"I'm gonna muster every ounce of confidence I have"



Lyssna på:              
Teddy Geiger - For You I Will (Confidence)

NÄT

Min kära vän & skåning, (jag älskar skåningar!!), Nathalie Wiklöf (aka Nät) har förklarat för mig att jag inte behöver myggnät till Hawaii. Det finns tydligen där. Duh!
Nät har pluggat på Hawaii i snart 2 år och kom nyligen hem till Sverige igen. By the way Nät, VÄLKOMMEN HEM!!


Något som verkligen kan behövas dock är:
- En fläkt (billigast och köpa där eftersom dollarn är så låg)
- Handduk
- Flipflops (HAHAHA!!)
- Gympadojor, OM man ska springa..
- Någonting Svenskt, då det blir frustrerande att inte kunna prata sitt eget språk så ofta som man gör hemma. Samt att det gör hemlängtan lite mildare.
- Annars sommarkläder (duh!)

Faktum verkar till och med vara att det mesta finns där. So, no worries, right?

Jag har saknat henne! Nät alltså. Både hon och en av mina bästa Örebroare, David Luthman, har varit borta i 2 år från mig. Det är inte okej! David som är i England på mission, kommer hem i augusti, precis efter att jag åkt till Hawaii. Jag hoppas att han läser detta då!
Nät åkte iväg till Hawaii ungefär samitidigt. Och för dom som inte vet, så har dom varit tillsammans ett tag. Dom gjorde slut när han skulle iväg på mission, för att inte sätta så mycket press och saknad. Helt förståeligt!
Dom är DET paret. Skitbra tillsammans, assköna båda två och riktiga orginal! Tack och lov för orginal!

Tack och lov för att jag får störa Nät med frågor också! Jag har ju en del frågor ibland som jag inte kan besvara själv. Då är det skönt att ha någon att fråga som vet, i nutid! Inte min mamma som gick på BYU för 25 år sedan. Det är inte riktigt samma grej. Även om min mamma knäcker vad det gäller ALLT! Min mamma, moster och min mormor är rena uppslagsverken. Det ända dom nog inte vet är HUR stort universum EGENTLIGEN är..? Eller?

För att hålla sig till ämnet; Tack och lov för min familj & mina vänner!

Fred & kärlek peeps' , fred och kärlek...
Jacqueline

för hon ska ta-a studenten..

Mamma & jag har hittat en alldeles utmärkt studentpresent till kära Bine.
ÅH!
Hon kommer bli så glad!!!

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Min student - 2 Juni 2006, åh, dom minnena!
"Sjung om studenternas lyckliga daaag...."

image14
/Jay

en helt vanlig morgon i Åkersberga..

Bine (B) kommer inspringandes till mitt (J) rum;

B: - AVOCADO!
J: - Avocado?
B: - JA! Avocado! JAG VILL HA LUNCH, NU! Ingen annan som vill det?


Jag älskar henne. Bine är som en felvinklad vattenspridare. Vattnet kommer helt spontant och ibland i stora "blobbar". :D

B: - Men ärligt Jakie, jag vill ha sallad nu...!


Hopprep ÄR!

image10
Min söta syster Emma håller barndomen vid liv.
Lite Pippi Långstrumptofssar + hopprep? Någon?

step by step

Åh jo, det är minnsan en riktigt lång lista med grejer som ska skrivas och pillas på till Amerikanska Ambassaden. En hel checklista kan man göra på ambassadens hemsida.
Jag var nog inne på helt fel grej innan. För detta var helt uppenbarligen Amerikanska Ambassadens hemsida. 

Rumpan ur vagnen nu, Jacqueline!

Ex oh ex oh ("gossip girl")

Bastkjol & Flipflop's

Vet inte riktigt med flipflop:sen. Men bast....?
image8

Espressohouse crew

Mitt nya jobb ÄR! Det är ju inte så nytt längre förstås, men ändå. Jag har aldrig trivts så bra på ett jobb som jag gör. Jag har aldrig känt mig så viktig och uppskattad som jag gör på mitt jobb just nu. Jag har aldrig heller haft så så bra arbetskollegor på ett jobb som jag har nu. Rent ut sagt så trivs jag verkligen.
Nu ska ju Jonathan sluta till helgen och åka tillbaka till Falkenberg. VARFÖR?! Stockholm needs you! Honom kommer jag verkligen sakna. Han är en så uppriktigt snäll och omtänksam människa.
Sedan slutar Elin, vårt tomtebloss, en riktig raketpingla. Fart och prat är det i henne. Tur att jag har Maija och Maria kvar, och Helena! Helena knäcker!

Det är lite synd egentligen att jag slutar i augusti. Men nya äventyr väntar. Och alla på mitt jobb är verkligen uppmuntrande och supportande. Sista dag, 15 augusti, eventuellt.

Fred&kärlek peeps'

"i don't wanna just sit down and shut my mouth"



Lyssna på:             
I Nine - Don't Wanna

 

Systrar 4 life

image7
Bines studentskiva, Lejonbacken 26/4 2008

Tjej med ambitioner

Wikipedia sökning:
Jacqueline är en feminin form av Jacques, i sin tur en fransk form av Jacob. Jacqueline har vunnit en del popularitet i den engelsktalande delen av världen. (franskt namn)

Kända personer med namnet Jacqueline
- Jacqueline Bisset
- Jacqueline Boyer
 -Jacqueline du Pré
 -Jacqueline Kennedy                            <-- Henne är jag döpt efter. Mamma förväntar sig "storhet"?

JAG SKA TILL FREAKIN' HAWAII!



Jacq, är det dags för lite ambassad för dig kanske? kanske..?

Igår fick jag mitt nya I-20 (ett visum papper för&från BYU) där det står att jag får studiemedel. På det jag fick innan står det ju att jag kommer betala med egna medel.
När jag skulle söka till BYU så måste man ju kunna bevisa att man kan betala för sig, innan man blir antagen. Och för att få studiemedel i Sverige måste man ha blivit antagen. Riktigt himla knepig sits. Men det löste sig tillslut.
När jag väl fick mitt antagningsbesked så skickade jag in CSN papprena. När jag fått lånet beviljat så skickade jag in det till BYU's admissions office som sen skickade mitt nya I-20.

Nu är det väll bara att ta sig i kragen och ringa Amerikanska Ambassaden.

Jag har hört att det är en massa papparsarbete som ska fyllas i innan man ska dit? Stämmer det!?

PUSS!

F I D M

För ungefär 3 veckor sedan blev jag antagen till FIDM. FIDM, som är förkortning för Fashion Institute of Design and Merchandising, är en jättebra modeskola i USA. Helt stört! Jag ska till LOS ANGELES, CALIFORNIEN!!!

image9Sommaren år 2009 (om ungefär 1 år) så bär det av till Los Angeles, änglarnas stad, soliga Californien och kändistäta staten och HOLLYWOOD.
Jag fick ansöka in med arbetsprover, antagningsuppsatser, betyg & rekommendationer. Det var en hel del papper och grejer att fixa. Rekommendationerna betyder tydligen väldigt mycket fick jag höra av en föredetta lärare i gymnasiet.
Jag är så otroligt tacksam för att jag anträngt mig och pluggat järnet i skolan. Det är så värt allt slit och all skit jag fått stå ut med. Det är värt sena kvällar hemma pluggandes. SÅ VÄRT DET!

- Kämpar man inte, kommer man ingenstans. Det är jag övertygad om!


I veckan lyckades jag med konsten att köpa en ganska dyr kamera, sneppet nära en systemkamera fuktionsmässigt. Jag lyckades få den nerprutad, men lämnade tillbaka den för att den var alldeles för komplicerad för mig. Så fotografikursen på BYU.. jag vet inte.
Men grejen var att jag köpte den med Stephanie, min bästa vän och en skicklig fotograf, och hon hade till och med svpåt att förstå sig på den.
Den skulle tydligen kunna ta 6 bilder i sekunden. Jo tjena, det gjorde den inte. Den var lika seg som min skit digitalkamera.
Jag vill ha en bra kamera, som kan ta foton snabbt och har manuella inställningar för bästa möjliga bild. Nån som har nått tips?

XOX
Jacqueline

Stipendier

Idag när jag vaknade och kollade mailen så hade jag fått svar från ett stipendie. JAG HAR FÅTT ETT STIPENDIE PÅ 1000 dollar!
Jag hade sökt stipendier till BYU Hawaii. BYU Hawaii har ju en hel jättelista med stipendier som man kan söka, högt 3 dock.
YAY!
/Jakie


Stipendieinfo:
Som vanligt, har alla stipendier olika kriterier. Det kan vara alltifrån att man ska komma från ett asiatiskt land, vara släkt med någon av stipendiaterna eller att man behöver ekonomiskt stöd.
Ett tips är att lista upp stipendierna, skriva upp hur mycket stipendiet ger och hur många som ges ut. Tillexempel kan ett stipendie ges ut till 16st på 1000dollar vardera. Det kan vara värt att satsa på de som ger ut till fler personer och har en lite högre summa. Oavsett så är en riktigt bra ansökan en fördel.

En länk till BYU Hawaii Stipendier:
http://w2.byuh.edu/services/fa/ klicka på Scholarships på den gråa meny, kolla sedan länkarna som finns där.
Tillexempel Private Scholarships. Det finns flera kategorier och många stipendier.


ÄNTLIGEN!

Äntligen, äntligen, och några  glädjeskutt senare, så kan jag logga in och registrera mig för mina kurser!
Så himla underbart!

Efter tusen mail och äntligen en vidare befodring så ringde jag till Elizabeth Brown på Management Information Services (MIS). Elizabeth var rolig hon! Hon hade 2 mailadresser och var tvungen att sitta och kolla igenom båda mailkontona för att leta upp mitt mail. Men hon gav upp och gjorde en "reset" på mitt lösenord. Sen kunde jag äntligen logga in!

Älskar amerikaner, så himla snälla och mysiga :D

Kärlek&Fred
Jacqueline

Myggnät?

Dagens fundering:
Jag tror att jag måste börja fundera på vad jag ska ha med mig till Hawaii... Saker som myggnät, digitalkamera, solkräm (och då menar jag faktor 500 :D, jag blir röd som en skållad räka).

Men hur "tätt" ska myggnätet vara? Som vanliga myggnät är eller tätt som chiffongtyg? Jag kanske ska sy ett eget myggnät. Då ska det täcka hela min säng, som en himmelssäng. För att garantera att inga mygg kommer eller ödlor springer in..

Fast, himmelssäng när man är 21? Njaa, tror inte det..

XOX
Jaykaiy

Registrering.

Det är ett evigt mailande och ickefungerande av min inloggning på http://my.byuh.edu.

Jag kan verkligen inte logga in. Hur många människor som helst har jag mailat. Nu verkar jag äntligen ha fått tag på någon som engagerar sig i detta.

Jag har smått panik! Jag måste kunna registrera mig för klasser till i höst (vilket alla andra har kunnt göra sen 24 mars!!). Kommer det ens finnas några klasser/kurser kvar till mig än alla uff-klasser som ingen vill ha. Typ Kinesisk folkdans och alternativ modern poesi i bla bla bla ettappning?

Crap.
Jaykaiy

Hawaiiblogg

De som känner mig ordentligt vet vad jag egentligen tycker om bloggar. Men om man kollar på utomlandsstudie hemsidorna, på "tips" så står det en lista på allt som kan vara bra att göra innan man åker iväg. En av de sista var, starta en blogg och åk iväg.

Det är nu mitt liv börjar. Nästan alla papprena är klara och studielånet är fixat.
Snart, snart blir det av till Hawaii för Konstvetenskapsstudier.

Det är lite overkligt på nått sätt. Jag bara väntar på att något ska sätta käppar i hjulet för mig, som det brukar. 
Helt sjukt.

xox Jay

RSS 2.0