Eva Green?

Man träffar rätt mcyekt nytt folk hela tiden ändå. Speciellt om man har vänner som har varit här ett tag.  En av Toris' vänner - Brett, sa att jag liknade Eva Green igår. Jätteschysst kille. Från ingenstans så sa han: Vet du vem du liknar? Eva Green, senaste bondbruden.
VILKEN KOMPLIMANG! Eva Green är sjukt het!


Min blivande man kanske?


STEPHANIE JOHANSSON!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN ÖNSKAR JAG DEN ALLRA BÄSTA VÄNNEN I HELA VÄRLDEN!
Jag hoppas verkligen att du har en underbar dag och att du vet hur mycket jag saknar dig! Jag älskar dig och hoppas att du kommer tycka om din present!!!

Det känns så konstigt att inte kunna krama om dig och sjunga ordentligt på din födelsedag, men du är INTE bortglömd!!

PUSSPUSS

BYUH Idol

Igår kväll (fredag kväll) Så åkte jag, Chantal och Patrick ner till Waikiki och åt middag. Huvudgrejen med kvällen var egentligen att gåt ill en klubb och dansa men vi hamnade hos en Ryans kompis Zachs' lägenhet. Väldigt intressant kväll.

Idag (Lördag) har jag haft en helt underbar dag. Först vaknade jag runt 9-halv 10 och började skriva på mitt research paper. Måste säga att det är riktigt frustrerande att hitta bra och pålitliga, giltiga källor och referenser till en ganska nyskriven berättelse. Jag skriver ett research paper baserat på Kape Chopins "The Story of an Hour". Så jag går bort till biblan, listar ut hur boksystemet funkar, fixar böckerna jag behöver, men kan inte checka ut dom. Det gick icke eftersom dom var "periodicals", då måste jag kopiera de sidor jag behöver. Men självklart har jag inga pengar på mig. Då gömmer jag böckerna i ett hörn och går och hämtar bilen för att kunna ta ut pengar och köpa lite mat på Tacobell (MUMS!). När jag kommer tillbaka till biblan och smäller igen bildörren så har jag glömt nycklarna i bilen!!!!!!!!
Jag i princip springer in, kopierar och går först iväg till skolans Physical Plant, men dom har stängt. Jag ringer Steph, hon säger åt mig att gå till Securitys' Office.  Hos security så får jag ett nummer till ena vaktens kompis som har bilverkstaden i Kahuku (grannbyn) som kommer och hjälper mig med bilen. TUR ATT JAG SLAPP SLÅ IN EN RUTA!!! Han hade specialverktyg. Eller snarare en platta som ser ut som en lufttrycksmätar-mojäng som dom har hos doktorn, och en metallstång. Han kilar in kudden mellan bildörren, pumpar in luft, får en glipa, sticker in metall stången och kommer åt låsknappen. Vipps så kommer jag in i min käraste bil och kan åka iväg.

Lättad och glad åker jag vidare till Sunset beach där Stephanie och Heather är. Vi ligger på stranden i några timmar och åker sedan tillbaka för att jkag ska kunna fixa Chantal & Toris' hår. Full rulle.

Det är helt galet med BYUH Idol här. Alla samlas, hejar och skriker på sina favoriter! Självklart fick jag och stephanie gå lååångt i förväg för att reservera en hel rad längst fram. VIP. Det blev riktigt bra faktiskt, så bra att jag filmade det igen. Chantal är the bomb! Hon är så grym att det skrämmer mig! Plus att hon gick vidare i utröstningarna idag. Sex personer röstades ut. Nu är dom bara 12 kvar.
Lyssan själva får ni se!




Födelsedags kidnappning

Allt eftersom  dagen har gått så har den blivit bättre och bättre. Mellan min L&F klass och teater smink klassen så blev jag kidnappad till Tori's hus där mina kompisar, Lina & Linnea var och sjöng för mig. Jag fick blåsa ut ljusen på en helt underbart krämig chokladtårta som Tori hade bakat med en spektakulärt god chokladfrosting ovanpå.  Plus "cookies and cream" glass. 
Efter mina klasser så åkte ett gäng av oss till Hale'iwa och åt på Tairestaurang. Riktigt mysigt!

Jag är så tacksam för mina vänner! Dom jar verkligen gjort denna födelsedag till den bästa jag någonsin har haft!

Lyckad dag, underbara vänner, fina presenter och 1 år äldre!


Happy birthday Poster


HAPPY BIRTHDAY TO MEEE!

Imorse när jag vaknade så hade min roomie, Chantal den vackra skönsjungande (titta på hennes uppträndande på BYUH Idol på youtube!!!) tejpat upp en grattis på födelsedagen bild, när jag går utanför dörren så är det en gigantisk rosa poster med massa fint skrivna grejer. Påväg till Hula lektionen så har hon & Phil klistrat upp plancher och bilder på mig över hela campus. Alla i hulaklassen grattade på födelsedagen. Förstår ni vilken kärleksfull underbar rumskamrat jag har? Jag älskar henne av hela mitt hjärta. VI är så lika också!

Stephanie och Erin drog iväg mig igår kväll till Foodland för att köpa tårtgrejer (men jag fick inte titta, bara önska). Och så drog vi vidare till en strand vid 7Eleven och kollade på stjärnorna och poserade på stranden. Stephanie skrev "Happy B-day Sweden" i sanden. Jättevackert var detr. Synd att det inte var ljust nog för att få bra foton. Hon skrev det jättestor på kanske 50 meters lång strandkant!

Mamma, Bine & Emma - Tack så HEMSKT mycket för dom jättefina kläderna!! Jag använder t-shirten idag, den är sjukt snygg!!!!! Och tusen mijloners triljoners tack för marabou, det är min frukost och lunch idag :P (Inte med flit dock!)
Jag älskar er!








Stephanie & Jag på stranden

Hula

Försöker verkligen memorera stegen och orden till våra huladans. tror tt vi har något slags testimorgon. :S Känns inte riktigt bra! Jag kan kombinationerna vi gjort, bara inte ordningen vi ska sätta ihop dom i.
Hulan vi dansar till är en modern hula (Auana) och heter Liliu E. Den handlar om Queen Liliu Okalani  från Hawaii. fin hula faktiskt.

Imorgon är det min födelsedag!! YAY!

7/11 party

Jag, Chantal, Stephanie, Erin och Manu på äventyr på 7Eleven! Party in the car.








Vuxenpoäng!

Nu har jag skrivit på employment papper och öppnat ett amerikanskt bankkonto. Känns lite ballt att ha checkhäft men gammeldags på sammagång! Ächpäsch!
Jag är så trött dock, ni ska bara veta. Plugg hela tiden, sitter uppe till kanske 12-1 ibland 2-3 ohc ska upp vid 7.15 för lektioner som börjar 8 V ARJE morgon. Ujuj. Så helgerna går verkligen åt till att sova ut och meditera. Men jag är inte så trött som jag egentligen borde vara med min dygnsrytm. College, vad ska man säga!

Jag får mycket beröm av min drawing lärare, han som jag också är teaching assistant till, och det känns verkligen bra. Nu måste jag verkligen lägga i krutet dock och verkligen rita lite varje dag. Jag och en tjej i min drawing klass började snacka och det visar sig att vi har samma drömmar, hon vill också blir kläddesigner och är påväg att söka till FIDM. Hon har inte skickat in alla grejer än dock. Hur kul som helst!

Puss och kram

Post-it love

Detta beviset på riktiga vänner som verkligen bryr sig och vill muntra upp en när man inte mår bra. Detta slog mig av glädje när jag kom in i mitt rum i onsdags:



 

 


och många många många många fler...

playing dressup


Can I, Can I, Ca-Can-Can Can I have it?


Inköp:

Nyaste tillskotten till garderoben från WET SEAL, världens bästa butik. BILLIGT BILLIGT!





Lördag 13 september

Så glädjen i att ha bil har definitivt gjort sig känd i lördags! Först åkte jag och Tori och skulle fixa hennes cykel. Men det tog ett tag. Vi tänkte vi åka till grannbyn för att kolla om bilverkstaden kunde fixa, det kunde dom inte fick vi höra, så vi åkte till Hale'iwa (ca 20 minuter bort) för att kolla på 2 olika cykel/hardware affärer som inte kunde heller. Vi blev hänvisade till Mililani som ligger ungefär 40 minuters bilväg från Laie. Mililani är även staden som har WalMart, så vi tog oss en sväng där inne också. Kan informera allmänheten om att jag hittade en terapeutisk(?) kudde för 19 dollar (extrapris!) - ÄLSKA WALMART! Denna delen på dagen var superb!

När vi väl kom tillbaka till Laie igen så drog jag och Stephanie till biblan och pluggade. Jag har äntligen börjat komma ikapp med läxorna!!! Jag tror att jag har en ny strategi nu också på läxgörandet!! Också superb!

Men i allafall. Meningen var ju egentligen att vi skulle till Honolulu på eftermiddagen. Men en av våra kompisar, vill nämna namn men gör det ändå inte, dissade oss totalt för några andra kompisar denne hittade i matsalen när denne egentligen skulle ha skyndat sig för att åka med oss och tyckte sen att dennes matsalskompisar skulle tryckas in i bilen. Om jag kan matte rätt och vi redan var 5 personer så tänker jag verklige inte köra i 1t 15 minuter ner till Honolulu med 7 pers i bilen. Så såklart sa jag nej. Vilket resulterar i att denna människa inte åker med. Och vi hade mer eller mindre väntat på denne hela eftermiddagen. Plus att jag fått ett x antal samtal och sms av otålig väntan och frågan efter var jag/vi är hela förmiddagen.. INTE OKEJ! Fett dålig stil. Så jag är lite piss just nu.
Det som störde mig allra mest var att denna människa försökte få med sig 2-3 tjejer jag absolut inte känner tidigare under dagen med attityden att "detta är ett ypperligt tillfälle att lära känna dom".. Visst, men man bjuder inte bara in folk sådär. Och verkligen inte förväntar sig att ens uppraggade kompisar från matsalen ska få en plats i bilen... Så INTE superb!

Så efter denna ganska komplicerade dag,
som trots allt faktiskt blir bättre, så bestämmer jag mig för att vi borde ta med Chantal. Chantal hade körmöten hela dagen. Men vid det laget vi blev dissade, så var hon nästan klar. Vi hämtade upp henne och drog neråt mot Kane'ohe och såg på The Dark Knight. Ett litet järngäng vart vi. Riktigt lyckat. Kom hem runt klockan 2 på natten och Chantal deckade direkt. Jag däremot satt uppe och tittade på THE HILLS till klockan halv 5!

Konstig, lyckad och inte så lyckad lördag.
Fred vänner!

Födelsedagslista:

  • Ginakläder
  • Grönsvart rutiga tröjan från H&M som jag ville ha innan jag åkte (Bine vet nog vilken det är)
  • Bilpengar :)
  • HM's hippie kläder (Hippie-H&M Bine & Emma!)
  • Marabou
  • Foton

     
  • Önskas: Klännigar, kjolar & snygga toppar!!!
    + nån snygg halsduk/sjal från Sverige & London!! (Psst. Notting Hill market!)

Jag <3 Hawai'i

Jag hade verkligen en av de bästa dagarna här igår! Efter skolan åkte jag, Chantal, Steph, Ryan och Bryan till en lite stad 20-30 minuter härifrån som heter Hale'iwa. den ligger norrut på ön och åt på en liten tai resturang och roadtrippade lite. Vi åkte tillbaka till campus hämtade lite grejer, åkte vidare till nått slags strandevent, men det var inte så roligt så vi bestämde oss för att åka neråt mot honolulu och bara pumpade musik.

Sen åkte vi tillbaka upp igen, efter en 30 -40 minuter neråt mot honolulu (vi åkte aldrig hela vägen till honolulu) och gick till skolans "game room" och sjöng kareoke. Efter det gick vi vidare till en tonga klubb fest här på campus. Men klubbfesten verkade ganska lame så jag och Chantal drog hem till Victoria och chillade.

Bästa!


Första sminklektionen

Första gången vi fick sminka oss var i tisdags. Vi skulle sminka våra highlights och shadows. Det vill säga de punkter och strukturer i vårat ansikte som är högre och de som är lägre.
Detta är resultatet, RIKTIGT KUL FAKTISKT!


Jag vet att den är lite freaky looking. men whatevs :)

definitivt en av snyggaste bilarna på campus, och den är min.


Stolt BILÄGARE!

Himmel och Pannkaka! NU är jag en stolt ägare till en mörkgrön Dodge Stratus -98. Sjukt fint skött och går som på räls!
Jag är så glad och exalterad på samma gång. Min själ sjunger och jag känner friheten viska i mina öron!
En schysst bil är vad man får när man networkar (det pratas mycekt om networking här, så internskämt!). Allvarligt. Jag snackade med en kille i våran lounge, som kände en kille som kände en kille som skrev till mig på facebook och nu är jag en stolt bilägare!

Min alldeles första bil!!! Och den är tien en skrothög! Chris, en kille som bland annat var på mission med Marcus Krylborn, fick sköta bilmekaniker delen och kollade in all olja, och delar under huven som behövdes och godkände. Tack och lov för vänner! Och sen åkte vi på en "testdrive".

Klappat och klart!
Imorgon utnyttjar vi friheten!

Puss


Ps.
Övrigt idag så har jag varit i skolan, hemma hos Tori och käkat, åkt till biblioteket, fixat bil, gått tillbaka till biblioteket och pluggat tills för kvart i 12. Busy day.


13 dagar kvar!

till min födelsedag!

På födelsedagslistan:
- Ginakläder
- Pengar (donation) till en bil
- Marabou
- Klänning/Kjol

Tänk på att skicka allt i tid också. Det tar runt en vecka att skicka.
PUSS

NEEEJ!

Jag vaknade upp imorse med världens halsont. Ju längre dagen går desto mer hängig blir jag. Drog bort till Foodland på Stephanie's cykel och köpte halstabletter + "sore throat spray". Sprayen knäcker men måste sprayas på typ var 10 minut. Och halstabletterna... Inte till så mycket hjälp.

Idag hade vi även devotionals kl 10. Det är Devotionals varje tisdag och våran drawing lärare vill att vi ska rita på devotionals. Så gissa vad jag gjorde? Jodå, jag ritade, och blev riktigt nöjd med resultatet också!!!

Efter Läran&Förbunden klassen så tog jag mig en tupplur. Och vaknade när när nästa lektion hade börjat för 10 minuter sedan. Så jag grabbade tag i Theatre Makeup boken och sprang bort till McKay byggnaden och kom 15 minuter försent. PINSAMT! Men läraren är ganska chill så han gav mig ingen skit för en försening.
Intressant dag? Jodå. På makeup klassen ick vi måla in våra highlights och shadows. VI såg ut som apor/krigare allihopa!

På förhand så ska ni veta att jag inte är grym på piano, och speciellt inte när någon sjunger brevid:
- På kvällen gick jag, Chantal & Tori till "the little theater" som var tom. Detta är en föreläsningssal/liten teater. Jag spelade piano medans dom sjöng och värmde upp. GRYMT! Jag har aldrig varit så imponerad av migsjälv!!!

Credits till en sjuk Jacqueline!
(pssst. vill ha krya på dig hälsningar!)

Galet galet.

  1. Så det finns lite snygga killar här ändå trots allt. Dom gömmer sig bara.
  2. Jag håller fortfarande på att dö på mattelektionerna och hoppas verkligen kunna klara matten. Varför känner ajg mig så korkad? Antagligen bara för att alla kineserna runt mig när vi hade matteplacerings tetet var ASSMARTA!
  3. Jag har fått nys på en bil som kommer bli min också. Gissa om jag är lycklig!
  4. Igår, fastesöndag, så bjöds det på mat efter kyrkan. RIktigt himla gott. Potatis&Kyckling gryta (med ris) men gissa om jag vart glad när det var potatis i! POTATIS ÄR MIN FAVORIT! Plus att allt vi får här är ris, ris, ris, ris, lite mera ris och ja juste, ris.
  5. I fredags kväll hände en rätt kul och slumpmässig sak. Jag la till en kille på facebook som jag snackat med någon gång i matsalen. Helt plötsligt, typ 2 minuter senare, skriver han "Hey new facebook friend, wanna play?" Och så drog han, jag, chantal och hans kompis Logan iväg till Pounders Beach och lekte strandlekar och badade. Jag och Chantal som var smarta nog, glömde badkläder och badade med kläderna på. Vilken upplevelse! Hahaha, ni ska bara veta hur kul detta var! Och sällskapet var inte illa heller!
  6. Jag har varit på 2 möten denna vecka för Svenska klubben här på Hawaii. Ett med presidentskapet, där jag är SAA representan och kommerha hand om den akademiska utvecklings biten, jobb och kontakt med Sverige och sånt. Väldigt spännande faktiskt! Och igår va jag hemma hos Tori (Victoria Silfverberg) som bor off campus och skickade ut mail till alla som anmält sig för klubben. Hur bra som helst! Tori för överigt är den udnerbaraste människan här. Tack och lov att hon finns :) 
  7. Vi har de senaste 4 dagarna haft Gossipgirl kväll med Stephanie Holm. Ännu en underbar pingla. Hittills den enda tjejen vi hänger med. Och Tori såklart. Känns jättebra, hon är verkligen härlig!
  8. I lördags förmiddag spelades det Ultimate frisbee i the Little Circle precis framför McKay byggnaden. Riktigt kul. Creds till sportkillarna som är riktigt schysst! (An acctual surprise! :D ). Jag brände mig riktigt reällt, inte tänkte jag på solkräm inte. Så Chantal gav mig en massa av hennes Aloe Vera spray och vipps så gick brännan ner och är nu gyllene. Aloe Vera knäcker!
  9. I fredags eftermiddag så åkte jag, Stephanie, Tori & Chantal iväg till Kane'ohe's köpcentrum WindWard Mall och fick oss en ritkigt pedikyr och manikyr. Sjukt billigt och en glädje för fötterna.
  10. I lördags åkte jag, Steph & Chantal tillbaka till WindWard Mall med Patrick och åt på IHOP (international House of Pancakes) och shoppade lite. Jag köpte bland annat ett par sjukt fina beiga/guldiga skor!
  11. Söndag kväll - en date! Hahaha
  12. Måndag, äntligen har matten börjat komma igång. Jag sitter och gör den på datorn/internet.

Detta är kort och gott allt som har hänt i veckan. Frågor? (Jag vet att ni alla kommer fråga om daten.. Men hemligt tillsvidare!)

PUSS

Vad har hänt i Sverige?


förlåt älsklingar!

Förlåt, förlåt, förlåt att jag inte har skrivit denna vecka! Jag har haft fullt upp med studier och aktiviteter efter skolan. Svenska klubbmöten, Saa möten (jag är SAA - Student Alumni Association Representative), sitta vis Worldfest där alla signar up sig för klubbarna, random lek med 2 killar på stranden (GALET KUL), manikyr med Tori, Stephanie, Chantal och en tripp ntill IHOP för pannkakor med Steph, Chantal och Patrick igår. Så ni kan se att jag har haft en ganska galen vecka. Men ikväll ska jag dedicera min tid för er och skriva om allt som har hänt.

PUSS

läxor..

Jag har fortfarande drygt 10 sidor kvar i min engelska bok, men det går fort att läsa. Den ska ändå vara klar imorgon. Men just nu sitter jag och pular på min Läran&Förbunden kurs. Jag har aldrig riktigt djupdykt eller studerat skrifterna på detta sätt. Det är väldigt intressant måste jag säga. Makes sense!


Psst... Klockan är 11.11 här. Önska er något när ni ser detta!

Roomateship made in heaven

Jag säger bara det, det var verkligen magi från därovan när jag och Chantal blev roomates. Båda älskar färger (speciellt rosa för henne och blått för mig) och choklad. My gooosh. Vi har skaffat oss en liten minikyl som är proppade med vattenflaskor, chokladmjölk och chokladtäckta macademiannötter. Vet ni hur gott det är med chokladtäckta macademiannötter!! Himmelskt!

Vi har verkligen jätteroligt. Tack och lov för det. Jag kommenterar Chantal: I love us! Plus att vi har filkkvällar i vårt lilla rum inplanerat framöver. Gossipgirl, dodgeball, prisonbreak med flera! 

Puss

Chantal, if you see this - I love us 2 :)

Fo shaouw (For sure)

Labor day adventures

I söndagskväll bestämde sig Chantal, jag, Manu och Patrick att åka till Wal*Mart i Mililani och vidare till Ala Moana, som har ett jättestort köpcentrum.
Tidigt på måndag morgon, runt klockan 8, möttes vi upp och begav oss till bussen som skulle ta oss dit. Bussarna här går 1 gång i halvtimman, typ om inte ännu mer sällan, och tar EVIGHETER. Efter drygt 1½ timma, inkluderat att busschauffören stannade och tog en 20 minuters tupplur, så var vi i alla fall framme I Mililani för lite utforskning av köpcenter och Wal*Mart. Fantasktiskt roligt faktiskt! Wal*´Mart är beroendframkallande, jag håller med dig nu Kyle. VI var nog inne på Wal*Mart i säkert 3 timmar om inte ännu mer. Där köpte jag bland annat en stor tootsie roll påse som Bine, Mamma & Emma ska få, plus Gossipgirl säsong 1 och filmen Jumper.
När vi skulle ta oss till Ala Moana så fick vi vänta på bussen i 50 minuter. 50 MINUTER! My gosh. Plus att på båda bussarna hoppar det på skummisar som luktar konstigt och pratar med en. En av dom satt typ och petade på Chantal hela vägen tilll Ala Moana och försökte få bild på oss när vi tog ett foto. Asskum och älcklig snubbe. Jag satte i mina hörlurar och lossades inte höra och inte förstå vad han sa. På med glajerna och tittade bort. Patrick, vår räddare i nöden började prata med honom för att hålla honom borta från oss och från att peta på Chantal. Tack och lov för killkompisar...

Ala Moana, ytterligare 1½ timme bort, är större än Täbban. Jag skojar inte. Det är jättestort och har alla möjliga affärer. Massa lyxiga snobb-butiker som Louis Vuitton, Chanel till Macy's, Forever 21 och Sears. Gissa om jag gick tokig på Forever 21! My gosh. Gick däremot ut med 2 klännigar, 1 tröja, armband och ett par fina örhängen.

Bussen hem, tackochlov, var skummisfri men tog nära 2½ timme. Bäcksvart var det också när vi gick av. Bussen var ganska fullproppad med BYUH studenter som också gjort äventyr på Labor Day.

Intressant måndag eller vad säger ni?
Puss


 
Banana Republic
 
Forever 21
 
Forever 21 & Swap Meet

Chantal.. Crazy cali-girl

Måste bara dela med mig nav sjukt roligt inlägg på Facebook av min roomie! Vi har så stört roligt hela tiden! Skrattar tills vi har ont i magen!


 Chantal Mortensen wrote at 8:05pm



Dearest Hack-a-line,

i wish i had a cool swedish keyboard with cool swedish letters that i do not understand. but alas, i do not. so i have to write to you in boring english!! i also wish that i could spell skakarucastumpan. (shake your booty baby!) (in swedish) (but spelled horribly wrong) :]

i love us :] yay for being cool spontaneous swedish roomates! (even though im not swedish. but i sooo could be.)

Love, Shennanigan 

ps - hahahahahahahahah teheheheheheheh ahhahahaah tehehehehe big eyes and cantale

Canta-le/Shennanigan & Big eyes/Hack-a-line är insider skämt :D
Gissa vem som är vem :P

RSS 2.0