays servitris crew över och sjöng med heliumbalongs röster. Vi satt och åt, skrattade och firade fram till ungefär midnatt.

Absolut bästa födelsedagen jag någonsin haft. Tillochmed bättre än avslutningsmiddagen på Cheesecake Factory i April innan det var ags att skiljas åt.

Fredagagen var = Beröm från läraren. Egenkonstruerade Balmain & Marc Jacobs axlar testade jag fram, och fick beröm av min Mönsterkonstruktionslärare Marie som tycker att jag är fantastiskt duktig och kan gå jättelångt inom just Mönsterkonstruktion. YAY! Utan tvekan att jag skulle vilja det också. Förstå att få sitta på något jättekänt märke och konstruera och vara med i produktionsprocessen. Och att sedan få göra det till mitt eget märke i framtiden. Wow.

Fredagkvällen avslutades med bio, Allt för min syster, med Sabine, Marlene & Miriam. Det var verkligen en bölig film, inte den varianten när någon snyftar till och man sneglar på den som börjar snyfta. Utan den filmen där alla i salongen gråter och ingen vill titta på någon annan för att de själva gråter och sitter überfokuserade, frammåttittandes på filmen. Fantastisk film.

Lite födelsedagsbilder:


kornan de tvingade mig att ha på mig.


Fridays crew sjunger


roslagsbanan hem för natten.



the end.

Lo and behold:

balmain.jpg image by b_beahttp://whisty.files.wordpress.com/2009/05/katemoss-in-futuristic-balmain1.jpeg

Så denna evcka har jag prövat och testat olika construktioner och designs på Balmainaxlade plagg. Med endast ett par hyffsat lyckade försök och lite guidande tips av min lärare (detta är alltså gjort efter klassen slutat om dagarna för skojs-& egenutbildandets skull) resulterat i en helt fantastiskt snygg axel och ärm på Balmain jackor och klänningar. Jag är kär. Fullkomligt. Watch out, jag komemr inom en mycket snar framtid göra dessa till migsjälv.

<3


addition to "mythical math" inlägget.

Emma läser Matte C förståss, inte B. Vilket hon var skön nog att säga ifrån om.

Haha, sorry Emma.

Last day as 21. Tomorrow 22.

Lily Allen - 22
"Til the man of her dreams comes along picks her up
and puts her over his shoulder"

The Starting Line - 21
"I'm 21 and I'm already hazy
What am I gonna.. what am I gonna do?"

Lite härliga stämningslåtar inför kommande födelsedag! :D

-



Blev tidigare idag påminnd om denna teckning av Marita Möller som berömde. Tack så mycke Marita, det värmer!

Peace


mythical math

Tacka BYU vet jag för Matematiken. Nu när Emma har matte B, och jag har färsk Math 110 (Pre Calc) i huvet och kan glänsa lite. Kommer ni ihåg mina prov eller? (I do - klicka här)
Det visar sig dock att jag inte behöver
ta mera matte när jag kommer tillbaka, eftersom de jag läste där redan har räknats till mina "Generals". Lite sorgligt känns det, men ändå lättande. Sorry Patric, jag vet hur du äääälskar matte, jag med, men jag är glad att jag slipper det nu.

More Art for the people!


Så, spännande vecka att se fram emot. Imorgon ska jag nog ta tillfället att stanna kvar efter skolan och börja på lite egna mönster! YAY! Jag har så många plaggskisser att sätta i verk! Kanske att jag hinner sy någonting till Onsdag? Nu har jag egentligen ingen anledning att inte sy heller. Jag har alla tillgångar i skolan till att göra egna mönster, och om jag vill, sy upp plaggen också! FAB!

Jag blev så himla imponerad av Miriam Nilssons sjömansblus idag - självsydd också då såklart. Miriam Nilsson är en helskön tjej från Göteborgstrakten som flyttat upp till Stockholm, tillsammans med ett helt gäng sköna människor får jag väll lägga till, för att plugga. Självkalrt är hon ju då en sömnads&design fantast som Bine & mig! Så skönt med riktigt folk till Stockolm! FANTASTISKT!




Looking forward to my birthday! Så mycket - som ett barn på julafton. Det var inte igår man kände så heller.


peace

the killers - söndagsprepp i världsklass?

Naglarna målas i en härlig korallrosa medans en salig blandning av The Killers låtar spelas på iTunes. Ja, klockan 1 på natten. Vad annars?

Peace, :]


födelsedag.. kom då!

http://i.ehow.com/images/GlobalPhoto/Articles/4452703/gift-main_Full.jpg


Åh, jag vill bara att det ska bli min födelsedag already! Kom igen då! Kom igen tårta, sjungande, grattande, glada sms och meddelande, presenter och kärlek.

Kom då! Jag är redo att ringa in det 22 året!

Friday chillax

I Nine - Seven Days of Lonely

Nostalgi och konstiga minnen

På vägen hem från bussen ser jag en kille jag gick i klass 1-7 med. Kära någon måste jag säga, det var länge sen. Jag ser framför mig hur han i femman (kan eventuellt ha varit sexan) hade en födelsedagsfest hemma hos sig - och det var då vi preci flyttat in i samma bostadsområde. Jag minns hur jag den kvällen, just festen till ära, hade noppat mina ögonbryn för första gången och hur ena ögonbrynet blev lite tunnare än det andra, och kanske tillochmed lite tomt mitt i på något ställe och jag fick fylla i det med mammas ögonbrynspenna.

Kära någon vad tiden går.

önskelista del 2

Koss hörlurar,
Pumps från Monki (klicka för att se dom),
Klänningar (och Presentkort såklart)

Klicka för att se större bild
Koss Porta - Svarta

BYUH prepp, omgång 2

Idag fick jag brev från BYU Hawaii. Precis som första gången angående Visum och housing. Eftersom jag ansökt om Off-Campus housing, or jag i princip har status "ny student" så tror deras system att jag ite varit på BYUH tidigare och skulle få betala 50 dollar i en ansökningsavgift för off-campus housing. No way jose!

Så jag har ett par samtal att ringa innan läggdags. Housing är nu avklarat och allt som återstår är att skicka in ett mail där jag säger att jag faktiskt redan gått där "two semesters", vilket är "kravet" för att få bo off-campus. Woho!

Sen var det ju visumet ja.. En helt annan historia. :)

Peace


love of the week

Kelly Clarkson - Don't Let Me Stop You

yes. jobb jobb!

Fick nyss ett samtal från min chef på Topstreet Wear, och han vill att jag kommer med honom (och en ny tjej från TSW) och jobbar ute på Baseball eventet som startar imorgon. Tanken är att vi ska stå och sälja grejer i Sumpan, med tanke på eventet. Yes! Extra cash och lite tidsfördriv!

Så eftersom jag kommer jobba från ca 16-23 de nämsta 4 dagarna, så får vi se hur det har gått på Lördagkväll/Söndag morgon.

Peace

photoshoot 101


We (me, my sisters and my best friend) had a really cool photoshoot last night. I'll post pictures later. This one is taken outside our house, with my cam.


träning 101 - check

http://www.dynamicfondue.com/wp-content/uploads/2008/08/000001556.jpgTillbaka från träningen. Det visade sig att danspasset var FULLPROPPAT, så jag, Emma och Bine (yes, hon hänge också på.. grupptryck), vi drog till gymmet istället.

Fruktansvärt skönt! Sist jag verkligen gymmade var nog i mars. Sorligt nog. Jag har dock varit på några kickboxningspass sedan jag kommit hem, och några springrundor i området. Men det var verkligen skönt att få ta ut järnet, känna ryggmusklerna kämpa och benen pumpa.

Träna behöver inte vara jobbigt. Det kan vara otroligt befriande.

Gissa vem som kommer ha träningsvärk imorgon? - Jag.

xox






träning 101

Off till Danspasset på Friskis&Svettis med Emma.

Jag är trött redan innan passet börjar. Det kommer nog bli en god natts sömn ikväll.
Peace

Teddybears STHLM

Helr plötsligt spelas Teddybears STHLM's gam,la låt "Rock'n'Roll highschool" på radion när vi är påväg hem från en fotografering med Stephg. Nostalig i dess esse bröt ut i bilen.

Kommer ni ihåg denna?

Monki must haves.

Önskas till födelsedagen. (om inte presentkort på monki finns tillgängligt vill säga..)


Westlife moment

Sabine är känd i vår familj som pojkbandsflickan. Westlife tjejen snarare. Men när Sabine var ute och flängde på stan igår så står jag och Emma i badrummet och borsta tänderna. Helt utan någon förvarning så börjar vi sjunga på Westlife's "When You're Looking Like That".

Sen tittade vi på varandra och började skratta. Varför hade vi ett Westlife Moment när Sabine INTE var hemma??

haha


almost here

Jag har precis loggat av skype efter ett samtal med en mycket ledsen vän. Jag känner mig så hjälplös när jag inte kan vara där och hålla om henne när hon är ledsen. Vad säger man för att trösta när man inte är där och kan göra saker bättre?

Jag är nästan där. Jag finns i alla fall bara ett Skypesamtal bort.


Jag kan peppa med en låt?
Älskade Ängel.

SYTYCD

Jag såg just So You Think You Can Dance finalen och insåg att det fanns flera nummer som framfördes som fick mig att gråta. Speciellt numret Kayla och Kuponon gjorde tillsammans, koreograferat av Mia Michaels - "Addiction".


musik för hjärtat

Green River Ordinance - On Your Own

Delta Goodrem - In This Life

breakfast cereal

ännu en dag med migrän. tur att jag ärhemma idag i alla fall, annars hade jag aldrig orkat.

Hela natten har jag drömt om Captain Crunch och Lucky Charms (som är Amerikanska flingor..). Jag tror att det kan bero på att jag satt och förklarade de olika frukostflingorna för min syster Sabine igår kväll, men kanske även att jag är lite sugen på dom? Well, Lucky Charms är bombat med socker och har små minimarshmallows i sig. Captain Crunch är bara allmänt gott med Sojamjölk och blir likosm krämiga. Sjukt gott.

http://static-resources.goodguide.com/images/entities/all/226937.jpghttp://goodbadandugly2.files.wordpress.com/2009/02/cereal.jpg
Inte undra på att Amerikanska barn blir allt fetare och fetare, när tillochmed frukostflingorna är bombade med socker.

Men aj vad gott det kan vara.

Nät

Grattis på födeseldagen sötaste Nathalie Wiklöf! 22år är inte illa, och du förtjänar verkligen ett pampigt firande. Jag är verkligen ledsen att jag inte är på Hawaii för att fira med dig, vi får ta igen det nästa år, säg! :)

Hoppas du slipper slemmo idag, att presenterna är för bra för att vara sanna och människorna är ovanligt snälla mot dig idag.

Massa Pussar,
Jacqueline "Smackaroo" Usterud


i hate my life

Jag har haft ont i huvudet hela veckan, och imorse (såklart...) så bryter feta migränen ut på väg till skolan. Till klockan 18 sitter jag alltså, i skolan, med migrän och nackont och önskar att jag kunde ligga i ett mörkt, svalt rum.

...Samtidigt som jag stressviker beisenveck på en av våra skala 1:4 modeller...

I hate my life... med andra ord: I hate migrän.


Top med Biesenveck (bredare variant av stråveck)




Fantastiskt god Sushi!

Jag, Sabine och Emma åt Sushi förra veckann (inte kort efter att jag och Bine sushi lunchat) på ett litet ställe på Tulegatan i Stan. Låt mig få berätta att dom har dom godase California och Avokado bitarna ever!


California Rolls & Avokado bitar.


Sabine & Emma


åsikt.

Jag sitter och tittar på lite foton på facebook och blir nästan förskräckt över hur folks bh-band/kupor sticker ut ur linnen och tröjor. Jag tycker det är helt fruktansvärt tacky och oelegant. Tjejer, vad vill in bli sedda för? Era bh-band som sticker ut och får er att se ovårdade ut, eller för att ni är söta, smarta och charmiga? Det går faktiskt att klä sig vårdat och vara allt detta på samma gång, och ändå bli ansedd som att ni har mycket bra stil.

Kom igen.

three wishes darling.

September, min födelsedagsmånad, är här och jag känner att det börjar bli dags för mig att skriva en önskelista. Men jag har så svårt för att komma på något riktigt bra. Det jag känner som kan komma till mest nytta är presentort i klädbutiker, då jag är så fattig att jag inte kan spendera egna pengar på kläder när dom pengarna precis täcker avgiften för Mönsterkonsturktörskursen. Och så finns det ett halsband jag känner mig väldigt sugen på, som jag hört kan finnas på JC, och det är ett halsband som har ett par glasögon på. Helt fantastiskt!

Så:

Presentkort
Glasögonhalsbandet
Ett par örhänden som har nitar på sig (En nit för att vara exakt, och för att kunna matchas med min nitring)
Väska
Ett par schyssta korta mc stövlar med spännen korsade över foten.

DSC_0259.jpg image by spiritfootwear
http://linatallberger.webblogg.se/images/2008/rscn1951_23290133.jpg
MC Stövel (fast gärna i brunt) & nitörhängen

Mer får tillkomma sen.
Puss

<3

september, oh september.

Jag tänkte börja första september med hårfärgning. Och mycket riktigt, så blev det. Ett lite smått blevt och utväxt hår fick sig en fräsch mörkare brun ton. Idag såg håret nästan svart ut dock! Men det kommer skölja ur sig och lägga sig lite. Tack och lov.


jonah. jonah the bike.

Så jag har en vän, som är kär i sin cykel, och kommer att skeppa över den till Hawaii. Istället för att köpa en ny, trots att det blir billigare.

Hans anledning för detta var: "but I can't get rid of Jonah (the bike). No way."
Jag skrattar så våldsamt så ni förstår inte!

Vore det inte helt otroligt kul om man kunde ha en cykel som såg ut som denna?
http://enveeapparel.files.wordpress.com/2008/03/walking-bike-max-knight-1.jpg



Helgens nöjen

Ja det glömde jag ju totalt berätta! Efter skolan i fredags så träffade jag Fiston för att snacka affärsidéer och hamnade på Café 60 i ca 2 timmar. Fiston, som är och var väldigt excited för min idé ville prata mer, så jag fick helt enkelt hänga med honom till Bredäng där han skulle träna några friidrotts 15-åringar och fick sedan skjuts vidare till Hammarbyhöjden där jag och Stephanie satt barnvakt till Lea, 1 år, (Stephs storebrors dotter). Otroligt söt och jättesnäll bebis.

Hans och David kom upp från Örebro på fredagkvällen och lekte. Så jag fick lämna Steph hos Lea (eftersom Steph skulle sätta barnvakt och jag skulle träffa Steph, barnvaktning vart ett plus i kanten :D) och bege mig hem till Åkersberga, där det slutar emd att Hans, jag och David sitter och spelar "vänd 10" och "bluffstopp" helt galet vilt till 3.30 på natten, och börjar sedan titta på film var på vi alla somnar. Lördagen blir sen lunch/tidig middag inne i stan och sedan bio med pojkarna och Sabine&Emma.

Quentin Tarantinos nya film "Inglorious Basterds" blev det. Mäktig, lite morbid, och våldsam film med många komiska inslag. När filmen var slut applåderade hela publiken. Snacka om känsla. Dock måste jag säga att jag mådde illa när folk började hurra i slutscenen all eld och beskjutning. Även om det är nazister så ska man inte glädjas åt att människor slaktas på det sättet. Om man tycker att alla människor av en särskild grupp förtjänar att dö, så är man inte mycket bättre än nazisterna. Ibland kändes det lite som propaganda. Förutom att Tarantinos film utnyttjar sådespelarnas fallenhet för språk (beroende på vart dom är födda och språk dom naturligt talar) så speglar han Nazismen och andra världskriget på ett annorlunda sätt, som många nog önskar att det hade gått till.

http://www.shockya.com/news/wp-content/uploads/inglorious_basterds_empire1.jpg


På Söndagen åkte Hans hem, medans David sov över till måndagen och ska spendera resten av veckan i Stockholm hos sin bror som bor inne i stan.

Riktigt bra helg. Trots att Söndagen var sjukt jobbig och både jag och Emma var sjuka.

Peace


and you shall be sent

back to Hawaii.

yes, det är väldigt sant. Denna morgon, fick jag mitt antagningsbesked från BYU Hawaii. Jag vaknade upp, läste min mail och såg då att jag fårr ett mail läsandes "CES Admissions have reached a decision regarding your application" och höll nästan på att svimma. Utan att våga öppna beskedet, så gjorde jag mig iordning tills jag var tvungen att titta på beslutet. Så fort jag läst att jag blivit återantagen tilll BYUH så sprang jag in i mina systrars rum - djupt skönhets sömns sovande - och berättade mina nyheter. Och självklart - som dom bästa systrarna dom är - så hoppade dom upp och grattade mig.

Så på vägen till skolan klockan 8 imorse, så lyssnade jag på låtar som påminner mig om Hawaii och det slog mig igen att:
Jag är återantagen och kommer åka tillbaka till Hawaii i Januari! I'm so happy I could die!

Jag har en massa saker att göra klart innan jag åker tillbaka: Housing, class reg, Visa and some other stuff.

Oh, I'm so excited.






RSS 2.0