Circle Island Tour, 30 Aug 2008

Idag, Lördag, blev det äntligen av med den där "Circle Island Tour" bussen. Vi satte oss på två stora gula amerikanska skolbussar och åkte iväg mot Oahu's olika sevärdheter. 

Första stoppet var View of the Temple (ett jättevackert Buddistisk temple uppemot bergen), sedan Swap Meet som är en jättestor marknad utanför en stor arena.

Efter en timme på marknad, där jag gjorde en del fynd, så åkte vi vidare till Pearl Harbor. Pearl Harbor var mäktigt. Jag var helt i "heders" läge efter en filmsnutt och båttur ut till USS Arizona Memorial. USS Arizona Memorial är en minnesbyggnad, placerad precis ovanför det största skeppet som skönk under attackerna mot Pearl Harbor 7 December 1941. Längst bort i Memorial byggnaden var en jättestor vägg med alla 1500+ namnen på de som omkom i attackerna. Fatta att alla de döda människorna låg precis under oss. Det var riktigt himla ballt att se resterna sticka upp från båten, upp ur vattnet för oss att beskåda. I princip hela fartyget ligger i vattnet. Endast små delar skymtar fram. MÄKTIGT FOR SURE!

Efter Pearl Harbor begav vi oss till Wal*Mart i Mililani, min nya favorit butik!!, för reäl shopping. Åtminstone för min del. Ännu mera grejer till mitt rum. Plus 2 par skor, 2 tröjor, pyjamas och sketchböcker till min drawing klass.

Slutdestinationen vart Shave Ice i Halwei'wa. Shave Ice är en slags glassaffär, där glassen är smaksatt überkrossad is. SJUKT GOTT! En strut med vaniljglass i botten och över var det shaved ice med banana cream & coconut cream smak för min del. OH MY GOSH VAD GOTT!

Jag är helt deckad dock. Massa intryck, lite sömn, mycket skratt och jag tror att jag börjar bli sjuk. Tusan att jag glömde köpa vitaminerna och ansiktskräm. All denna värme gör att man svettas och mitt ansikte börjar svida lite av allt saltvatten som rinner ner för kinderna några gånger om dagen. Återfuktning tack!

Puss & Kram, sov så gott allihopa!


PS:
Bilder från detta finns på Facebook. Dom är för många för att sättas up här :)
Klicka här för att komma till Facebook albumet

Swedes club

Gissa vem som ringde mig idag då? Vickan Silfverberg! Hon hamnade i samma kör som Chatal och fick reda på att vi var rumskompisar. Hon hade försökt få tag på mig typ jättelänge och ringde hit. Så vi träffades och snackade lite. Hon är världens gulligaste!

Anyways, det har startats en Swedesclub (Klubb för svenskar & sverige/kultur fans) här på skolan som jag bland annat kommer vara i kommité för! YAY! Lucia tåg, pannkaksfest, midsommarsånger... WOHO!

Klubbar över huvudtaget är väldigt ambitiöst och tas på största allvar i USA. Alla ska promote:a sina klubbar nästa vecka och jag kommer stå med på "mässan" och rekrytera sverige lovers till BYUH. BYU Hawaii över lag är stört seriösa på kulturer. Dom vill ha så mycekt kulturer och sånt som möjligt. JÄTTEKUL!!!

Så från och med nu har jag jobb som min drawinglärares assistent (ja, jag får betalt för att gå på klassen 3ggr i veckan :P ) och är kommité i Sverigeklubben. Är inte jag ambitiös så vet jag inte vad!

Plus att jag läste alla dom där 20 sidorna i Art History på minimal tid. Galant!

Idag fyller Luke, en halv amerikan/japan, år. Så jag och Manu var iväg till Foodland och köpte kakmix och ljus. Ikväll ska firas. För att inte tala om den stora festen som är på skolan ikväll. Alla årskurserna samlade. WOHO!

College är kul!

Puss

Från Drawing class idag:


Bilder från igår:

Yes, det är en ny klänning som sticker ut under boken.


Chantal, i telefon. Hon pratar ganska mycket i telefon :D



Crabman, Anthony, efter PCC nightshow:en

LÄXOR!

Galet! Jag har redan typ 3 jätteläxor. Varav ena är läsa 20 sidor i min feta feta, småtextade, Art History bok. Men det är intressant läsning somtur var. Mesta delen av läsningen gjorde jag på stranden idag :D Mycket trevligt!

På kvällen hade vi film och mys med våra pojkar och några tjejer i lounchen i killarnas byggnad. EXTREMT kul och väldigt trevligt sätt att spendera kvällen på.

Förlåt för att jag är sämst på att vara exakt på plats när ni ska ringa och sånt... Jag vet att jag är hemsk, jag ska förbättra mig! Ge inte upp hoppet på mig! Allt är så nytt, snurrigt och mycket på sammagång. Men känn inte att ni är besvärliga eller att jag unviker er. FÖR DET GÖR JAG INTE!
PUSS


Bästa kommentaren hittils: (Från Fatimas Steve Urcle bild, jag rekomenderar er alla att läsa dom)
fat om Första skoldagen:
HAHAHA, ALLAA NI KA ATA MITT BAJS :D:D:D

Första skoldagen

Min mattelärare = Uhm tråkigaste... suuuuck. Tur att vi kommer få jobba med ett matteprogram på dator!
Min drawing lärare: Ni ska inte försöka vara kreativa, bara rikta saker som dom är, som dom är i förhållande tillvarandra, utan skuggor och sånt. WOHO tänker jag. Ska bli riktigt kul!
Min Western Art History lärare: I mina äldre dagar så gillar jag inte så mycket att läsa uppsatser. Vilket resulterar i att vi kommer få slippa det :D PARTY!

Idag har jag pratat med Fatima i säkert 2 timmar på Skype. Jag saknar verkligen henne. VI satt och oj:ade oss tillsammans. Hon behövde ett pepptalk också. Hoppas du fick det? Du peppade mig iallafall.

Till Mamma, Bine, Emma & Steph - SKAFFA SKYPE!!! Allt ni behöver är en webcam med ljudupptagning, (finns en i mitt rum under sängen).

Vad händer hemma?
xox
Jaykaiy


Världens bästa Fatima, aka Steve Urcle
- Efter Fatimas stora förtvivland så är Steve Urcle bilden utbytt. Men tänk er Fatima med ett par jättstora glajer...

BYUH Bookstore

Igår och idag har jag varit och kollat in böckerna på BYUH Bookstore som jag kommer behöver till mina klasser. Jag har lyckats med att få tag på 3 av dom i allafall. Böckerna är riktigt feta dock - hjälp vad har jag gett mig in i!! Alla 3 böckerna är minst 5 cm tjocka, dyra, med liten text och många kapitel. DVS mycket läxor... Oh my gosh. Bävar inför läxorna dock. Tur att jag har långa hål på tisdagar och torsdagar och slutar 3 på fredagar så jag kan plugga. The weekends belongs to Jaykaiy. Förhoppningsvis...

Jag träffade iallafall min Academics advisor Betty Nikora igår som hjälpte mig lite med kurser. Så nu har jag även en kurs för entreprenörskap. Nästa kurs (påbyggnaden) från den är starta eget, då man faktiskt startar sitt eget lilla företag. Entreprenörskap = Me likey. Jag har hört att den kursen är jättekul också så detta blir kanoooon!

Och så måste jag skaffa jobb också... typiskt.

- Göra andningsövningar?

Känner mig liten och ensam just idag. Konstigt nog. Nej, inte konstigt nog...
Ibland blir jag frustrerad för att ingen pratar svenska. Det är så mycket lättare och svara på vissa saker på svenska ibland. Och när alla omkring mig pratar på engelska så kännerjag mig för några minuter autistisk. I min egenvärd, helt omedveten om vad andra gör eller säger. Jag vet vad jag vill säga, sjunga eller göra. Kära nån. Mitt enda svar på mycket blir typ - haha, yeah, are you seroius eller really?

Från Atlanta flyget


PCC - Polynesian Culture Centre

Idag har vi varit på en reäl rundtur på PCC. PCC är ett kulturcenter för alla de polynesiska öarna som: Tahiti, Hawaii, Nya Zealand, Samoa, Tonga & Aotearoa. På kanoter dansade dom från de olika öarna/kulturerna. Min favorit var utan tvekan Samoa och Tahiti. Vacker kontra ballt.


Tahiti


Aotearoa


Samoa


Samoan climbing a Coconut tree

Till Emma:

Du är så knäckt när det gäller brunhet just nu. Det tog mig typ till idag och nu är jag brunare än dig, äntligen!
- Hahah, allvarligt. DU är så söt när du är brun och envis!

Bodysurfing

För första gången sedan jag kommit hit så har jag badat på stranden. Man går rakt fram när man går ut från campus, ut mot Temple Beach och sedan fortsätter åt vänster tills man kommer till Hakilua (lätt promenad bort på stranden).
Vågorna var galna dock. Jag som inte alls är van vid vågor smaschades ner mot sandbotten hela tiden. Jag hade nog sand överallt där det inte borde vara.. Inklusive i mina öron... Fortfarande.

Vattnet är galet salt. GALET! Näsan sved såfort det kom in saltvatten och det fortsatte långsamt att leta sig ut ur hjärnan på en när vi gickhem. Men det var riktigt kul. Jag har i alla fall lärt mig hur man ska fånga en våg (även om jag bara nästan klarar av det utan att smachas ner till botten). Plus att mina knän var alldeles ömma och röda efter allt skrapandes mot sanden. Men det var kul. Vet inte hur peppad jag är på bodysurfing igen dock. Det gör för ont i näsan, inte värt det.

Vattnet är turkost, man ser sina fötter på botten. Helt sjukt. Och så hittade vi en liten liten manet på vägen hem. Den var så cool. En geléklump med en knallblå snöre-liknande antenn (or whatever it's called).

So, Bryan (den halvsvenske/amerikanska killen som kan typ 2 ord svenska), har hängt med oss ganska mycket. Eller vi har typ hängt med honom. Han är jätteschysst. Han ringer ibland och frågar vad vi gör och om vi vill hitta på saker. Första gången idag så åt vi lunch, 2a var vi iväg till stranden och 3e skulle vi se The Office med honom men internet funkade inte så vi satt bara borta vid killarnas Hale och snackade. Han är verkligen jätteschysst. Hoppas han är lika härlig när hans flickvän kommer hit också. Men hon är säker jättesnäll!

PUSS
Litet tips. Skittles med chokladsmak är stöööört gott!




Crabman (Anthony) & Tim

Jag, Chantal & Bryan

Jellyfish

Crabhunting

Matsalen, det är där det händer. Helt plötsligt har vi ett event med crabhuntig. Möte klockan 8 mellan killarnas Hale 4&6. En hel bunt av oss, mest amerikaner och jag, går bort till Temple Beach, inte så långt ifrån mataffärerna, med ficklampor och lyser upp stranden för att se krabbor springa förbi. Dom springer iväg av ljuset, fort, så det gäller att vara snabb att fånga dom.

Hittade en halvsvensk på Volleybollmatchen igår, som mina ben förresten är helt döda ifrån, först dans sen volleyboll... Tänka sig. Anyways, han heter Bryan Lövgren (Lovgren) men harn kan typ bara några ord svenska och pratar om hur mycket han älskar svensk mat. VI bestämde ett pannkaksparty! Han är asschysst!



Crabfight, or Crab escape... whatever.


Bryan


Ashlin


Jag & Tim


Crabman - han fångade typ alla krabborna.


Campus






David O. McKay - Huvudbyggnaden.


Första lördagen på Hawaii

Chantal är borta med sin familj och ajg glömde köpa biljett till Circle Island Tour som är idag. Jag får göra det nästa vecka. Jag har idag sovit ut, ätit frukost, fixat postbox, köpt nätverkskabel (wohoo, internet på rummet), miniräknare till matteklassen & en 4i1 (Mormonsbok, L&F, Kostbarapärlan & Bibeln). Den är superfin.

Sen gick jag vidare till Foodland och det pytte lilla shoppingcentret vi har och köpte skittels, ananasjuice och chips. Gick även och fick naglarna fixade (ganska ful form dok sån jag fick fila om dom när jag kom hem) och sedan gick jag tillbaka och bort till templet.

Jag måste verkligen beretta hur fint Hawaiis tempel är. Det är helt sjukt. Upptill tempelområdet är det en alle med palmer, svarta grindar och väl inne i tempelområdet är stora poolar med turkost vatten. JÄTTEVACKERT! Poolerna går upp i backe och högst uppe på backen är templet. Stor och vitt, pampigt! Det är helt sjukt mycket fina blommor runtomkring, jättevälskött trädgård, palmer & någon staty. Vilken känsla! Jag står fast vid att Hawaii är världens vackraste tempel. Sen kommer Salt Lake. Salt Lake är väldigt pampigt på natten dock. Men WOHO!

Kära nån. Jag bad och tackade Gud att jag är här. Jag mår så bra i själen. All sol, alla snälla människor och vackra miljöer.

Påtal om människor så ropade en kille att han gillade mina byxor och frågade vart jag köpt dom. Sverige, sa jag och så började vi prata. Han heter Phil och känner dom tjejerna från Sverige som är här också. Jag är det nya tillskottet :D Jättetrevlig och välkomnande var han.

Vilken mormonbränna jag har fått dock. Det blir nog en schysst färg sen!

PUSS

















 
 


Min BYU adress!

Okej, här har ni adressen, äntligen. SKRIV FLITIGT NU!
Jag förväntar mig brev i boxen minst 1 gång i veckan :D
Telefonnummer finns också, hint hint. Men det får ni fråga om,
det lägger jag inte ut här.

ps. adressen står i rutan till vänster om detta inlägg nu permanent. så ni slipper leta om ni glömmer bort! ds.

PUSS!




Jacqueline Usterud
BYUH #5778
55-220 Kulanui Street
Laie, HI 96762

USA

Freshmenparty

Åh, vad galet kul det var igår! Jag och Chantal fixade oss och gick bort till the Aloha Ballroom, där dansen skulle vara. Kändes lite akward första 10 minutrarna eftersom vi inte riktigt känner så mycekt folk. Men så fick jag syn på Manu och Patrick och vi gick in och började skaka galet. Tim sprang även in på ett hörn. Alla nya eleverna, unklusive mig, gick helt bananas på dansgolvet. Det avr så himla skönt. Alla är så fria och oskyldiga (på nått sätt) här. Kändes riktigt bra! Ganska bra musik hade vi också, viklekt gjorde det hela ännu bättre. Perfekt början på Freshman year!!

Efter dansen fick vi eskort tillbaka till vårarat Hale (dorm) och satt i parken utanför och snackade i 2-3 timmar. SJUKT KUL! Bästa var när dom skulle försöka uttala Sabines namn. Gosh alltså. Dom kunde inte säga det med den vanliga svenska accenten som vi använder så tillslut fick jag "amerikanska" upp det. Då vart det helt plötsligt inga problem, hahaha!

Disneylåtar och filmer sjöngs och recenecrades av någon anledning. PLUS att Chantal har en sjuuuuuukt vacker röst. Det märks att hon ska läsa vocaltraining som major. Jag är så lyckad som kommer ha en roomie som sjunger sjukt fint i mitt rum :D

Om my gosh, jag är så glad. Partyt igår vad verkligen helt sjukt kul. Det var varmt dock, och ännu varmare ute. Jag tänkte ta en sväng och svalka mig utomhus, som vi brukar göra på danserna i sverige, men icke. Det var varmare ute än i danssalen. Och i danssalen svettades alla kanonkulor. Och vattenmuggarna var slut. folk tog papperstallrikar och hällde vatten i. HAHAH!

Bästa konversationen igår ägde rum i matsalen. Jag har sån tur. Varje gång jag ska äta så är nån av kilarna där :D Nu fick jg både Manu och Tim. Och en del tjejer från bla Tahiti som helt random säger: Manu, I love your forehead!
Manu (som är från Tahiti och pratar freanska egentligen förståd inte riktigt vad forehead(panna) var): What's a forehead?
Tahiti tjejerna visar. Alla börjar skrata. Manu säger då till en japansk/canadensare: I love your finger!

Det var extremt kul!
Vad händer hemma i Sverige då?

Catwoman?

Så vid middagen idag, tillsammans med Manou, Tim och nån snubbe från Colorado som jag inte kommer ihåg namnet på, och lite annat folk, pratas det redan om Halloween. En tjej vänder sig till mig och säger att jag borde bara Batwoman. (hallå?). Nej, det tycker inte Manou. Han tycker att jag ska vara Catwoman för att jag har kattögon, gröna spräckliga... HAHAHA! Inte har jag kattögon. Tim och Coloradosnubben instämmer.

- Kan ni tänka er mig med morrhår, öron och en lackdräkt? NEJ!
Skippa lackdräkten kanske.

The Hills

- Såg just på 4e säsongens första avsnitt av The Hills. Gosh, jag blir bara mer kär i den serien ju längre den går. Definitivt en av mina favoritserier.


Whitney, Lauren, Audrina & Heidi.

EIL- & Math placement test day

Man alltså. Engelska testet var fånigt enkelt. Verkligen enkelt. Det var som ett nationellt prov i engelska fast tusen gånger typ lättare. Här får ni ett exempel på en av frågorna:


Look at the picture and choose the correct answer:

A) There is a car in the picture
B) There is a man standing by the ocean
C) There are flowers in the picture
D) There is a bike in the picture

Jag skojar inte. Halva tester var sådär. Jag skrattade när jag gjorde lyssna & läsa delarna. Essay delen var ju inga problem alls. Finemang.
Det som var tråkigast idag var Matteprovet. Jag har alltid varit grym i matte. Jag var "hjälpläraren" i min klass. Men mattetest på engelska var ingen dans på rosor. Jag gjorde skitdåligt ifrån mig. Jag vart så ledsen, arg och besviken varje gång jag fick mina resultat. Det fanns 4 olika kategorier. Beroende på hur duktig man var. Jag satte mig i den näst bästa först och fick flytta ner, och flytta ner. Jobbigt är också att det var 3 år sedan jag läste matte - vilket innebär att jag tappat en massa. TYPISKT!

Jag vågade mig i alla fall till cafeterian för att käka lunch idag. Och plockade på mig en frukostpåse imorse (precis innan testet). Väl utanför cafeterian stod Tim, en kille som satt i samma bil som hämtade oss från flygplatsen, så vi käkade lunch tillsammans. Riktigt trevlig kille från Utah. Pratglad och rolig. Hur kommer det sig att jag bara känner killar än så länge?

Stackars Chantal hade ju inga aktiviteter idag, så hon åkte iväg och hängde med sin familj över dagen. Hon känner sig nog lite ensam kan jag tänka mig. Men passa på när hennes familj är här och skeppar över henne till College liksom. Hennes mamma är världens gulligaste.

Och Wal*Mart trippen igår - FANTASTISK! Fy vad mycket grejer jag köpte. Helt tokigt. Och det blev bara 240 dollar samanlagt. Gosh! Plus att Wal*Mart har skitsöta skor, kläder och telefoner. Förlåt Kyle, jag glömde köpa telefon när jag ändå var där. Kom på det efter att vi gått ut. Men jag ska, jag lovar!
Skulle även försöka skaffa mig en mailbox idag, emn det var bara vissa tider på dygnet som man kunde få en, och just då hade jag prov. Så jag får försöka imorgon igen.

Slutsats: Både en negativ och en positiv dag.


Hey hörrni. Jag har lyckats fixa igång våran rumstelefon. Så nu har vi nummer och allt. Fråga och ni får det :P

FRED!

Schema: Fredag

7.45 Engelska test (3-4 timmar långt)
ca 12 TB spruta och MMR clearence
13 Matte test (3-4 timmar långt)

22 - 1 Party!!

önska mig lycka till,
PUSS!!

Arriba!

Nu sitter jag ute på campusgården, precis i mitten av mitt dorm (boende). Tackoch lov att jag försökte kolla om internet funkade här, för det gör det inte på rummet... Allt är så rent här. Och ljust. Tur att jag sparade min ögongrej från planet, superbra tips NÄT!, för nu kunde jag sova ordentligt i alla fall.

Idag har jag hittills på morgonen varit på Heath Centre'tför att fixa mitt klartecken på sprutor och skit. Men kunde inte på min TB clearence för än imorgon. Typiskt. Sedan gick jag över till Student Centre't för att rapportera migsjälv med mitt I-20 och pass. Det gick bra, men tanten som gjorde detta var väääääldigt seg. Det tog henne säkert en halvtimme att ta kopia på mitt I-20 och pass.

Jag tog mig även en sväng bort till försäkringskontoret och skaffade mig en försäkring, men kommer inte kunna få den helt stämplad och klar förens jag fått min spruta imorgon. Men imorgon är det en riktigt jobbig dag. Klockan 7.45 på morgonen har jag Engelska placeringstest, däremellan ska jag hinna få min spruta & äta och sedan klockan 13 ta ett matte placerings test. Galea!

När Chantal kommer tillbaka från sin moster som bor här, så ska vi till New student orientation signin som har typ 10-15 minuter. Känns skönt att hon också är ny så vi kan göra saker tillsammans. Sedan åker vi iväg med hennes mamma till Wal*Mart och köper in lite grejer. Jag har en fet lista på saker som jag behöver. Bland annat shampoo, balsam, tvål och tandkräm. Mamma, matresscover var ett sånt med gummiband som jag tänkte ta med från början... Irriterande!
Jag har hört att det är Wal*Mart hysteri här. Alla behöver eller vill åka dit. Det går bussar dit på helgen som alla vill med. Jag kan nog förstå varför. Alla behöver saker, billigt.

Måste fixa lite pynt till rummet också. Nålar att sätta upp bilderna med, galjar, presentpapper att ha under fotona (för er som inte hajar, jag kommer visa er). Chantal har pyntat sjukt fint!! Lite avundsjuk är jag nog. Mitt ska också bli fint. Det enda jag har satt upp, med dom 2 nålar som fanns kvar, är mina modeteckningar. Och Chantal och hennes mamma trodde jag var värsta konstnären. Då blev jag riktigt glad!

Lite bilder kanske ni vill ha? Jag har inte hunnit ta så jättemycket än. Men är kommer några.


Honolulu flygplats

Presenter till mina kära kommer!
Presenter som ska skickas till Emma, Bine & Mamma.


Här bor jag!


Ingången till vårat rum!


Palmer utanför Lorenzo Snow bygnaden


McDonalds Laie



Vackra blommor


Världens snyggaste registreringsskylt? Såhär ser alla Hawaiiskyltarna ut.

Psst. Här är vårat rum. Tur att min kamera har Youtube capture mode :P

FRED!

Dedicated to the Beautiful Nät



Fråga till Nät: Jag ahr redan betalat Housing, Mat och nu tuition. Jag hoppas i allafall att det inte är mer än så? För det har inte dykt upp något mer på min "payment account". Behöver tips från coachen (Nät)...!

Hawaii

Skriver lite kort bara. Har inte åäö och orkar inte klistra in det hela tiden. Ni får tåla mig!
Nu har jag varit pa Hawaii i 2-3 timmar kanske. Har hunnit packa upp och traffat min Roomate, Chantal och hennes mamma. Dom ar jattegulliga bade tva. Kanner pa mig att detta kommer bli kanonkul!

Efter en mellanlandning pa Seattle i 11 timmar sa ar jag lite trott. Jag och en massa andra manniskor sov pa flygplatsen. Runt halv 5 sa makade jag mig till incheckningen, som da oppnat, for att kunna checka in min vaska, som av misstag poppat upp pa rullbandet. tur att jag var dar. Jag trodde namligen att dom missat en av mina vaskor. men dom skulle bada 2 ha akt direkt till Honolulu. Sååå.

Jag kanner mig lite trott pa att flyga just nu. Sista 5 timmarna till Honolulu tog knacken pa mig! Jag kunde inte somna, stolarna var obehagliga, jag var hungrig, det fanns ingen tv utan det fick man "hyra" plus att det satt en tjock och envis tant vid fonstret som jag inte vagade saga till att dra upp fonstret nar vi kommit till honolulu. Jag ville ju se hur det sag ut ifran luften, nej nej. Tillslut drog hon upp den men tackte top hela fonstret for att hon och hennes man sjalvklart skulle kolla. TYPISKT!

Hawaii ar verkligen en del av paradiset, bortsett fran ruttna himla ghetto hus. Strander, Berg, Tropik, palmer och klarblatt vatten overallt!

Jag har betalat min tuition Mamma. Sa nu behover vi inte oroa oss for det. Daremot sa var Financial Office:et stangt. Jag fick betala online istallet. men jag fattar itne vad dom fick 13000 dollar ifran. Jag hade en tuition deadline pa 3505 dollar. Bine & Emma, mamma mast skicka over papprena till mig. Scanna dom!

Jag saknar Kyle dock. Det har varit helt underbart att vara med honom i Illinois i 5 dagar. Perfekt. Jag var sa stressad och snurrig pa flygplatsen att jag holl pa att springa in i sakerhetskontrollen utan att saga hejda. Han bara: öhm, hejdå?
Aja baja!



Fred på er alla. Jag saknar er!
Skicka en vänlig gåva till mig! (när jag vet min adress)

Kommer bilder sen

Steve & Barry's

En butik i Carnbondale som har helt sjukt mycket t-shirt's med tryck. Plus att det fanns en butik, Top tropic, som hade en t-shirt med JUNO tryck på. Emma, du vet den där hon och killen sitter utanför hans hus och spelar gitarr?
Dom går att beställa online på www.toptropic.com (tror jag, inte helt säker på adressen)


Här är två av favoriterna:




Puss & fred på er, hälsningar från USA

haha, jaa Sverige...

Saknar jag sverige så är det bara att lyssna på melodifestivalen. Typ värsta schlagern med Markolioo & Linda Bengtzing. Eller Erik Segerstedt!

"I Can't say I'm sorry"

Carbondale

Carbondale är en studentsta upptäckte jag. Inte så himla stor dock, men dom har ett schysst köpcentrum. Inte så himla superspännande dock. Titta på film med Kyle å andra sidan är det. Vi såg "10.000 BC" - lite udda film. Handlar om grupper med människor för 10 000 år sedan. Riktigt skum.
Efter filmen så blev det lite OS-tittande. Hallå liksom, någon som reagerar på att jag tittat på OS? Gosh alltså. Inte min favorit direkt.

Och Fatima. Jag har ätit lite av mina kräsna grejer ska du veta. Men en sjukt god pizza med pepperoni och ost satt inte fel. Godaste pizzan jag ätit någonsin faktiskt.

Jag vill inte åka imorgon. Känns jobbigt. Jag har en sån bra känsla i hela kroppen. Nu får Hawaii bli den nya bra känslan antar jag...

Måndag

Så idag vet jag faktiskt inte vad vi ska göra. Kyle är just nu och jobbar, alla är och jobbar, förutom Emilee som ligger och sover så sött. Så jag sitter, igen, ute på min favoritveranda och tittar på Mamma Mia och väntar på att Kyle slutar.
Jag skulle vilja shoppa lite...? Tror att vi åker till Carbondale (Deras motsvarighet till Täby centrum, fast större) och hänger lite där. Jag vill köpa Covergirl smink. Såg en hel hylla med bara Covergirl smink på Target när jag köpte digitalkameran. Jag hörde en förförisk röst viska i mitt öra att komma.

Tusan. Jag åker imorgon.


Bilder från Baseballmatchen

Basebiljett

Baseball arenan Rentone Park

Förberedelser för matchstart





Här sitter jag.

Underhållning mellan matcherna, en av dom var bland annat sumobrottning.

Till Mathilda, Bine & Fatima

TUMMEN UPP!

(Detta är en Insider)

Dedication to Fatima

"Man blir som man umgås"

En söndag i Illinois.

Det var så inte så himla konstigt att ha hela kyrkan på engelska. In fact så var det som att vara på Fest i nord igen. Första 30 min så var det lite luddigt att koncentrera sig. Sen gick allt jätte bra. Dom har en misisonär som heter Äldste Gosch (Gosh) och sen kom nästa talare upp och skämtade om att "hoppas han inte heter Oh MY i förnamn". Fattar ni? HAHA, den lär han ju inte ha hört förut.. :D

Söndagskoleläraren var hysteriskt rolig! Bästa söndagskoleklassen jag någonsin varit på. Här har vi en man som skojar på sin egen bekostnad och har vilda exempel till allt. Han är hysteriskt skön!

Sedan skulle jag vidare till Hjälpis men blev haffad av Nicole, Kyles svägerska, som tog med mig till unga kvinnor för hjälpis tanterna var tydligen "vääldigt" speciella. Dom andra höll med, till och med killarna. Så där hamnade jag, i bikupan med Kyles ursöta lillasyster Emilee. Jag fick tillochmed läsa ett skriftställe på engelska. Jag trodde jag skulle dö, och hacka mig fram, men allt flöt på som om jag alltid pratat engelska. JAg vart grymt impad av migsjälv. Kanske var det en reäll push av Gud också! :D Tack för den!
Och avslutningsbön ville dom ha på svenska, eftersom amerikaner väldigt sällan hör andra språk än engelska.

På kvällen hade unga vuxna en hemafton ute i vischan. Verkligen ute i vischan. Familjen som vi var hos har en majsodling, okej? MAJS! Sjutk häftigt. Och dom hade värsta bonde dialekten! Älskvärt!
Efter hemaftonen, som var jätterolig, så åkte jag och Kyle till ett ställe som har gigantiska fotbollsplaner och promenerade runt. Tittade på stjärnorna, som vart klart blottade över dom 6 stycken jättestora fotbollsplanerna. Otroligt vacker. Ett "E.T. phone home" moment. Jag kände mig så ltien på dom stora planerna. 

Kvällen avslutades med att vi satt ute i täcken på gungstolarna på verandan. Man hör otroligt många ljud om kvällarna och dagarna här. Kolibri's åker förbi, en kattunge, insekter som tydligen suger ur saven på träd (låter som om dom ska sprängas), syrsor, grodor och en fladdermus flög förbi.

Slutsats: Ritkigt lyckad dag. Perfekt dag.

Its been a busy day. Baseball and all!

HIHI! Det är underbart här. Jag vill inte åka härifrån ifrån!

Idag har jag köpt digitalkamera på Target. Sjukt billigt (åtminstone jämfört med SVERIGE!), sjukt bra och sjukt snygg!! Älska USA!
Och så har jag tittat på mitt livs första Baseball match idag. Nu kan jag baseball hyffsat! Den matchen var jättegrym!  Miners mot Otter. Först ledde O's med 6-1, sen vart det M's homerun och det blev 6-4, sen gjorde hemmalaget(Miners)  en homerun till och 1 sprang in, så det slutade med 8-6. Aja, sjukt ballt och mäktigt iallafall!
Vi har annars hängt, spelat wii, jag har träffat i princip hela hans släkt som är här för att Kyles kusin Tristan skulle pitcha på baseballmatchen, käkat lunch med dom, varit i parken, käkat snowcones, träffat Kyle's bästa kompis Andrew (som för övrigt har jättestort fluffigt krull och är sjukt lik Jonah Hill från Superbad!) och slagit bollar i en softball kur. Typiskt dom amns er i amerikanska filmer. Du vet när - bollarna flyger ut så ska man slå dom. SUPERKUL!!!
Imorgon är det kyrka som gäller. Insåg förra söndagen att nu kommer allt vara på engelska. Hur konstigt är inte det?

Idag var det runt 33 grader varmt i solen, gissa om jag fick solbränna? Riktigt bra dag. Jag vill inte åka härifrån!

Fred, jag lägger upp bilder från baseballmatchen sen.

Norris Drive


mer artwork

Nät, din kommer om ett tag. detta är bara för nöjets skull. Gjord för 1½ år sen.


notera: linjerna bakom killen är bortsuddade.

Amerikans idyll

(klockan är nu 11.12 här)
Så här sitter jag, efter några timmars riktigt djup, god sömn, ute på Kyles front porch och gungar i en gungstol. Jag är faktiskt inte ett dugg trött.
Det är ett typiskt Desperate Housewives område, okej kanske inte helt, det är ju ändå Southern Illinios. Men stor gräsmatta, som Pappa Key klippte imorse, brevlåda, 2-3 bilar, en uppfart fram till huset och ett litet hus med världens mysigaste inredning. Jag känner mig som hemma.
Kyle har åkt iväg till jobbet i några timmar och familjen åkte och badade. Jag kände för att hänga kvar här lite. Känner ju inte alla. Dom skulle åka och bada med några släktingar. Inte vill jag då hänga på som en himla utböling, haha. Typiskt svenne tänk.

Jag vill säga att jag saknar hemma, men det gör jag inte än. Jag saknar er, men inte hemma. Låter det vettigt?


Framsidan av Kyles hus

Brevlåda á la Americana

Kyles hus till höger om dörren ser ni min dator. det är där jag sitter nu.

PUSS

Illinois

Tänkte bara meddela er mina underbara vänner, att jag är framme i Illinois, där jag komemr att vara 4 dagar innan ajg åker iväg till Hawaii.

Jag har nu varit uppe i ca 27 timmar och är ganska mördad i huvudet efter det långa Atlantaflyget. 9,5 freaken långa timmar. Fruktansvärt tråkigt. Filmer visades första timmarna. 3 st. Men dom tog ju slut väldigt fort. Tillslut kom jag på migsjälv med att sitta och bara stirra i flera timmar på skärmen om visar hur långt det är kvar till landning. Flygplans maten var inte allt för dålig. Det var grillat kycklingbröst, spenat & tomatsås (MUMS) och gniocci.

Värdinnorna gick hela tiden och frågade vad man ville ha för dricka, vilket också resulterade i att jag sprang på toaletten hela tiden. Intressant upptäckt gjordes på toaletten. Haha (hemlig).

Atlantas flygplats är ENORM! Man får åka ett tåg melan alla gater och terminaler. Smidigt faktiskt, men väldigt snurrigt.

När jag väl kommer fram till St. Louis och ska hämta bagaget så kommer Kyle springandes. Hå vad härligt det avr att få krama honom! På riktigt, eftersom man inte fick det på hans mission. Man, den killen kan kramas!

Hans familj är jättegullig. Hans pappa kom in och snackade en stund med mig. Jättetrevlig!

Uppdatering kommer! Puss sålänge! (klockan är 02.17 här)

Imorgon åker jag

Nu har jag änltigen börjat inse att det är imorgon jag åker. FY vad konstigt! Imorgon är jag i USA. Jag har aldrig varit i USA förut. Jag har aldrig flugit i 12 timmar förut. Well, det finns mycket iförsig som jag aldrig gjort förut. Imorgon, 13.35, lämnar jag min familj för 1 år. Vilken otroligt konstig känsla det är. Väldigt bitterljuvt, sorgligt och roligt på samma gång. Jag älskar dom, min Mamma, min Pappa, Sabine & Emma. Fy vad jag kommer sakna er. Och våra husdjur Ramses, Sweetie, Dodde och Snofie. Jag måste se till att kramas och kela med dom ordentligt innan jag åker.

Jag kommer inte kunna skriva så mycket imorgon pga flyget ni vet. Igår drömde jag att jag höll på att missa det, så jag är lite orolig. Men det borde nog inte vara någon fara. Men vi Usterudare (eller snarare min mamma och mina systrar) är hejare på att alltid komma lite försent. Inte 1 timme dock. Men uppemot 20 minuter. Just därför åker vi så vi är påflygplatsen 2½ timme innan planet går. Kära någon. Men jag skriver till er imorgon kväll, förhoppningsvis. :D

Om 1 år kommer jag tillbaka och hälsar på er alla igen. Innan det bär av tillbaka för att gå på FIDM.
Skicka era adresser till mig på Facebook så kommer det landa ett vackert vykort från Hawaii om ca 2 veckor. (Jag är ju inte där förens på ondag + att det tar 1 vecka för posten att komma fram till Sverige från Hawaii)

Hejdå Sverige, så länge.

Artwork by Jaykaiy, 2


Copyright, Jacqueline Usterud, 2008

Höstinspiration

Jag satt och klickade runt lite på style.com och hittade dom här mysiga höst/vinter kreationerna från A.F. Vandevorst.
Tänkte bara inspirera er lite eftersom jag själv inte kommer kunna ha på mig feta koftor eller snygga tjockjackor i vinter.

Narnia - Prins Caspian

Riktigt bra! Gå och se den! Vilken familje-feeling jag hade efter den!

2 dagar kvar

Så hittills idag har jag hunnit packa ner lite småsaker och åkt in till stan för att träffa och säga hejdå till Sandra, Maija & Helena. Jag kommer verkligen sakna dom. Dom har gjort min tid på Espressohouse till den bästa. Vilka tjejer!

Ikväll blir det bio med mamma, Bine & Emma i kista. Tror att det blir den andra Narnia filmen. Spännande, trots att jag redan sett halva av den andra. Det är ändå värt det. Näst sista kvällen SKA spenderas med familjen. Bio är perfekt! Imorgon ska det bara hängas och mysas.

- Jag får inte glömma att packa tandborste!



ps. Noomi, Bine, Stephanie & Mathilda. UPPDATERA ERA BLOGGAR!!! Ni har något att berätta, alltid. :D

uppdatering, sista dagar

To do: (uppdateringar)

Onsdag:
Träffa Sandra 13.30 för hejdå. + tvätta
Torsdag: Ledig - KRAMA, packa, KRAMA och gråta + packa ren tvätt
Fredag: 8.30 (senast) Vakna, kramas, pussa på alla husdjuren, se till att få med allt i packningen. Dubbelkolla alla reseokument, pass m.m.

  • Kl 11 på Arlanda för avvinkning, incheckning och mycket gråtande. 13.35 går plantet till Atlanta, USA.

Världens bästa moster!

Idag har jag umgåtts med världens bästa Moster. Min moster Catarina. Vi började dagen med att mötas upp utanför kungshallarna och äta taimat. Sedan gick vi en rundtur på stan och kollade på ordning&reda, siden Carlsson (tygaffär) och även Granit där jag köpte en data väska till min laptop. Jag vill ju självklart ha med mig den på flyget. I säkert förvar så jag vet vad som händer med den!

Sedan åkte vi hem till henne och drack te och pratade om ltie allt möjligt. Mesta delen om USA och allt inför resan. Vi tog även en sväng ner till Mormor, som bor 2 våningar under henne, och fikade. Sån tur att jag fick säga hejdå till mormor också. Eller hejdå tills vidare som vi såklart ska kalla det.
- Hejdå Mormor, ses om 1 år!

Tack Moster Catarina för en underbar dag, jag älskar dig enorm! Tack för att du finns och för att du är du.

Fred tillsvidare.
Puss!

11061 km hemifrån

- så långt är det mellan Honolulu, Hawaii & Stockholm, Sverige.

3 dagar kvar

Oh, my gosh. Stormsteg. Jag har fortfarande svårt att förstå att det är på fredag ajg sitter på ett plan i 12 timmar, halvvägs påväg till destination BYU Hawaii.

Gott folk - Två väskor och ett handbagage. Mitt komprimerade liv ligger i dessa väskor.

Men snart, snart snart.

Fred

Steffies ben

Söndagens insikt var även att Stephanie, min bästa vän, har SJUKT SNYGGA BEN!


(Så steph, huvudet kapat som du önskade, hahaha!)

4 dagar kvar

Jahapp, då var vi här. Det kommer bli mycket "det här är den sista..." denna vecka. Igår gick allting jättebra. Fick mycket lyckoönskningar och mycket kramar hejdå.
Av ett av mina primärbarn fick jag ett jättefint hasband med en lapp där det stod: "Tack för allt och lycka till på havaji. Jag kåmmer att sakna dig. Helsningar Alicia och bli inte kär." Alicia är 7 år.
Hahaha, hon är så söt. Hon vili nte att jag skulle bli kvar där och aldrig komma tillbaka. Men tro mig, jag kommer nog tillbaka och hälsar på oavsett vad som händer.


 

Bine, remember this?


Våren i Stockholm, gosh vad mysigt.

Sista söndagen då..

Och så var det dags för den sista söndagen i kyrkan innan jag åker. Kommer sakna mina primärbarn jättemycket. Martha, Alicia, Channa, Alice, Axel och Alexander, Ella också, fast hon inte går i min lilla klass. Hon är bara för kramig.
Stephanie ville fota mig, Bine, Mamma, och Emma idag. Får se vad vädret tillåter.

Jag sitter just nu och tittar på, hör och häpna, Narnia. Faktum är att när jag var liten så läste mamma alla Narnia böckerna för mig. Nostalgi med andra ord.

Vad ska jag ha på mig? Allting är ju nerpackat... Jo, juste, min fina kjol från gina och en vit tshirt från HM. Det blir nice. Annars lever jag på alla reservkläderna. Dom som är kvar och intre hänger med till Hawaii.

 
Ni får ursäkta att allt är skrynkligt!  : ]

9/8 Grattis Mounia

Grattis på födelsedagen hjärtat, hoppas allt blev lyckat!
Tack för en jättemysig tjejmiddag! Nu är du verkligen 20, lycklig och singel.
Förbli det!















Hipp Hipp HURRA!

Bergochdal bana

Idag ska jag tillbaka till jobbet efter 10 dagars sjukskrivning. Jag känner mig verkligen inte lugn och frisk nog för att komma tillbaka till stressen kallad Espressohouse Stureplan. Men nu jobbar jag 4 dagar, stängningar, är ledig 2 och sen åker jag.

Schema:

Lördag:  16-23.30
Söndag: 15-22.30
Måndag: 17-23.30

Tisdag:   Ledig - packa, tvätta, krama
Onsdag: 7 -15
Torsdag: Ledig - KRAMA, packa, KRAMA och gråta
Fredag:  Kl 11 på Arlanda för avvinkning, incheckning och mycket gråtande. 13.35 går plantet till Atlanta, USA.
Framme Fredag kväll i Illinois där jag kommer hälsa på Kyle Key och hans familj i några dagar och inse att jag faktiskt tagit mig över till USA.

Tisdag 19 Aug: 18.30 Planet mot Seattle & Honolulu avgår från St. Louis flygplats.
Onsdag 20 Aug: Framme på Honolulu Internatinal Airport 11.55 (Hawaiitid) och blir hämtad kl 3.

Glöm inte att skriva till mig då, eller att kommentera här på bloggen. Gosh vad jag kommer sakna er!

Fatima, the one and only

Här är du Fatima!


Ready, Set, Don't go




 

farväl- & tjejmiddag


Mickis, Mounia, Jag, Fatima, Sara, Veronica, Bine
(Stephanie fotar, Emma... chillar?)

Kattungar


Jag och Butter, den enda pojken

Min bästa väns, Stephanies, katt har fått bebisar. De är dom fyra allra sötaste kattungarna. Så små, så luddiga och så gulliga. Dom är 2 veckor gamla och har precis öppnat ögonen. Vilka fina mörka blå ögon dom har!
Så små runda magar, luddiga öron och mulligt ansikte. Sötare kattungar finns inte!

Filmlistan

Filmer som setts senaste månaden: 

  • Juno
  • Little Miss Sunshine
  • Kung Fu Panda
  • What Happens In Vegas
  • Ps. I Love You
  • The Dark Knight
  • Charlie Wilsons War                    - Uppdaterat!
  • Heartbreak Kid                             - Uppdaterat!
  • Blades of Glory (för 10e ggn)   - Uppdaterat!

5 Augusti - Plaska i regnet

 




The Dark Knight

Ni MÅSTE se "The Dark Knight"! Den är så fruktansvärt bra. Äcklig, skrämmande, häftig, händelserik och upplevelserik. Jag har aldrig varit speciellt mycket för Batmanfilmer, men The Dark Knight var verkligen riktigt bra. För några veckor sedan gick "Batman Begins" på tv och jag somnade redan i början. Men nu måste jag nästa ge lite hopp för Batman filmerna. Plus att Heath Leager spelade den äckliga Jokern sjukt bra. Jokerns onda skratt gjorde att vi skrattade varenda gång. Det var klockrent! Knäckta ben, bortbrända ansikten och action i 2½ timme. Tro mig, det är sevärt!

Överhuvudtaget var det en underbar kväll. Jag, Bine, Fatima och Marlene Birgersson gick och åt middag i Kungshallarna och sedan vidare till bion. Ett tag in i bion så tänkte jag - Det är verkligen såhär jag vill spendera en av mina sista dagar innan jag åker till Hawaii. Perfekt.
Godnatt


 

9 dagar kvar

Tralala, nu börjar jag packa min andra väska. Och lite på handbagaget.

Ikväll blir det middag och bio med en bunt tjejer. Ska bli riktigt kul. The Dark Knight. Heath Leager!

Telefloon

Jag har precis lagt på telefon efter ett riktigt långt samtal med Nät.
Det är så fruktansvärt underbart att prata med henne! Alla hennes hyss och historier. INGEN, absolut ingen, berättar historier som henne!

Skratt terapi och fniss i sitt esse. Jag är så glad att jag känner dig kära Nathalie "Nät" Wiklöf!







Fred & Puss

sommar sommar sommar






Nedräkning

Oj, oj, oj. Nästa fredag åker jag. Om 10 dagar åker jag.

Jag har packat en resväska och plockat ihop och organiserat alla andra kläder, smycken, skärp och väskor som ska med.Jag har till och med varit duktig nog att plocka ut ritmaterial från min bunke med pastell kritor, pantone pennor och fine-liners. Det ska med!
Jag har skaffat ett litet pocketlexikon!

Puss,






och snart tillbaka till jobbet...

sjukskrivning

Jag ska förklara vad som har hänt. Nu när jag har lite mer ork, även om allt jag bara vill göra är att lägga mig och vila.

Såhär ligger det till - Jag är sjukskriven i 10 dagar pga magsjuka och magkatarr. I tisdags fick jag även ett släng av matförgiftning och låg under hela natten till tisdag och magen krampade som jag aldrig har känt förut. Jag kunde inte prata, inte röra på mig, ingenting. Fick tillslut fram "mamma vi måste till akuten" och dit åkte vi, kl 7 på tisdag morgon jag och mamma. Efter lite prover och medicin, som inte hjälpte ett dugg, så släppte kramperna lite och jag börjar spy. Så jag blev sjukskriven i 10 dagar eftersom jag jobbar med livsmedel (mat och allt, på Espressohouse).

NU är jag hemma och vilar upp mig, reällt. Lite svårt är det dock, för jag är så himla stressad och orolig inför resan. Visste inte ens att jag var så stressad. Det enda jag gjort i 4 dagar nu är att ligga ner, sova och titta lite på tv.

Men oroa er inte, jag har börjat packa. Men jag kommer aldrig få med mig allt. Det stressar mig också. Och ni som känner mig vet att jag klarar sjukt mycket stress. Men jag har magkatarr nu, det är en helt annan femma. Sist jag hade det gick jag i femman och detta slutade i mjölkallergi.

Känns sådär lagom kul att bli sjukskriven när jag är såhär dålig, såhär nära att jag åker. Jag vill inte få såhär ont i magen på Hawaii. Be för mig och håll tummarna!

RSS 2.0