power-nap

En power-nap på vägen hem från Jönköping. Med banan i handen?
Jovisst, jag hade banan över kjolen sen :)


skräcken av att göra något helt annat

Jag får riktigt magknip ibland när jag tänker på att jag åker om några dagar, men ibland är jag helt uppspelt. Varför är det så?


Hawaii, North Shore

Grattis Oscar!

Ah, underbart! Fick just veta av Oscar Bergström att han ska till Canada Toronto East på mission! FY VAD KUL! Han kommer få en grymt läcker canadensar dialekt! Grattis tusen gånger om Oscar!

Fred och kärlek!


Oscar Bergström

Peeps

En av de skönaste människorna vi träffade på FIN var Aaron Mateer från Scotland. Han pluggar på BYU i Provo och bor tydligen på samma ställe som Fatima kommer göra när hon kommer dit. Helt galet. Så vi tre kommer antagligen fira jul tillsammans, eller nått :D haha helt sjukt kul!
Vi lärde honom så mycket galna grejer på svenska, han vart helt faschinerad och är bestämd på att åka på mission i Sverige. Fraser som "skaka rumpan stumpan", "tjena kexet, står du här och smular" och "fett bra" förgyllde våra dagar när han sa det!

Inte på tal om våra heta disskussioner om hur vi säger "i" på göteborska, skånska och stockholmska med Oscar och Samuel. Galet.

Det är helt sjukt va kul man kan ha på Fest i Nord. Topklass var definitivt Nathalie Wiklöf, min underbara skåning, som helt random börjar peta på en annan av skottarna i magen i matkön och skyller ifrån sig på mig och Bine. Vi dog av garv!

Mycket galet bra dansande, bästa dansandet jag varit på hittills faktiskt. Även om musiken var skitdåligt vissa tider på kvällarna så var det skönt drag både inne på dansgolvet och utanför.

You made my week!

Nathalie "Nät" Wiklöf

Tillbaka från Jönköping!

Aloha alla! Nun är jag tillbaka från Jönköping, vilken upplevelse. Vilken fin stad! Jag är helt sjukt trött efter få timmars sömn de senaste dagarna. Plus att vi var på en "bonfire" (brasa) igår och kom hem runt halv 5. Så jag skriver om FIN imorgon!

En riktigt ball nyhet är att jag just fått brev om vem min Roomie kommer vara på BYU Hawaii. Hon heter Chantal Mortensen och kommer från Californien. Facebookade henne och såg att hon verkar vara en schysst tjej. Återstår att se!
Jag kommer att bo i Hale Number 3, Nainoa, rum nummer 106A. GLÖM INTE DET!

Fred och mycket, mycket kärlek mina vänner!

Jönköping imorgon!

Imorgon ger jag mig av till Jönköping för "Fest i Nord"! Jag är så exalterad! Det ska bli skitkul! Sista, förhoppningsvis, eftersom jag åker till HAWAII!!

Fest i nord, för er som inte vet, är en slags ungdoms/unga vuxna konferens som anordnas av dom i min kyrka. Massa människor i åldrarna 18-30 (mest 18-25) samlas och har hysteriskt roligt i 5 dagar. Danser, sporter, umgås och lära känna nya människor.

Jag ser verkligen fram emot det, för en gångs skull! Ska försöka hålla lite uppdateringar när jag är där!

Fred & PUSS!

Picknick på Djurgårn'

Dagen började med spöregn. Medans jag och Bine stod och väntade på att Fatima skulle komma med Djurgårds färjan så börjar det spöregna. Vi tryckte oss under ett litet tak och såg vatten forsa ner för asfalten. Fatima kommer springande från färjan och vi fortsätter trycka under taket, alla tre. Jag fick ta av mig skorna för dom blev dygnsura. Pappa väntar i bilen på parkeringen framför Gröna Lund och väntar på att vi kommer när regnet börjar lägga sig. Men det slutar inte regna! Tillslut springer vi ut till bilen, jag barfota, Fatima i blöta skor och bine i sina plastisar.

Vi åker runt med bilen och hittar en parkeringsplats lite längre bort längstmed trottoaren. Där väntar vi. Väntar och väntar.
Så vi börjar med lite dricka och chips. I bilen. Medans en hyffsat stilig arbetare brevid oss står och jobbar.

Sen slutar regnet och vi satte oss på en grässlätt och åt Elenas jättegoda kyckling med potatissallad och färsk ananas.
I slutändan var det en underbar picknick med Pappa, Elena, Bine & Fatima. Solen gassade och vi skrattade jättemycket!

Som man säger; "Efter regn, kommer solsken"







Puss

Glöm inte utförsäljningen på 'Jaykaiy.blogg.se'

None
Ni har väll inte glömt bort försäljningen på Jaykaiy?

50 kr/plagget!

Plaggen är provplagg, första upplagan, de som ni ser på fotograferingarna och bilderna. Dessa är storlek 38, och kan även passa både större och mindre. Så oroa dig inte om du inte har storlek 38.

Klicka här för bilder


För information eller köplust, skicka iväg ett mail till: [email protected]

En torsdag i Gribbylund

Igår vart vi bjudna till Filip Körlof på hamburge/grill/film käll. Riktigt mysigt!

När vi kom dit så tog vi en promenad med Sky, Filips Hund, och hämtade Steph på vägen. Samtidigt passade vi på att visa Fatima runt i Gribbylund lite. Sen grillade vi hamburgare, hoppade galet på studsmattan och bosatte oss i soffan och tittade på film. Disney film. Hur gamla är vi? Helt underbart. Disney är underskattat!

Tack Filip!

domarudden 2008

  • Årets första dopp: Bine, Jag & Steph



täbban 15 Juli 2008




två bilder till, nöjda nu Bine & Steph?

Idag vill jag:

  • Träffa Stephanie. Och fika på café 60 till sena kvällen.
  • Fixa mitt internationella körkort på "Motormännen", fridhemsplan.
  • Ringa CSN och kolla hur det blir med utbetalningar till mitt studielån. Eller vill och vill, men måste. Helst skulle jag ju vilja gå i skolan gratis.
Just nu lyssnar jag på Patrik Isaksson & Sarah Dawn Finer's låt - Du som tog mitt hjärta. Gissa om man får lite kärleksvibbar. Hmm, Hawaii säger jag bara. Definitivt värt det.

Båt & Pizza

Vilken härlig helg jag har haft! I fredags var jag på Amanda Hägglunds avskedsfest. Amanda jobbar/jobbade på mitt jobb oh ska nu iväg till norge för att tjäna lite extra pengar på Fridays's och sedan dra iväg på jorden runt resa, typ. Det roliga är att Amanda bor på en båt, men sin rumskompis Olle. Båten är ganska stor, och väldigt fint inredd. Där var festen. En hel del Espressohouse folk, 3-killar och andra kompisar till Amanda och Olle. Det slutade ungefär med att Espressohouse&Tre satt och hängde i Amandas säng. Definitivt Lyckad. Med lite extra sällskap av Maria & Linnea Järlefelt så vart det extra kul.

Igår hade Sandra Maske ordnat en jättemysig pizzakväll med mig, Maija Bigestans och Maria Järlefelt. Dessa tjejerna jobbar också på mitt jobb, och är verkligen de underbaraste! Tack och lov för dom! VI gjorde egen pizza, snackade skit och allvar och hade riktigt mysigt! Så en helg med härlig fest och mysig pizzakväll.

Tack för allt i helgen Amanda och Sandra! Verkligen! 
Och till Amanda, lycka till i Norge, jag kommer sakna dig! 


(bilder kommer)

Jaykaiy, TOTAL UTFÖRSÄLJNING

Hej kära besökare!
Nu är det snart dags för mig att åka till Hawaii och plugga konstvetenskap. Vilket innebär, inga mer beställningar.None
Just därför har jag total utförsäljning på alla plaggen. Först till kvarn!
Plaggen är provplagg, första upplagan, de som ni ser på fotograferingarna och bilderna. Dessa är storlek 38, och kan även passa både större och mindre. Så oroa dig inte om du inte har storlek 38.


50 kr/plagget,
FYNDA!
(gäller inte måttbeställningar, måttbeställningar är fortfarande ordinarie priser.)


Se prislista för bilder och föredetta priser


För information eller köplust, skicka iväg ett mail till: [email protected]

Otursförklaring

Idag tog jag bilen till jobbet, kl 6, tidig morgon. Jag tyckte att jag hittat bra parkering vid humlegården, men på min lunch ringer mamma till mitt jobb.

En parkeringsvakt har ringt henne, eftersom det är hennes bil, och säger att bilen står ivägen för vägarbete. Hon säger att jag måste flytta bilen OMEDELBART! 

Jag springer ut, som om bilen håller på att bogseras bort och vid bilen står två P-Lisor och ser lite lagom glada ut. Jag närmar mig försiktigt och får en otroligt vänlig förklaring på att bilen står ivägen och att jag egentligen inte får parkera där, även om jag jobbar där. Jag frågar om jag ska få en bötes lapp, men får ingen böter. P-Lisorna var snälla idag.

Så jag flyttar bilen snabbt som attsingen till David Bagares parkeingshus, för där finns enda lediga parkeringen. SVINDYRT! Jag som trodde att jag skulle få gå lite tidigare från jobbet, betalar en parkeringslapp till 14.20. MEN, en fet rusch med folk kommer vid 13 och jag blir kvar till klockan 15 prick. När jag kommer ut till bilen, så har jag fått en böter. 14.55 står det på bötern. FATTA OM JAG HUNNIT GÅ 10 MINUTER INNAN!
Jag har alltid sån otur. Så böter vart det ändå. Försöker Gud straffa mig idag, när jag är jätte, jätte trött och har ont i magen?

Måste vara nått slags tecken. Förstår ni nu att jag har otur eller? 
450kr fattigare och med humöret lite lägre än vanligt så kommer jag hem och småskäms.

Inte fred idag inte, mina vänner.

Art by Jaykaiy

COPYRIGHT!


Copyright såklart. Tänkte visa ett artwork jag gjorde i skolan för några år sedan. Modeteckning, så kallad.
Peace & Love

Ännu en skön dag i solen

Efter gymmet idag så slog jag och Bine till på vattenslangen igen! Vi båda satte på oss våra finaste badkläder och duschade i vattenslangen på framsidan. Jag fick ett ryck och tyckte att vi skulle tvätta håret också, Bine tvekade, men föll för grupptrycket när jag började schamponera. Så vi duschade helt enkelt utomhus och satt i solen och soltorkade.
Ni kan ju förstå att det var skönt! Vi gungade oss i hängmattan en stund och chillaxade. Sen kom mamma ut och tyckte att det var dags för lite trädgårdsarbete. Så i badkläder, gummistövlar och solglasögon så rensade vi rabatten och vattnade blommor.

Vilken kanon dag, dessa får man inte ofta!

...2 Dagar kvar till underbar och VÄL efterlängtad semester för min del! FINALLY!

massa kramar till er!
psst.. exakt 5 veckor kvar tills jag åker till hawaii...

Uppföljning på IKEA

Förlåt, jag glömde ju visa er bilder från när vi var på IKEA! Jag var så trött att jag somnade när jag kom hem. Skulle upp klockan 6 i tisdags och jobba. Förklarar ganska mycket.

Men vi åt iallafall ett helt lass var med Ikeas allra godaste köttbullar och frossade i desserter. Sedan gick vi runt till krams-avdelningarna och samlade på oss allt från tavelhyllor, ramar, tyg och batterier. Precis som man alltid gör på IKEA. Men det finns alltid något att lura med sig hem!

FRED!
steph käkar köttbullar emma
spegelbild provar stolar
fina lyktor steph och mamma
moï @ hemtex, efterfest

Scrubs!

Det finns inte ord för hur bra scrubs är!



together we cry

Lyssna på:    The Script - We Cry

definitivt min nya favoritgrupp

39 dagar kvar

AAAH! 

Kollade just in min sida och upptäckte att det är 39 dagar kvar tills jag åker! WOHO och WHAT?!
Peeps, det är inte långt kvar alls nu. Nästa vecka går jag på semester i 2 veckor. När jag kommer tillbaka är det 19 dagar kvar!

Skit! Jag har massor att göra! Jag måste ju ha farväl fest också?

Primärbarn

Igår hade jag världens skönaste primär. Eftersom det är sommar så är de flesta familjer och barn bortresta, så Alice och Axel fick rita och göra "klurisar". Alice var så mysig!


 

MOT IKEA!

Idag ska jag och Steph till Ikea och äta köttbullar! Haha, inte bara äta köttbullar dock.. Eller jo! Det är väll klart att vi ska titta runt på lite grejer också, hoppa i sängar och köpa batterier?

Puss!

after work på speciellt sätt

Igår hämtade jag upp Steph efter hennes jobb och så åkte vi hem till henne. Vi tittade på Scrubs och hoppade studsmatta. Men Steph var ganska trött. Hon slumrade till under Scrubs, många gånger, även om hon tror att jag inte märkte. Stackare, jag vet hur det känns att vara så trött. Inte kunna sova om nätterna och sen till råge på allt gå upp och jobba.

Men jag är stolt över henne. Känn dig stolt Steph!

Dessutom upptäckte vi att jag kan göra larven! Ni vet, den som breakdansare gör. HUR coolt som helst. Ska lägga upp en video på det!

FRED vänner



Tjejkväll med Mounia

Bine, Jakie & Mounia
Läsk, chips, film ("The Ex" med Zach Braff) och väldigt, väldigt mysigt sällskap!

Vattenkrig


 


Låt oss ha vattenkrig!

Lets, lets, lets. <3

Åååh, ångest.

Nu blev jag jättestressad och fick ångest. Jag måste rensa ut bland alla mina miljoner skor och kläder. Hur fasen ska jag få med mig allt jag vill ha med mig till Hawaii? Jag vill kunna välja och vraka, matcha och skippa. Jag vill kunna slänga på ett skärp, ångra mig, byta till kjol, sätta på mig tunika, byta tunikan och sätta på mig byxor och body istället.

ÅNGEST!

Skit, skit, skit! Hur ska jag få med mig allt till Hawaii? Min ena resväska är ju riktigt stor, och den andra med. Men hur ska jag få med mig allt? Hur ska jag veta exakt vad jag ska ha med mig och på mig? Sommarkläder ja visst. Men jag har massa fina kläder som inte innebär t-shirt och kjol.. KAOS! Och så måste jag köpa en massa grejer där också. Som fläkt, böcker.. Oj, oj, oj.

Jag måste göra utrensningen snart. Väldigt snart. Men jag jobbar så mycket, snart har jag semester. och alla vill göra saker eftersom jag snart åker. ÅNGEST! Katarr!

Oj, oj, oj. Och så säger Bine och Emma att alla som åker till USA ändrar stil? Jag vill inte ändra stil?  Ooooh. Måste nog börja rensa skor när jag vaknar "imorgon" (läs senare).


mitt vackra visum

Idag ringde jag även Ambassaden angående mitt visum. Som ni vet så blev mitt namn felstavat. Panik! Men Amerikanska Ambassadens visum avdelning är inte de lättaste att få tag på ska jag berätta för er.

1. Dom har endast telefon tid Mån-Tors mellan 13-14. Inte 13-15 som ett annat meddelande säger innan vidarekoppling.
2. Dom telefonlinjerna som finns är upptagna hela tiden. Så jag fick ringa några gånger inna jag kom fram.

Men när jag väl kom fram så var det en kille som var hur trevlig som helst och bad om ursäkt 1000 ggr för misstaget. "Ingen fara alls" sa jag och nu behöver jag bara skicka in mitt visum igen så rättar dom till det.

Han lät väldigt snygg på rösten också. Får man vara så ytlig? Hahah, inte han då förstås, jag menar migsjälv.

Fred på jorden, gott behag!

vänner

Bine och Mathilda Noomi och Bine Fatima - vet inte vad hon gör dock. haha

bada?


Nu ska jag och djävulsankan ta oss ett bad. Eller jag i alla fall.
Han får stå där på kanten.

fotnot:
Lägg märke till hur en av våra kaniner har naffsat på hans horn och näbb!

Du ser lite sliten ut?

Så igår kom en kvinna fram till mig, när jag står i värsta ruschen och slänger fram latte efter latte efter latte.. Ja, ni fattar. Och så kläcker hon ur sig: 

"Du har gjort många latte idag va?"
  - Ja (med ett leende på läpparna)
"Man ser det.."
  - Ja, jo. Haha. Man blir ju lite svettig i värmen så att säga. Fördelen är ju att man får duscha och bli fräsch varje dag. (lite paff men försöker skämta bort det) 
"Mmm.." 

Oj, oj, oj. Vad kom det ifrån? Visst att jag kan se sur ut när jag är koncentrerad. Men att bli kallad för äcklig? Hahaha. Vet inte riktigt hur jag ska ta det. 

Pussar och kramar på er!

Planer på Möhippa

Idag var första dagen vi träffats för att planera för Amanda Bensiges, soon to be Mrs Amanda Nybergs, möhippa! Planer på stordåd! Det är väldigt roligt att planera möhippa faktiskt. Ingen av oss vet riktigt vad vi sysslar med. Men detta kommer blir så bra!

Bakom oss satt Erik Segerstedt och chillade med en ful, eller skabbigare rättare sagt, brorsa och två kompisar. Väldigt kul när vi garvar högt och pratar om om vi tror att Amanda och Mattias har grovhånglat någon gång. Några tror ja och andra tror nej, dom är för "pryda". Hahah! Bästa är det Fatima slänger in med då:

"Alltså kanske inte så att dom KÄKAR UPP varandra. Men hånglat definitivt!" - Det vill säga att Fatima är på "ja" sidan.
Och så slutade vi kvällen med heta disskussioner om sl:s strejk, nattbussar, busskort och spärrvakter. Vet inte hur vi lyckades med det.

The Möhippe-group, förutom mig då:
fr vänster - Mickis Ronström, Sarah Bensige, Sabine Usterud, Daniella Ronström & Fatima Makakala.
Mickis Ronström, Sarah Bensige, Sabine Usterud, Daniella Ronström & Fatima Makakala.
Hur länge har inte vi känt varandra egenligen? 
Detta kommer bli så kul!
Ser verkligen fram emot nästa möte!

Fred & Kärlek vänner!

Ammi

Tänka sig att jag träffade Ammi Moberg idag! Henne har jag verkligen saknat. Snällaste människan! Jag och Ammi jobbade tillsammans på Ginatricot i 2 år. Hon jobbar kvar, jag har slutat (tack och lov!).
Det började med värsta "släktträffen" på Coop Konsum. Steph, som jobbar på Coop Konsum i Täbban, hade skickat ett sms till mig och vila käka på hennes lunch. Jag såg dock det smset lite sent men åkte över ändå för att visa lite uppmuntran och support och blev skitglad när jag såg att Pernilla kommit tillbaka till Sverige igen.

Pernilla, som jag har dansat med sen jag var 12 år, har jobbat på Coop (och gör även det nu). men hon har varit i Spanien i 1 år på stipendie från sitt gymnasium (Victor Rydberg). Jag blev så glad att jag inte riktigt visste vad jag skulle ta mig till. När Pernilla behöver byta kassa så går jag tillbaka till Steph och där står Ammi, som jag inte träffat på 8 månader!

När jag slutade på Gina så har jag vägrat att gå in på Gina i Täby Centrum igen. Har inte satt min fot där, eller tittat in sen min sista dag 1 februari. Ammi är den människa som jag verkligen saknat från Gina. Hon är en rolig, lugn, ödmjuk och givmild tjej som alltid har trollgodis (salta små karameller) i väskan.

Så jag gick med Ammi bort till Gina. Men stannade utanför Metro, för på Gina sätter jag aldrig mer min fot igen! inte ens om hela Täby Centrum skulle börja brinna! Fick höra lite om folk som slutat, skvaller och tragedier. Såklart så var det ju några andra tjejer som slutade direkt efter mig, jag ledde vägen. Hoppas verkligen att det blir bättre för Ammi, det förtjänar hon!

Med glädje skuttade jag tillbaka till Steph och sa hejdå och ring mig och gick och reafyndade på glitter och Zara. Samt använde mitt presentkort på H&M som jag och mina kollegor vann ett varsitt av i en tävling på jobbet.

Så lyckad dag trots allt!

Puss från Jacqueline


Åkersberga Gym & Motion

Eftersom jag var uppe rätt sent och såg "Dan in Real Life" så somnade jag också lite senare än vanligt. Jag vaknar och tror att klockan är runt 8, för då brukar jag vakna automatiskt. Tänkte att jag kanske skulle somna om men behövde verkligen gå upp och kissa! Kollar snabbt på klockan och hjärtat slutar slå ett slag när klockan visar sig vara 11.40! Jag sover aldrig så länge! Inte ens om jag varit uppe skitsent. Endast om jag är sjuk! Då kan jag sova till 3 på eftermiddagen som en och annan tonårskille.

Goash. Nu ligger jag lite efter i mitt schema. Men ska i alla fall sticka iväg till gymmet och flitigt använda mitt sommarkort!

Lyssna på denna låt sålänge, bästa låten hittills!

The Script - The man who can't be moved


fred & kärlek

Dan in Real Life


Jag har precis sett klart filmen
"Dan in Real Life" med Steve Carell. Vanligtvis är han en grym komiker, men i den här filmen är han allvarligare.
Dan in Real Life handlar om Dan, en ensamstående pappa, änkling, till 3 döttrar. Dan hittar kärleken efter många år som änkling, men allt går inte riktigt rätt. Den kvinnan han träffat visar sig vara hans brors flickvän.


"Love is not a feeling, it's an ability".


Den är så himla bra. Jag är både faschinerad, frustrerad, glad och vill gråta i bitar. Peter Hedges, filmens regissör, har verkligen gjort ett mästerverk!

Ni måste bara se den!
//Jacqueline

RSS 2.0