Math 110

Denna termin fortsätter jag med högre matematik kurser, det vill säga Precalculus. Förre terminen tog jag en Pre-college Matte klass eftersom jag inte gjort matte på ca 3-4 år. Men Precalculus är svårt! Jag klarade mig galant på Pre-college matten förra terminen, och precalculus är en påbyggnad från den. Vi har en helt tokig liten kinesisk tant (som dock är uppväxt i USA), vilkens standardfraser varje lektion är: "English ya? This is math 110, no?" I försök att vara skämtsam. Och javisst lyckas hon, hon är helcharmig. Det ända problemet är att våran klass är på runt 30-40 pers, läraren går igenom materialet i säkert 220 km/h ochs en har vi läxa till 2 dagar efter.

Läxan, som är ett kapitel (inte så farligt), är väldigt knepig och det mesta man gör är att gå över till matelabbet och försöka få klart den så fort som möjligt innan nästa lektion. Detta resulterar i att det inte går lika bra att lära in materialet.. Suck. För att inte lägga på mer så har vi ett 'quiz' varje vecka, som jag inte alls har gjort så himla bra ifrån mig på, för där tycker våran lärare att hon ska välja det absolut knepigaste problemen.

Quiz #1: Där vart jag så förvirrad att jag missade 1/5 problem (INTE BRA!) vilket resulterade i 65%.
Quiz #2: Inga missade tal, men någon felräkning här och där. Resultat: 80%


Idag då, så har vi det första Matematik provet i Math 110
. Så jag gjorde Review kapitlets problem, samt ett kapitel test i boken för att lära in det ultimata. Och visst gick det bra! 80% fick jag på provet. Men jag är lite missnöjd ändå. Jag ville ha ett A, inte ett B- (som 80% representerar).

Om den här mattekursen rör till mitt GPA, så kommer jag bli väldigt ledsen på migsjälv. KÄMPA!

http://rodrigo.typepad.com/english/find_x_lol_small.jpg

Veggies.

Så på senaste tiden har jag blivit ganska bra vän med Mr Selleri. Varje morgon när jag går och packar min frukost påse i cafeterian så har dom nu börjat med morot&selleri påsar. Jag har aldrig varit ett stort fan av selleri, men har nu insett att det inte är så farligt. Det smakar som gurka undefär, fast smaken är en bit beskare.

Inte nog med det, selleri innehåller en massa nyttigheter:

* Low in Saturated Fat and Cholesterol
* High in Dietary Fiber, Vitamin A, Vitamin C, Vitamin K, Folate, Potassium, Manganese, Riboflavin, Vitamin B6, Pantothenic Acid, Calcium, Magnesium and Phosphorus (good).

http://www.biodiversityexplorer.org/plants/apiaceae/images/enb07438x_celery.jpg
(källa: http://www.great-workout.com/nutrition/vegetables/celery-nutrition-facts.cfm)


ammoniak. ja, tack.

Jag älskar doften av nyfärgat hår!

Igår färgade jag tillbaka håret i min vanliga färg, något mörkare, för att få bort slingorna som i princip blivit blonda av Hawaii solen. Och ja, det bleker verkligen. Till och med mina födelsedagsposters från september har fått en hel annan färg av solen. Dom sitter på min vägg, med något papper över på någon kant, och jag upptäckte då igår när ajg omorganiserade min vägg lite att solen blekt allt som inte varit täckt med något annat.

Men, summan av kardemumman är i alla fall att mitt hår liktar gott och nyfärgat! Fräsch tycker jag!

Fred,
tusan, imorgon har jag ett stor Matteprov. Håll tummarna!

as cold as ice.

Till min förtvivlan imorse, vaknar jag upp med ont i halsen. Tusan också, nu blir jag förskyld igen! Efter en mycket lång dag, plus middagsparty, plus somnade på första lektionen, matte labbet till klockan 22:oo, en tripp till Foodland för att köpa på mig mitt förskyldningsknark, städat rummet inför Roomchecks (White Glove) imorgon, så är jag äntligen i mitt rum, sittandes stilla och halvslumrande på mig sängkant.

Jag måste medge att USA har bästa förkylningstabletterna: DayQuil (dagpiller) & NyQuil (nattvarianten) är THE BOMB! Allt i ett tabletter, hostmedicin, febernedsättande, plus något sömnmedel i Nattvarianten som gör en lite lullig. Det hjälper verkligen! Man tar 2 på morgonen, (eventuellt 2 på eftermiddagen) och 2 på kvällen innan läggdags. Vaknar upp och mår bättre med bedövda symtom. Underverk! Tack USA!

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51TGbodzwbL._SL500_AA280_.jpghttp://ecx.images-amazon.com/images/I/41E3dBF%2B7vL._SL500_AA280_.jpg

Hur mår mina sjuka syskon där hemma?

Sugababes - Denial


Denial Video

Helgens nöjen

I fredags kväll åkte jag, Brittany, Becca, Tina, Ashley, Paul, David, Romeo & Heather ner till Waikiki och klubbade på Zanza Bar. Den här gången spelade dom väldigt bra musik, till skillnad från förra gången då dom blandade med lite halvsunkiga rap låtar.

Vi kom väll hem runt klockan halv 6. Jag, Brittany och Heather tyckte att det var dags för ett nattdopp, eftersom vi redan var svettiga och äckliga så kunde lite (läs extremt saltat) vatten inte skada.
När vi sen åkte över till Heathers hus för att crasha, men pratade till klockan 7, så vart det lite irriterande när hennes gradde vid kl 8 absolut skulle hammra på taket.

Lördag: Hängde på stranden i Turtle Bay, solade och lekte. Film med Ann, Tina, MariLou, Becca, Brittany, Erin och Steph på kvällen.

Underbar helg dock! Men oh vilken träningsverk jag har i benen!! Plåga att gå till kyrkan idag (söndag)..

Bride Wars

Ann Peach har sin födelsedag på Tisdag i kommande veckan och ville fira i Lördags med lite middag och film. Så ännu en till helg begav vi oss ner till Kaneohe och tittade på Bride Wars (med Anne Hathaway & Kate Hudson). Väldigt rolig och gullig film. Både jag och B (Brittany) garvade och grät en skvätt.

En riktigt söt, men smått förutsägbar, feel-good film. Se den!

jag tittade ut och vad såg jag för visst?

Art Stipendie på $840 blommade på äppelkvist!

Igår morse när jag kollade min mail för att leta efter svar från STA Travels om min hembiljett så hade jag fått ett nytt mail från "the cashiers office". Typiskt tänkte jag, vad nu då, för jag hade redan hämtat ut den andra checken på ett av mina stipendium, så jag täntke att någonting kanske var fel. Men nejdå! Då ahr jag fått ett till stipendium på 840 dollar denna termin! TIll min förvåning (eftersom jag trodde att dom redan delat ut stipendierna och jag inte fick ett) så var mitt portfolio bra nog!

I slutet av förra terminen, runt november, så skickade jag in stipendiepapprena i sista minuten tillsammans med mitt portfolio från skolan!

Tack så mycket, Mr Alisa säger jag!

Peace Peeps

Shibuya Mon Amour for Forever 21

Antligen finns det lite Sverige-mode-kansla pa Amerikanska klader!



Forever 21
$17.80


American Eagle

Söt tröja provad på American Eagle.


vital


Just avklarat min läxa i Business Management! Äntligen lite natts sömn, jag är helt utslagen efter den här dagen!


You know it! Business Management 383, här är jag!

are we human or are we dancing?

Någonting som har gjort mig otroligt glad denna helg, förutom den spontana Waikiki trippen igår kväll, är att min höra min bästa väns röst igen. I 40 minuter så kändes det som att jag var hemma i mitt rum i Sverige och pratade i telefon med henne, och inte alls som att jag körde bil i Hawaii, med solen stekande och vinden blåsandes i palmträden. Nu låter det ju då förståss som att jag saknar Sverige fruktasvärt mycekt, vilket jag gör, med inte så att jag gråter varje kväll. Däremot så saknar jag min familj, min bästa vän, stockholms arkitektur, kunna sova i MIN egen säg, vakna upp på morgonen och sätta på MTV och slappa i soffan, sedan göra mig i ordning och ta roslagsbanan in till Stan för att ta en fika med mina vänner.

Den Svenska fikakulturen kommer nog sitta kvar i min kropp ett tag. Men det är ett underbart sätt att visa uppskattning till sina vänner och ha en ursäkt till att umgås med dom. Inte för att man skulle behöva en ursäkt för att umgås med sina vänner.

Ibland känns det som att jag sitter på ett tåg som går väldigt fort, och jag väntar på att det ska stanna snart för avstigning. Rutinerna, vännerna, skolan, upplevelserna, ja ni förstår, de flyter på allt efter varandra. Ibland går det lite skrämmande fort och smidigt. Jag är inte van vid denna smidighet, efter många år i grundskolan. Gymnasiet var ju helt klart bäst, men ändå inte alls som College.

Framför allt så saknar jag min bästa vän. Det finns ingenting som en bästa vän som du kan prata om allt med. Ingen som Stephanie i alla fall. Med en enormt stor risk för att låta "cheesy" så måste jag verkligen fråga om hon verkligen vet hur mycekt hon betyder för mig. Och för sina andra vänner, det är jag säker på. Jag hatar att vi är 12 timmar ifrån varandra tidsmässigt. Det matchar inte helt riktigt..

Medans jag dansar på här borta på Hawaii med skolan och allt. Tro inte att jag har glömt bort er, min familj och mina vänner. Jag tänker på er dagligen, och jag är ledsen att jag suger på att uppdatera er.

Nu i veckan ska kämpas på med Theatre costume sketcher och matematik. Skönt att vi har en ledig dag imorgon (måndag). Martin Luther King Day!


Fred

Forever 21


Nytt tillskott i garderoben,
Klänning; Forever 21.

XOXO Gossip girl

Så, den alldeles Gossip girl nyomvända Brittany McPhee och jag har tittat på, och snart avklarat hela säsong 1 av gossip girl.

fp-goddip-girl7.jpg

Brittany McPhee, Pauls lillasyster, har kommit hit till Hawaii denna termin. Underbar och rolig tjej!

Efter en mycket lång lördag; startad med en tur ner till Honolulu & Swap meet, så åkte vi vidare till Pearlridge (allas vårast shoppingcenter), WalMart och tillbaka till Campus. Campus, visade sig vara ganska trist, och ingen ville göra något, så då drog vi, helt spontant, ner till Waikiki runt 12 tiden och gick omkring på The Strip och skrattade åt alla prostituerade tillsammans med vår kompis och roliga Europe, Romeo. Ja, det är hans riktiga namn.

VI kom väll hem runt klockan halv 4 inatt; sov några timmar, sen var det bara upp till kyrkan som gällde.

Hoppas eran helg var bra, det var minsann våran!




En torsdag i Paradiset, en helg vecka i verkligheten.


Min kära mor

Det är underbart hur mammor hela tiden ska rätta en. Trots att man redan vet. Mamma, allt jag skriver hit är med avsikt. Realisation (som i rea) är ditskrivet med flit. Precis som att folk använder obscena låttextrader till sina bloggrubriker.

Men tack för att du bryr dig och vill bättra på vokabulär! Haha

<3 Jakie

Sommar i stockholm


Realisation

JAG ÅKER HEM OM 3 MÅNADER!

härligt
sorgligt
stressigt
och absolut underbart

Movietime: The Unborn

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/6/6a/The_Unborn_poster.jpg/404px-The_Unborn_poster.jpg
Igår var det dags igen. Jag, Erin, Paul, David, Sam, Heather och Brittany tog en dagstur till WalMart och Costco.
Efter matshoppande så gick vi på bio och såg The Unborn. Riktig rysare! Vet inte om jag tyckte den var så himla bra, men äcklig var den i alla fall. I efterhand så är man lite rädd för att titta i speglar och gå ner för trappor eftersom man är rädd att en besatt gamal stroke gubbe med nacken vriden ska komma springandes efter en på alla fyra.

Vegas

   
(klicka på bilderna för större vy)

converse.

Bine, this is for you!

   

still untouchable.



Obeskrivligt vacker låt: Denna sitter jag just nu och lyssnar på om och om igen allteftersom jag tänker över hur hela år 2008 har varit. Händelserikt, fantastiskt, stressigt, upplevelser efter upplevelser, resor, vänner & familj.

"It was you and me against the world. And you promised me forever more. Was it something that I said? Was it something that I did? 'Cuz I gotta know; What made me un-beautiful." - Lesley Roy

2008 - Utvardering

Januari - Trott på all skit som pågår på Ginatricot, även otroligt trött på att vara fast på GinaTricot, säger upp mig och börjar jobba på Espresso House & The Phonehouse.
Februari - Jobbar 55 h/v, inser att telefonjobb inte är for mig och slutar på The Phonehouse och börjar jobba fler timmar på Espresso house
Mars - Jobbar på och sätter mig in i BArista yrket: Ansöker och skickar in alla papper till FIDM.
April - Blir antagen till FIDM.
Maj - Startar upp BYU Hawaii/FIDM bloggen
Juni - Bine tar studenten, deet firas med stor
Juli - Fest i Nord Jönkoping, inte alls så kul som förvantat. Blir sjukskriven pga magkatarr&matförgiftning.
Augusti - Flyttar till Hawaii for att studera ett år på BYU Hawaii. Litet steg for mänskligheten, Stort steg for Jacqueline.
September - Fyller underbara 21 och firar med vanner och tar en party tripp ner till Honolulu. Första födelsedagen hemifrån.
Oktober - Halloween party på Campus.
November - Thanksgiving firanden, plus härlig en date. Massor av Finals (sluttenta) pluggande.
December - Finals, prov, inlämninsarbeten och betyg. Packandes till Utah och en Monsun översvamning i Hawaii. Jul i Utah som inte alls går som planerat, men visar sig bli för det bättre istället. Firar nyår i Las Vegas, syndernas & de höga casinohotellens stad. Efter ett tag i kyla och snö sa inser jag att det borjar bli dags att åka tillbaka till Hawaii och jag ser fram emot det. En sista termin på Hawaii och sen känner jag mig redo for att åka till L.A.

Händeserikt år, och förhoppningsvis kommer mycket mycket mer! Gott nytt år allihopa! Jag önskar er en riktigt bra start på år 2009!

RSS 2.0