Hej, jag heter Jacqueline, och jag lyssnar på rock när jag är arg.

Hej, Jacqueline!

Just nu lyssnar jag på rock.

MKO BORD:

Jag behöver köpa ett schysst mönsterkonstruktionsbord. Ligga på golvet och göra mönster funkar bara inte.
Typ detta från IKEA. 130 cm högt, 70 cm brett (lite smalt i bredd dock...)
BILLSTA Barbord

BILLSTA

Barbord
1 399 kr


- önskelista?

31 Maj, 2010

Vilket tumult till helg. Fredagen var helt fantastisk på alla sätt, med en god natts sömn, morgonpass (som gick superbra), lunch med Bine&Emma, Djurgårn, Junibacken, bussturer, Maxine Thylins studentmottagning och chill med Sepideh och David Heidenberg (som jag inte träffat, eller pratat med på jättelänge). Lördagen vart desto värre, Söndagen likaså.

I Lördags morse fick jag reda på att jag blivit utsatt för bedrägeri. Remember the iPhone i sold on Ebay? Well, killen som "köpte" den hade INTE betalt för telefonen genom paypal, och mailet jag fick med bekräftelse var ett "spoof mail" och paketet har nu lämnat Sverige och är ootkomligt för stoppning eller retunering. Jag har pratat med posten idag (eftersom dom har stängt på helgerna... WHAT?!). Så inte nog med att jag känner mig jättekorkad så har jag dessutom blivit lurad på månadens hyrapengar. Polisanmälan?
Läxan är lärd - Sälj aldrig någonting på Ebay, eller köp någonting därifrån heller. Skicka aldrig någonting till Nigeria när "köparen" är lite suspekt och stressar på paketsändelsen. Speciellt när killen inte kan engelska ordentligt, raderar sitt Ebaykonto, emailkonto och paypalkonto och vill att du skickar det... till Nigeria. Det pågår en massa bedrägerier med det landet, och dom är jättesvåra att komma i kontakt med tydligen. Whatever.

Morsdagslunch med Mormor & Moster Catharina på MatMekka (Etnografiska Museet). Trevligt, men sen kom söndagssvackan på kvällen. Dumma "The Jane Austen Bookclub" filmen. Jag fick nog, och var tvungen att prata med Nät i desperata tider. Jag tror att jag återhämtat mig. Jag har i alla fall fått lite Skånskt snusförnuft i mig (see Nät, I can use that word, too). Nathalie Wiklöf - Vad skulle jag göra utan dig? Helt seriöst.

Håkan Hellström - Gårdakvarnar och Skit

Kent - Kevlarsoul (Kevlarsjälv Eng. version)


Midsommartrip ner till Skåne väntar Juni månad, samt några dagar i Örebro. Även studentfirande á la Lil'sis Usterud. Jag behöver komma härifrån en liten stund.

Peace



Sushi and Shoes.

- fabulous Thursday.



FIN i FIN?

header
(klicka på bilden)

Fest i nord anmäld till Finland, Yes I Am!
Signa upp dig, du också!

The Cykel.

Yes, this is me and my sister.

Eftersom Mammas gamla cykel är lagad och upp-pumpad så cyklade jag glatt ner till centrum imorse för att lämna papper på arbetsförmedlingen, köpa hostmedicin och åka till jobbet. Fy, vad skönt det var att cykla!
På hemvägen mötte Bine upp mig efter att ha varit på Hemaftonen vid Instituted, och jag fick skjutsa hem henne på cykeln. Jag har nog inte varit så uppspelt på länge!
Denna bild är alltså tagen mitt in the action of bikeriding.

Enjoy!

Sunday.

Jenny Phillips - Daughter of A King

 

Jag tycker inte att jag behöver säga/posta mer än såhär.


Acoustic Session.

Mycket bra mycket musik har lyssnats på ikväll. Här är en av de låtarna som vi lyssnat på.
Nog för att jag älskar Yellowcard och deras hjärtinträngande rockighet, men den akustiska versionen av "Only One" sålde min själ till Yellowcard ännu mer. Kan inte dom bara komma till Sverige på turné?!


Yellowcard - Only One (Live)

 


BBQ á la BINANGE

(Bine & Mange)

Åh, så mysigt vi hade det i Fredags kväll! Jag är så glad för Bine och Mange att det var så många som kom!
Skåningarna (Lotta, Simon Bentzen, Robin Åkebrand, Emma Nilsson och Hanna (jönköping) Nilsson) kom. Amanda, Del Gaiso, Jonathan, Hanke, Thomas, Phillip, Gabbe, Johanna, Noomi, Sofie, Sophia Olsson, Lisa och Verri. Jag tror jag har glömt någon där..
Många var vi i alla fall ute på Dommarudden och grillade, spelade kubb och umgicks. Och åts upp av rabiesilskna myggor.

Efterfest hos Usteruds med skåningarna, Mange och Thomas. Sleepover, och fantastisk solig frukost på Verandan igår Morse (Lördag).

Resten av Lördagen har spenderats med Skåningarna, Gabbe och Thomas på Frescatis vackra strandklippor och T+G's lägenhet. Sen åkte Skåningar+Gabbe till Johanna Hedbergs (nu Stenbergs) bröllopsmottagning, och jag hängde med Thomas.

En helt underbar helg har det varit i alla fall. Med början på Torsdag kväll.

Sovdags!
Peace

http://files.reseguiden.se/files/0/rg_1060000_m600.jpg
Dommarudden.


Thomas fixar en av våra cyklar. Mister Handyman.


Thomas, Gabbe, Emma, Lotta på klipporna.


Lördag.

och jag vill dela med mig av en tankeställare.


Time falls away but these small hours these small hours, still remain.

Dags för grill/b-day party á la Bine och Mange.

yay!

And the list goes on.

Jag vet inte om jag ska bli förolämpad eller oroad? Men jag har hört en hel del skumma saker, och blivit frågad en andel skumma frågar de senaste veckorna.

På listan tillhör:
Att jag skulle vara dryg?
Att jag svär?
"Jacqueline, dricker du kaffe? Ärligt nu?"

Nej, Nej, och åter nej.
1) Bara för att jag jobbar på ett kafé så betyder inte det att jag dricker kaffe.
2) Om inte "skit" räknas som en svordom så vet jag riktigt vad folk syftar på? Ja, jag har nog sagt "shit" en eller annan gång, och tro mig, den jobbar jag bort, eftersom den inte är så trevlig (speciellt inte på orginalspråket) och börjar låta rätt obildat i folkmun.
3) Dryg? Det måste nog vara ett missförstånd.. Blyg kanske. Eftertänksam och flummig stundtals, men dryg är jag knappast.

Jag tänkte bara vara snäll och klargöra detta en gång för alla. :)
Men jag uppskattar ärligheten, det gör jag.

No hard feelings!

HTC

Hot the crap.
Nej, det är min nya mobil. iPhonen är såld, shipped och pensionerad.

Igår gick jag stolt och påläst in på Phone House (tyckte jag i alla fall) och skulle ha antingen HTC Hero eller Desire. Jag kom istället ut med HTC Legend, och har aldrig varit så nöjd. Mobilen är helt fantastisk på alla sätt (hmm.. jag känner igen den frasen från igår...)


http://www.bilerico.com/2010/02/500x_legend-2.jpeg

Återkommer med mer "fantastiskheter".

- PS. Tack H&M och Fiston för en underbar eftermiddag i solen.

Gorillaz - DARE

Denna fantastiska Gorillaz-låt gör mig helt nostalgisk och glad. Så jag tänkte dela med mig lite. Enjoy.


You got to press it on you
You just, think it, that's what you do it baby
Hold it down there

Jump with them all and move it
Jump back and forth
It feels like you were there yourself
work it out

Never did no harm
Never did no harm

It's DARE
It's coming up

Oh Life.

Kommer ni ihåg hur jag hade en iPhone nyss? Den har jag nu sålt. Här ska skaffas en HTC telefon med abonnemang istället.
Eftersom iPhonen var upplåst och "jailbreakad" och jag inte visste att man inte kan uppdatera den på iTunes, så totallåste den sig och gick inte att använda igen. Efter ca 2 dagars strul och youtubevideor samt hemsidor för att jailbreaka den igen, så går det ändå inte att låsa upp den. Jag är nu expert på Bootloaders, Broadbands, jailbreaks och upplåsningar. Och jag är ändå körd, och sjukt irriterad. Dumma telefon. Detta är vad jag får om jag köper nått på ebay...

Nu går endast att använda i USA med AT&T abonnemangen den först köptes med. Så därför har jag sålt den (på ebay... moahaha) och ska fixa en ny telefon, och nytt abonnemang idag. Lika bra det, eftersom jag ändå ska stanna hemma för gott nu. I might aswell.

Jag sitter och hostar som en och en annan gammal tant, och snyter mig fortfarande sjukt mycket. Min mirakelnässpray är slut och jag behöver hostmedicin, så nu måste jag verkligen ner till apoteket!

*Host Host, snörvel*
Peace


Yeah Yeah Yeahs - Skeletons.

- kärlek.


Talk - Success.

Talet är avklarat! Jag tror för en gångs skull att jag lyckades klara mig undan supernervösa röständringar. Trots en halvt hes/bruten röst, så blev talet lyckat och tydligen omtyckt. Jag känner att jag blir bättre, och bättre, varje gång jag håller ett tal.

Med övning kommer färdighet, visst?

Success!

Nu:
Söndagsmiddag och Open Season 2, con la familia.

http://portal-peliculas.com/wp-content/uploads/2009/02/openseason2.jpg

No More NK.

Komiskt nog, så blev jag "dumpad" per sms, pga en reklamering. Väldigt professionellt...

Whatever.

Mer Espresso House åt folket!

:)

we were ment to live for so much more.

Ment To Live by Switchfoot.

Är det verkligen Fredag imorgon? Fy, vad veckan har gått fort! Här jag jobbats mycket, sovits lite, umgåtts, mysts, gått runt i Ulriksdalsskogen (?) + Ulriksdals slottspark och hafts "girlsnight". Förutom allt detta, addera ännu lite mindre sömn på det, så får ni en reäl förkylning = Yes, jag har blivit reält förkyld! :(
Jag vaknade upp igår morse med en ond hals+näsa, som bara blev värre under dagens lopp.
Jag skyller allt på Gabriel. Kanske lite på Thomas också. Jag behöver verkligen inte bli förkyld nu! Självklart har jag gått omkring med näsdukspaket som en och en annan gammal tant i förklädet på jobbet idag. Knarkat lite Dayquil, Nyquil och snytit ut halva hjärnan. Förskylning; Please, gå över!

Imorgon blir det ståjobb på NK, men innan dess 3 timmars kaffetampande i Skärholmen. Frågan är om jag orkar förlja med på Räkbåten med jobbet (personalfest...). Jag vill egentligen bara sova.

Tack och lov för helgen.
Jag behöver bli frisk.
Men ska hålla tal på Söndag. Jag måste finula ut mitt ämne.

Peace

Spoonman

Thomas tyckte att det var dags för mig att veta vem Chris Cornell var imorse (Chris Cornell, ni vet, killen från Audioslave och Soundgarden). Resultatet: Chris Cornell stal min själ lite grann.

Spoonman har suttit fast på hjärnan sen dess.

Jag känner att jag säger detta ofta, men denna helg har verkligen toppat alla helger hittills. Söndagen bjöd på Stavskonferens och en Söndagsmiddag jag lagade hemma hos Thomas & Gabbe (med mig och Amanda Cornelius som gäster). Sjukt trevligt!
Det spelades tecken, disskuterades ideer och talanger (för framtida business) och löstes matteproblem (haha, ja det händer verkligen).

Anyway,
mycket trevlig helg/Söndag.

Peace

impossible schemes.

En hoddie, glasögon och morgonfrilla är så läckert.

Och jag har en känsla av att jag bara skämmer ut migsjälv.

This time baby I'll be bulletproof.

Jag är så otroligt otålig! Att vänta på tunnelbanan i 7 minuter imorse kändes till och med frustrerande. Det kan ju möjligtvis ha att göra med att jag endast fått några fina 4 timmars sömn efter en Transformers&Failblog kväll/natt.

Story of my life: Major failade när jag skulle hem från jobbet i eftermiddag. För det första sätter jag mig på tunnelbanan åt fel håll, och kommer på detta när jag tittar ut genom fönstret och inte känner igen någonting. Då har jag hamnat i Alby, nästan på röda linjens slutstation, och behöver gå av, gå upp, runt och ner till helt andra sidan för att byta till rätt tåg. Självklart missar jag att gå av vid Östermalmstorg (eller snarare glömmer helt bort vilket tåg jag sitter på) och hamnar istället vid Karlaplan. Där får jag springa över perrongen igen, för att tåget kommit. Går av vid Östermalmstorg, men glömmer ändå att gå av vid Tekniska Högskolan. Återigen vänder jag, och går till slut av på rätt station.
Mamma skrattar åt mig när jag äntligen kommer upp till KTH där hon väntar tålmodigt i bilen.

Epic Fail. Epic sleepdeprivation.
Totally worth it.

Peace


YEEEEES!

Min iPhone har äntligen kommit med posten! jag sitter nu helt överlycklig och lägger in telefonnummer, musik och bilder.

Trött som få är jag också. Kom hem runt 1, somnade runt 2, och skulle upp 5.40. Igen. Sen fick jag, dessutom, stanna kvar till kvart över 3 för att hjälpa till lite. Jag ville ju inte bara lämna näste man, Mikael i detta fall, i sticket.
På tal om Mikael, honom har jag inte sett sen mina sista dagar på Stureplan, då han precis hade börjat och skulle läras upp. Kul att vi jobbar tillsammans nu också. Det verkar som att Odengatan (OG) blir nya "stureplan". Minus den hetsiga miljön och überfikarna. Odengatan är relativt lungt, men det kommer folk med jämna mellanrum så pass att man inte riktigt hinner göra allt man behöver: fylla på, köra diskvarv och städa iordning för stägning. Men, detta skall ändras på. Om jag så behöver springa lite fortare för att hinna så ska jag göra det!

Imorn är det min första dag tillbaka på NK också. Så på plan 4, på Floralin&Junior, står jag imorn mellan 14:30-20.

Extremt mycket sovdags! (Och lite iPhone lekande)
Peace

http://www.curatormagazine.com/wp-content/uploads/2008/12/apple-iphone-3g.jpg

we crash into the daylight, as the night had taken us by surprise.

Jag är komplicerad och temperamentsfull.

Tålamod är inte min bästa egenskap.

När jag får sy så lyser min själ upp. Ännu bättre blir det när jag får sy någonting till någon annan.

Jag älskar musik, och allt som har med detta att göra. iTunes går på som det första jag gör på morgonen när jag gör mig iordning.

Att spela piano (även om jag inte är världens proffs) för mig otroligt lung och får mig att fokusera.

Hatar små väskor! Små fjantiga väskor i storlek av en plånbok+mobil är inte okej.

Hawaii var en av de bästa, och värsta, resor jag gjort i mitt liv, och jag lärde mig otroligt mycket om migsjälv och andra människor.

Jag älskar matte, även om det kan vara svårt stundvis, så blir jag lycklig i själen av att lösa ett matematikproblem och få ut rätt svar.

Sova med strumpor är fantastiskt skönt.

Jag ler oftast när någon annan ler, automatiskt. Vilket även är något mina systrar använder mot mig när dom ska försöka "bevisa" att jag ljuger. Leenden kan vara både på gott och ont.

Jag är sjukt dålig på att ljuga.

Peace

Another "note to self"

Shut up.

I am once again faced with a dilemma.

Kanske är det någonting en Mayday Parade låt kan råda bot på.

----------

I övrigt så hade jag ett morgonpass på jobbet idag. Mycket intressant, speciellt eftersom jag fick runt 3 timmars sömn. Jag hatar att veta om, och oroa mig för, att jag måste upp tidigt, och att det resulterar i att jag har svårt att somna oavsett hur trött jag än är. Jag vaknade upp minst 10 ggr under dessa 3-4 timmar, och gick upp vid 5:30 för att göra mig i ordning och springa ner till bussen vid 6:20. Tack och lov för att jag inte gjorde några "trött-tabbar" på jobbet!

Efter jobbet åkte jag över till Mormor som tillfälligt flyttat till ett bostadsområde nära Fältöversten, och fikade med henne, Mamma och Emma. Totaldäckade i bilen på vägen hem och vaknade upp av parkeringen framför garaget. Seriöst.

Onsdag -> Ledig. Yes.

Peace

tantalize

- locka, plåga, reta.

Nytt ord jag lärde mig idag. Tyckte att det kunde vara intressant att dela med sig av.

Peace

Gårdakvarnar och Skit

-Håkan Hellström.

Solen skiner helt underbart på en molnfri himmel utanför! Mamma och jag gör ingenting fel i att sätta oss ute, läsa tidingen/lyssna på musik och njuta av den. Straffa oss den som vill. Men lediga dagar i solen kan inte bli bättre.

Jag har ett extremt "företags-sug" och känner verkligen att det är dags att starta upp något. Jag har några ideer som kanske kan sättas igång. Vi får väll helt enkelt se.

Håkan Hellström - Gårdakvarnar och Skit



Valborg

http://farm3.static.flickr.com/2098/2532558904_34b7f2e44c_o.jpg
på Riddarholmen.

Yes, här var jag i Fredags kväll och tittade på Majbrasa med UV. Kvällen började lite segt med mat borta på Chillet men drog igång påväg mot Riddarholmen där vi skulle se på Brasan.
Det var väll rätt mycket folk, nån skum gubbe sjöng, Mona Sahlin höll tal och det klängdes väll lite onödigt mycket också.
När Brasan nästan slocknat så drog vi hem. Efterfest hos Thomas Olergård som hade "FF" (meaning, Gabbe was out of town). Så jag, Bine, Jens Wennerlund och Thomas satt uppe hela natten (Ja, hela natten) och spelade Rock Band, tittade på Madagascar två (när Jens sov... haha) och almmänt flummade och skrattade.
jens stack vid första tunnelbanan på LÖrdags morgon, Bine runt 7 och sen var det bara jag och Thomas kvar. Jag skulle upp och jobba vid 13.30 i Skärholmen, men halvsov bara 45 minuter på soffan. Vi tittade igenom en hel bunt "Solsidan" avsnitt (PS. SJUKT skönt serie!!!) som jag blev hooked på, blev inskjutsad i hur jag löser en rubikskub (och halvfailade väll utan Thomas hjälp) och sen var det dags för mig att åka till jobbet.
Efter jobbet åkte jag över till Steph&The-Apartment och käkade pizza och tittade på 30 Rock tills de tvar dags för mig att åka hem.
När jag väl kommit hem så hade jag varit uppe i 34 timmar och var måttligt trött i huvudet. 37 timman på klockslaget, minus ca 45 minuters halvsovande, däckade jag i sängen och sov som en ängel.

Jag ska absolut inte klaga på helgen. Den har varit fantastiskt! Och jag tror att uppesittar dagarna tvingade in mig till en "vanlig Svensk" dyngnsrytm. Äntligen, må jag säga.

Godnatt gott folk,
tack för en fantastisk helg!

Peace

RSS 2.0