This Time Is OURS!

Jag tror jag snoozade alarmet 4 ggr imorse.. 4ggr=16 minuter. Efter detta slängde jag på mig kläder, och smink, och la mig i soffan i 20 minuter till, precis lagom till att bussen gick. På bussen sov jag nog ytterligare 45 minuter till.. Och ändå var jag helt död när jag väl kom till jobbet. Det sjuka är att jag jag hade kö till dörren HELA FRICKEN MORGONEN också på det. Snacka om "snap out of your sleepiness". Helt pötsligt var klockan 5 i alla fall, och nu sitter jag här och lyssnar på ny musik och pluggar derivata. 

great.

Snart sticker jag och Bine till Gabriel i alla fall, och låter honom imponera oss mer med sina cooking skills.

Au Revoir.

The Bravery - Ours

ghost in the machine

Jag har äntligen fått lätta på hjärtat, bättre nu än aldrig. Hur kommer det sig att mycket blir lättare att gå igenom, eller bära på, om man har någon annan att dela detta med?
Det är tur att jag har Nathalie. Jag behöver inte säga mer än så.

IT'S GREEN WEDNESDAY, haven't you heard?

Tack H&M.

Mini-kärleksdeklaration #1

Har jag berättat min kärlek för plastfickor? Nähepp, då gör jag det nu.
Att organisera saker i plastfickor gör min mini-pedantsjäl lycklig. Så, på impulsköp idag så införskaffade jag 50 st nya plastfickor. Här ska BYU- & Betygspärmen om-organiseras och rensas ut.
Yahoo!
Länge leve plastfickorna!

amazing race...

Det är söndag, äntligen vilodag. Detta är precis vad jag gjort idag också. Tittat på 3 filmer, en av dom var Music&Lyrics (och denna är den enda jag tänker nämna, för de andra är pinsamma...)
Men, trots mitt tråkiga liv, och att jag bara jobbar hela tiden, så ska jag få igång den kreativt svältande sidan av mig igen. Dags att skissa, teckna och sy. Steph, är du på för lite modefotografering?
Sen måste jag klaga lite, och vara väldigt svensk för en gångs skull. Det finns flera vänner som jag försökt boka skypedejter med (ni vet vilka ni är), det är en handfull människor dessutom. Trots försök till skypedejt/samtal så blir jag dissad. Hela tiden. Det gör mig lite ledsen. Har ni inte tid så kan ni väll bara säga nej? Större deal än så är det inte? :(



Anyways,
Matten har pluggats klart till och med onsdag, och än så länge så går derivata delarna bra men jag är inte helt inne på den här "tolka derivata" grejen. Det kommer nog ta ett tag att få in, eftersom detta är en av de lite nyare delarna till min matematik historia. Tur att jag har minst 2 snälla människor som är villiga att förklara när jag behöver detta - shout out till Sepideh, och David.
Efter allt åkande fram och tillbaka till Marlene i Södertälje de senaste veckorna (och ja, roadtrip på 1 timme i bil, med skön musik = roadtrip, tyck vad ni vill), gör i alla fall att jag blir sugen på en riktig längre roadtrip.
Om lite mer än en månad blir det i alla fall kärt besök till London igen. Oh, som jag har saknat London.
Dags att göra middag,
TTYL

PARTYTIMES

Vilken födelsedag!

Först och främst vill jag säga SUPER TACK TILL ALLA FÖR ERA GRATULATIONER PÅ MIN FÖDELSEDAG.
Födelsedagen har varit fantastiskt!
Min kära familj kom in sjungande med Ben&Jerry's och fantastiska sifferljus i, drog ner mig till ett jättefinpyntat kök med hjärtformade ballonger och notkonfetti. En ny iPod upptäcktes i födelsedagspaketet, vilket ledde till en snabb påläggning av låtar och fixandes av låtlistor. YAY!
vid lunchtid mötte jag upp kära Stephanie och åt lunch på Herman's vegetariska Restaurang i Slussen, och mötte msedan upp Mamma för att åka och hälsa på Mormor på sjukhuset, där även min moster satt. Efter chillande där, så åkte vi hem och avslutade födelsedagen med middag.
På fredagen hade vi bokat bord på den indiska restaurangen Indian Garden, och firade födelsedagen tillsammans med Marlene, Veronica, Marl och Gabriel. efter middagen fortsatte vi tjejer vidare för att släppa Veronica, hämta upp Stephanie och fortsätta hem till Marlene för ultimat tjejmys och godis och skvaller.

Jag är otroligt tacksam för mina vänner och min familj. Jag måste säga att det hittills har blivit den bästa födelsedagen. Hands down!

Tack för alla gratulationer, ännu en gång, och de fina mail/sms/FB meddelanden jag har fått!







Jag har även lyckats ånjuta lite American candy, dagen till ära (dock köpt här i Stockholm)




Puss & Peace!
Jay

HAPPY BIRTHDAY TO ME!!

Yay!

Jag bra måste dela med mig av det bästa födelsedagsmailet/kortet ever, om jag fick imorse av Nate!
Då kan jag tillägga att han vet hur mycket jag tycker om Jake Gyllehaal och Heath Ledger, och gör även narr av mig för just detta. Jag dör av skratt!!
Ni som följt bloggen sen 2008, vet att min roomate och mina vänner på Hawaii pyntade hela mitt rum med stickers, varav ca 60% av dom var nedskrivna (med kärlek) i Jake Gyllenhaals namn.

 

Love,

Jaykaiy



Sista inlägget som 22-åring.

Under årets gång har jag:
Flygit halvvägs runt jorden
Pluggat ännu en termin på BYU-Hawaii
Gått på roliga dejter
Sytt en studentklänning, samt fått se "minstingen" i familjen Usterud ta studenten
Pluggat väldigt mycket matte - och hittat/bekräftat den inre nörden i mig själv.
Fått upp intresset för Psykologi
Lärt mig tycka om Historia
Fått mycket beröm
Lärt känna nya människor, samt insett hur tacksam jag är för dom vänner jag har
Fått en syster&bästa vän, och cool brorsa till, i familjen - In-adopterade Nathalie Wiklöf (men detta visste vi ju sen ett tag tillbaka att detta skulle ske), samt hennes blivande andra hälft Kit Elledge
Utökat garderoben med underbara Forever 21 fynd
Skissat ner ideer, och börjat på äffärsideer
Lärt mig keramikens konst, och blivit väldigt duktig på detta
Utökat portfoliot med visuella och keramiska element
Blivit lite mer förvirrad i val av studier och slutmål

Men rent generellt - Utvecklats personlighetsmässigt, och blivit 1 år visare.

Tack för ett bra 22:a år!

Always yours,
Jacqueline Usterud

vem fyller år imorgon?

Men, det är ju jag!

Jag är jätteexcited!
I love birthdays!

Dags att springa till jobbet. Vi hörs sen!


lycka nummer 2 och 3:

2. Matteprover avklarat, och plättlätt.
3. GOSSIPGIRL ÄR TILLBAKA! YES!

PACKAAAAGE!

Yes, mitt första USA-FÖDELSEDAGSPAKET har kommit!! Detta från Will, en gemensam kompis till mig och Nathalie från BYU-Hawaii.
Jag är så sjukt excited för att öppna det! (Även om tullförteckningen avslöjar ganska rba om vad som är i)
JOY TO MY MISERABLE SOUL!

Will, If you're reading this - THANK YOU!! TONS!



peace

Röstdags.

Nyhemkommen från röstlokalen. Jag har fått min röst att räknas idag, det känns bra. Vi gjorde det till en familjeaktivitet, då både Sabine och Emma skulle riksdagsrösta för första gången.

The Fray - Little House

"Take your time,
would you understand what it's all about? Something is scratching its way out.
Something you want to forget about No one expects you to get up.
All on your own with no one around"

70's with a touch of 00's



Elen har börjat gå konstant på jobbet. Huvudsäkringen är psyko. Jag fick ringa reparatören igår, och idag när han kommer, så säger han att han måste stänga av all elen i några timmar. Öh, hallå?! Vi har ett café att sköta? Istället får vi boka om en tid, vilket gör att jag måste vara på jobbet klockan 6 på måndag morgon, för att passa reparatören, sedan jobba till 13, och sedan ta ett matteprov. yay... men hellre det än att elen går var 10 minut. Vilken huvudvärk jag hade igår, alltså.

Sovmorgonen blev inte så mycket till sovmorgon idag. Men lite extra tid för outfits-styling blev det iaf. Enjoy.

Peace


give me symphonies

Musikrekommendation från California.
Thanks Nate!


Flick your mind at mine so briefly

(Favorit i Repris)
Franz Ferdinand - No You Girls


Födelsedagsönskningar.

Så var det dags för ännu en födelsedag, och jag är jätteexcited! På Torsdag nästa vecka (den 23 september - GLÖM INTE DETTA!) så fyller jag 23.

Vad som önskas?
Ipod - grön, orange eller svart
Hörslurar, i cool färg (helst JVC's Gumy's)
Modefotografiböcker
Presentkort
Middagsfirande
TUSENTALS GRATULATIONER (tack!)

Jag väntar 2 paket från USA redan. Det verkar som att jag får USA paket varje födelsedag nu de senaste tre åren. Så kul!

Anyways, som om det inte vore nog med detta, så är det Skåne-roadtripsdags nästa fredag också. Det är Battle of the Bands dags. Här ska dansas, firas och sjungas!
Puss

breakfast tip:

Cran-Apple juice
Hälften tranbärs- och äppel juice

Två tummar upp!

in a perfect world, there wouldn't be perfect people. perfect people would already be in heaven.

Vad otroligt tacksam jag är för mitt skype-uppvaknande imorse! Ett 2½ timmar långt skypesamtal med Nathalie och Kit, startade upp min dag på det allra bästa sättet. Dom två knasbollarna!
Jag tror samtalsämnena varierade från allt till svenska ord, slott, hörlurar och tuggummin. Samt en massa allmänt flams. Jag saknar dom jättemycket. Och fröken Johanna Hagman också..
Det är inte rättvis
att jag känner mig så otroligt uttrpkad, och mina bästa vänner är på andra sidan jordklotet. Men, inte för att låta kräsen, så finns det ju såklart bra människor här med. Men ni vet alla hur det är med dom bästa vännerna.

Tack ännu en gång Nat och Kit för imorse! min dag vart helt fantastisk, på bästa möjliga sätt, på grund av er! :D

Även ett litet shout-out till Tele2 killarna som kom in och handlade innan 20-slaget idag. Sicka muntergökar!!

Dags att plugga lite matte, äta middag (Mac&Cheese som inköpts på ICA STOP (YAY!)) och somna till film med Bine.

Peace
Brother Darron Allreda

Band Aid.

- Pixie Lott.
Sätter stämingen för dagen.


Ready for Work.

sweedeedee


the winner takes it all.

Det är Mamma Mia på tv. Och jag vill helt plötsligt bara åka härifrån, och bosätta mig på en liten ö i Grekland. Själv. Fy vad skönt! Maryl Streep må inte ha den bästa rösten, men hennes version av allas vår ABBA's "The Winner Takes It All" får mig att lugna ner mig lite grann. fin fint.

Igår var det kräftskiva/biljardparty/filmkväll hos fröken Marlene. Jag, Bine, Marlene, Johanna och en massa pojkar. Very nice. Förutom faktumet att jag blev reält sjuk på kvällen :/ Jag blev lite av kvällens underhållning ett tag. Flygeln i Birgerssons "common room" drog i mig, och jag började spela lite The Fray, Gary Jules,  Death Cab for Cutie, Leona Lewis och Plain White T's. Kort sagt så var det mycket fint att ha ett rum fullt, och pianot omringat med folk, som står och sjunger till mitt spelande. Treasureable memory.

Oroar jag folk nu för tiden, förresten? Det känns som att varannan människa jag träffar frågar mig hur jag "verkligen mår?". Jag mår fint. Tack? Ja, jag är lite less på hur saker och ting går just nu. Men mest frustrerad. Men jag är knappast i någon oroa-sig-för-Jacqueline-zon, jag har alltid klarat mig jättebra, så varför skulle jag inte göra det nu? Det stör mig lite att man inte frågar på riktigt hur andra mår, tills  ett öppet missnöje visas. Det är inte okej. Jag känner saknaden av mina bästa vänner borta i USA, dock. Det kan nog vara det som känns tyngst just nu. Jag känner mig lite solitär, så att säga.

In the words of Joseph Fort Newton: "People are lonely because they build walls instead of bridges".

Godnatt.


eet.

En Facebookstatus post igår ledde till några intressanta iakttagelse. För ovanlighetens skull så var responsen från tjejerna "lets have fun" medans killarnas blev "vill du prata om det?". Mycket intressant.

Oavsett vad, så har jag otroligt bra vänner :)

stress stress stress.

Idag har jag nog varit det tröttaste (om man nu får säga så) jag varit på länge. Sådär pass att jag ville gråta sista timmarna på morgonpasset. Ni vet känslan av att kollegan precis ska komma och byta av dig, vilken sekund som helst, och så kommer denna (trots att kollegan är en underbar människa) precis innan passet börjar, vilket gör att jag fick stå kvar i 10 minuter längre. Big deal? Nej, det borde inte vara det, men idag vill jag seriöst gråta av trötthet. Jag var förvånad över hur jag fick på mig ordentliga kläder imorse, och att fötterna gick fram till bussen. Speciellt eftersom fötterna hade släpats hela morgonen. På detta, sov jag hela vägen in till jobbet, och hela vägen hem, med en tupplur innan det var dags att åka in till personalmötet. (men detta är inte mycket sömn alls). Vi hade, dock, ett väldigt bra personalmöte idag. Min chef är fantastisk! Länge leve Helena!
Vad göra?

Det är för mycket som händer just nu, och för mycket som inte går som jag förväntat mig att det ska gå. MAGKNIP?

Till Nät: (seriöst, Michael Sudlow - vilken pärla!) Och - JAG SAKNAR DIG! Önskemål: Skype med dig, och dig&Kit snart, tack!

ugh

<3


400 mackor och 2 djupare skärsår senare...

Det var "beredningsdag" för mig idag. Helena behövde någon som kunde rycka in då Anastacia är sjuk. Det stod mellan ett till stägningspass och beredningspass. Hmm.
Jag valde i alla fall beredningen, och craziness var det. 400 mackor och allt skulle vara klart för leverans (färdigpacketerat, uppdelat/sorterat och märkt) vid klockan 13. och då kan jag ju även påminna folk om att sist jag gjorde mackor, var för två år sedan.
Men, detta gick alldeles utmärkt. Trots två galna skärsår på vänsterhandens mittersta fingrar. aj aj aj.
Dumma tomatskärare(!)! Omplåstring/tejpning, plus plasthandskar hela dagen imorgon då..

Anyways.
En god själ som jag är, så räddar jag även ett pass imorgon bitti ute i kaféet då Anastacia är sjuk imorgon med.
Beröm från chefen. :)

- someone kiss the aouie! please?

Godnatt

Pocket Symphony

Jag hatar att bli bortglömd.
Vem gör inte det.


Where do You wanna go?
I want to go home
Home to the home
Where we all sleep alone
(I wanna be the first on the last)
Tiger Lou -
National Ave.

you know I'll say.

helgen kort:

Lördag - jobb, chill hos Karlssons, chill/gett-to-know hos Gabbe&Thomas&Isak.
Söndag - Stavkonferens med Elder Russel M. Nelson (YES!), middag&spel hos Marie-Sofie med Bine, Christina och nya tillskottet Sanna, från Finland (sjukt trevlig tjej, btw).

Lyckat!


Indiana Jay part 2.

so what if this world just throws me off the edge, and my feet fall out of ground?

Happy - Leona Lewis

Fredag, fredag... fr..ed..ag. Jag ska försöka hålla mig uppe in några minuter till med Mattepluggande hade jag tänkt. Även om jag är ikapp med matteuppgifterna enligt schemat för måndag. :D
Very nice indeed.
Nu har jag också bett om ledigt för matteproven som är ca 1ggn/månaden, och en semestervecka i november för eventuellt Thanksgivingbesök i USA. En veckas solig semester i mörka November är helt rätt. Ja?

Vi har även fått lite extra timmar att lägga till i schemat för september månad pga trycket på EH Odengatan = NICE! Så med lite omplanering i schemat för nästa vecka så verkar det som om att jag får Onsdag ledigt, och kan gå på en mattelektion till och med. Och få sovmorgon, och hinna gå på institutet. Sicken lyx! :)

Imorgon eftermiddag&kväll blir det festspeckat. Efter jobbet är det bara att åka hem och snabbfixa sig, åka till Karlssons som ska ha grillfest, och sen blir det efterfestchill för mig och Bine hos Thomas&Isak. :)
Söndag - Extrainsatt konferens!

Hur blev livet så bra helt plötsligt? Måste vara VDR-ringen jag haft på mig hela veckan, tror jag.

Peace

Hmm.. jag undrar vems födelsedag det kan vara idag?

Kan det vara VÄRLDENS BÄSTA NATHALIE WIKLÖF'S FÖDELSEDAG?!

Till min bästa vän Nät.
Tack för alla fina stunder, tjejmys, filmkvällar, pysselstunder, cry-outs, roadtrips, solande på stranden, Haleiwa Eatsmiddagar, dansa-i-vardagsrummet kvällar, middagsbjudningar, kramar, värmande ord, omhändertagange vid sjukdom, godhjärtade kommentarer och kärlek som du bidragit med i mitt liv! Jag älskar dig högt och, med risk för att låta extremt fjortisbloggande här, så betyder du verkligen jättemycket för mig! Jag kunde inte ha varit gladare över att fått äran att lära känna dig. Jag hoppas din födelsedag blir full med skratt, glädje, pojkväns/fästmans-pussande och firande!
Grattis på din 23-årsdag!

Massa Pussar&Kramar
Jackie


Dedication i min kalender finns till dig också! TONS OF CONGRATZ!


exhibitionists

Material + kurslitteratur till Trikåteknik och produktion är beställt och kursen påbörjas på Måndag. YAY!

<3 studier

Nepotism

på låtlistan just nu:


IKEA DAG MED LA MADRE

Dagen stavas L-E-D-I-G, och ska spenderas en stund med Mamma på IKEA. Väl-efterlängtade IKEA!
Hurra!

Jag har fått sva ut igen, första gången på 1½ vecka. (Vad är det som händer med mig, och hur lyckas jag aldrig få sova ut?)
Senaste 1½ timmen har jag pluggat Matte, som går som på räls. Inga problem med andra ord. Det enda återkommande problemet jag har är när jag är för snabb - dvs. Slarvar. Thomas skulle himla ögonen åt detta. SÅ många gånger som han fick mig att dubbel/trippelkolla mina svar för att jag hela tiden slarvade på internetmatten i somras. Ugh.

anyways.
Time to get ready,
IKEA väntar!



Peace

RSS 2.0