creation for salvation

med andra ord: Dagens artwork från Figure Drawing.

Nymodigheter

Firar även idag 1 månad som vegetarian, vilket jag känner att jag har mått mycket mycket bra av! Det har inte varit speciellt svårt heller

Sorgligheter

Nu måste jag ju sälja min underbara Dodge Stratud eftersom jag ska åka hem. Det känns otroligt sorgligt eftersom det är min första riktiga bil och räddare i nöden av tråkigheter/shoppingturer.


avbockning på lista

[ x ] Resa till västkusten av ön. Vackert! Vart inte med Heather dock, men definitivt vakert! Måste nog vara den vackraste delen av Hawaii faktiskt.

Meditativt



Jag älskar att spela Piano. Vanligtvis när jag är hemma och pianot står i vardagsrummet så spelar jag på det dagligen, men här är det lite svårare. Vanligtvis spelar jag piano när jag är stressad, har gjort läxor länge, är klar med skolan för dagen eller inte har något att göra. Då springer jag över till våran Piano Lounge och spelar några timmar. Det lugnar mig otroligt mycket och hjälper mig att slappna av. För att inte tala om att det fyller mig med lite andlighet.
Min Mamma är -the Bomb- på piano, seriöst, och pappa på gitarr - Musikalisk familj huh? haha. När jag var liten så brukade min mamma sätta mig i sitt knä och spela piano och sjunga för mig. Jag har så många barndomsminnen med mamma spelandes på pianot. Många gåner nu för tiden ber jag henne att bara spela någonting för mig ändå. För jag bara älskar att hora pianot sjunga när hon placerar händerna på det. Jag saknar verkligen min mamma. Det är galet hur mycekt man saknar sin familj när man är borta. Vi har alltid varit jättenära också, mamma, jag och mina systrar. Eftersom det alltid har varit vi fyra tjejer hemma att göra tokiga grejer med.

Det ska bli skönt att komma hem ett tag.


Winter Ball


Chantal gick med Manu.


Yep..


Ron från min figurteckningsklass som jag gick med. Det vart ju sådär lagom awkward. Inte alls kul med andra ord. Jag försökte slappna av medans jag märkte att han hade ett lite mer intresse för mig.. Så tur var det att jag behövde gå vid 11.30 för att åka bort till Turtle Bay för Brittanys & Heathers Födelsedag. Men i efterhand fick jag höra att partyt satte igång just när jag gick också, alla började dansa helt galet. Aja, kul för dom. Jag kände mig lättat över att få gå därifrån.

Break The Fast, April.

General Konferens nästa vecka, så vi hade fastesöndag denna söndag. Ännu en gång med underbart god mat. Det bjöds på sallad med någon jordnötsdressing, Risgratäng med Zuccini&Äggplant och Bröd. Till efterrätt: Sockerkaka med skivade bananer och nån sjukt god kräm ovanpå & en japansk ris&cocos rätt som hette Mochi.


Me & Chantal, my very best roomate.


Chantal, Elise, Lake, Mike, Jeannie, Kelly, Katery & Manu.


Min favorit Tahiti pojke - Manu.

Söndags utstyrsel


Tunika GinaTricot
Kjol GinaTricot
Väska Forever 21
Hårband Forever 21
Flätat armband
Topshop
Ring Madame Toussauds London


Emma, det var detta hårband jag menade. Sjukt snyggt. Köpte ett i guld/bronsigt med!

State of mind.

Just nu är jag lite ledsen, frustrerad, förvirrad, uttråkad och glad på samma gång. Hur är det möjligt?

Jag insåg just

ATT JAG ÄR MED I TIDNINGEN!!!!! AAAH!
Jag hämtade ut det nya nummret av skoltidningen och på sida nummer 4 är JAG! Ett 3/4 dels upslag har jag som är helt fantastiskt!!! Jag ska försöka skanna in den och lägga upp.

AH!

Kan jag bara få berätta för er

att jag satt uppe till klockan 4.30 i natt/morse för att göra klart min matteläxa. Kära nån alltså! Jag är helt förvånad över att jag lyckats hålla mig vaken så länge också. Och är fruktansvärt stolt. Trots några få timmars sömn så är jag inte speciellt trött. Men det kommer bli en lång kväll. Winter ball & Brittany's födelsedaysparty.

I'm so excited though!

Igår kväll såg jag även filmen Amelie, som Paul ville att jag skulle se. Amelie är nog den skummaste, roligaste och sötaste feel good filmen jag någonsin sätt. På ett totalt udda, men humoristiskt sätt, så berättar dom historien om Amelie och hennes märkliga öde. Den måste ni se! Jag vart helt överlycklig och sprallig i själen efteråt, för att inte talla om de små lyckotårarna som rann ner för kinden. Det var nog den som hjälpte mig att hålla mig vaken för matteläxorna.

http://www.dissimulate.org/accordingly/wp-content/uploads/2007/12/amelie.jpg

Seriöst, Amelie (Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain) är min nya favoritfilm.

Outfit of the day


Forever 21 Skjorta, Svarta skinny jeans från Charlotte Russe & Wet Seal glasögon.

Önskelista




Ovesize Jersey & bomullskjol från American Apparel.
GIVE THEM TO ME!

Födelsedags shopping

Nu har jag även köpt födelsedags presenter till mina underbara systrar. Även om deras födelsedagar är i Maj & Juni, så vill jag ge dom något coolt från USA. Det gör det hela lite mera speciellt. Jag har även en födelsedagspresent till Brittany.
Jag fullkomligt älskar födelsedags shopping! JAg blir helt galen när jag får köpa grejer till andra. Ni ska se mig när julshoppingen är igång. Fråga min familj. Jag älskar att köpa julklappar!

Anyways, bra dag med bra folk, bra mat, bra shopping. Credds till Paul, Brittany, Aaron & Nijiko.

Tillskott:


Väska & Armband från Forever 21

Body från American Apparel


Sitter just nu och läser ett übernummer av Vogue Paris!

http://www.modette.se/ImageProvider/upload/tinymce/modette/9/vogueparis_1__b450m.jpg
Chanel Special! NI förstår inte hur bra detta nummer är! Go Paul som valde ut den på Borders igår.

insights

vad mycket filmer jag sett senaste veckan??

The death of an Interior Decorator

Oh my gosh, så jag struntade i att gå till en av mina klasser för att kunna sitta i mattelabbet och jobba på mina 3 kapitel matte. Jag hann klart kapitel 9.1, började på 9.2, blev frustrerad och började på 9.3. Lång historia kort - jag har fortfarande halva läxan kvar på kapitel 9.2 & 9.3. Inte hann jag göra någon batik eller väska inte. För övrigt så hade jag bara ätit frukost på morgonen också och var tvungen att springa över till Cafeterian och äta nånting, som visade sig bli en äcklig fisksoppa & ris. Sen började Sam & Paul att pratta om råttor och nämnde någonting om att det antagligen ligger lite råtta i min soppa, och jag blev så äcklad att jag inte kunde äta resten.

Efter cafeterian & mattelabbet (som jag satt i från 13.15-19.15 för övrigt) så åkte jag och Paul ner till Kaneohe för att leta present till Brittany. Men köpcentret stängde 30 minuter efter så vi strosade runt och hamnade på Borders (som hade öppet till 10) och letade böcker åt varandra, och gick sen och såg filmen "Knowing" med Nicolas Cage. Bra film faktiskt! Jag lovar att en mormon har haft en hand i den dock. Mamma, du skulle verkligen gilla den filmen, det lovar jag! Den påminner om "Signs" med Mel Gibson.

Skönt är det i alla fall att det är en "State Holiday" imorgon, så det  blir lite mera ledighet och relaxande för en gångs skull. P's & B's pappa kommer hit imorgon lagom till Brittany's födelsedag och då ska vi tydligen äta middag med honom på kvällen. Jag har träffat honom förut, när han & mamma McPhee var här för att droppa av B på Hawaii, men dom gick till sängs ganska snart efter jag kommit över så jag hade aldrig riktigt chansen att prata med dom. Men imorgon, = ska bli mycket trevligt! :D Det blir en liten tripp enr till Waikiki, och då minsann ska jag ta och checka in på American Apparel! :D

Peace

http://www.musicomh.com/films/trailers/trailers_images/knowing.jpg

That Boom Boom Pow

Medans ni där hemma sitter och mumsar i er våfflor på Våffeldagen, så kollar jag in style.com för lite DVF och adnra modevisningar, samtidigt som jag lyssnar på lite nya sköna låtar.

Black Eyed Peas
- Boom Boom Pow
Ciara feat Justin Timberlake - Love Sex Magic
Kanye West - Amazing
Britney Spears - If You Seek Amy
Kid Cudi - Day And Night
AR Rahman & MIA - O Saya

Checklista

[ ] Födelsedagspresent leta x2
[ ] Leta klänning till Winter ball
[ ] Göra klart batik topparna
[ ] Fixa Heathers väska
[ ] Laga Brittany's jeans
[ ] Göra klart 3 kapitel i matte.. Kill me!
[ ] Planera för helgen
[ ] Börja skissa på ideer till Beckmansansökningarna

Just sett

http://www.anderssonsahlin.se/wp-content/uploads/2009/02/yes-man-20080718041922016_640w.jpg
"I'm not your late night bootycall, you can call me at 10.59, but not at 11, thats my rule, I just made it up"
Hahah!

Peace Peeps

I tankarna just nu:

IKEA köttbullar
MONKI!
3.1 Philip Lim, Emma Cook, Fashion Fringe (Designers)
L'Officiel (Modemagasin)

Idag..

har jag bland annat batikfargat denna top till Brittany, fran forever 21. Kommer fa se imorgon hur den blev. Spannande, spannande!

Klockor

Suktar efter:




Fran: Cocoo

Testscore

Sitter nu i biblioteket nyutkommen fran mitt mattetest. Fick 92%, det vill saga 23/25 ratt. Tusan ocksa, undrar vilka tva det var jag hade fel pa? Men hittills tycker jag att del B har gatt ganska bra, den skulle tydligen vara den svara delen, men det haller jag inte med om...

Grattis till mig :]

Ps.

till er som undrar om tidningen, jag ska ta med mig en massa kopior hem till Sverige, så ni ska få se dom :)

Math 110 B

Andra provet hittills i del B ska tas idag innan testingcentret stänger. Hur fasen ska jag hinna med att gröa mina läxor också? jag har två hela kapitel i matten som jag MÅSTE få klart till imorgon samtidigt som jag pluggar till mitt matteprov ikväll.. Suck alltså. Men nu är det bara två veckor kvar av skolan, och 3 veckor kvar till hemfärd.

I övrigt så har min snälla (och favoritlärare) Mr Alisa noterade igår att jag hostat i typ 3 veckor och frågade om jag fått nån medicin mot det. Så jag berättade om akuten förra veckan, och han var så snäll och sa att jag måste krya på mig. Så jag sa att jag skulle till doktorn idag och berättade senare för honom att jag fick antibiotika, det gjrode honom glad. Han är en sån vänlig själ! Samma sak med Sister Bacon (min costume design lärare) som ville att jag skulle stanna till våren/sommaren och hjälpa henne "teach classes". Varför åker jag hem! Gosh! Om jag kunde få ett teaching jobb inom sömnad och design så skulle min själ bli så glad! Jag har ju länge funderat på att bli syslöjds-, mönsterkonstruktions- eller designlärare. Och Mr Alisa vill ha kvar mig som assistent. Suck alltså. När man har gjort ett bra intryck på folk, visat vad man går för och vad man älskar, så ska jag åka hem. Hur sorgligt är inte det? Men Mrs Bacon vill att jag mailar henne och håller henne uppdaterad på vad som händer med mitt liv.

Jag vet, FIDM, mitt livs drömmar är i startfältet. Finns inte en chans att jag tänker missa den chansen. Plus att jag idag sprungit iväg till postkontoret och expressmailat mina stipendiepapper till TEKO.

Peace allihopa.

Kicking it

med Antibiotika stil! Äntligen har ajg fått lite riktiga mediciner för min otrevliga influensa/bihåleinflamation & bronkit. Tack och lov för snälla Dr Nielson huh?

Fabror Doktorn

NU är det dags, 10.30, att gå till farbror doktorn. Jag är otroligt trött på att hosta och snyta mig hela tiden. Vem som helst skulle vara det efter 2½ vecka..

Ke Alaka'i

Imorse frågade Lucy, från min figurtecknings klass, mig om jag hade tid efter skolan, för hon ville göra ett reportage om mig och FIDM i skoltidningen. Helt överlycklig vart jag och dagen rusdchade förbi. Innan jag visste ordet av var jag på väg hem efter skolan, bytte om till min ny-sydda kjol, bättrade på sminket och gick tålmodigt utanför vårat dorm och väntade på henne & fotografen. Sedan satt vi väll och snackade i 1 timme, tog bilder, tittade på mina skisser och så fotograferade dom mina antagningsprover och garderob (som jag på senaste fått höra tjejerna kalla Fashion Heaven/Dream closet, vilket jag inte riktigt håller med om, men den är trevlig). Så det känns jättekul! Om jag förstår allt rätt så ska tidningen tryckas redan imorgon, och jag väntar med storspänning på den! Jaykaiy meets "Ke Alaka'i" (BYU Hawaii's skoltidning).

Coolt, inte sant?

Med tåren i ögat

har jag nu fyllt i min "avskedsansökan" till BYUH. Jag var just över på Housing Office:t och skrev på papper om att avbryta mitt kontrakt för våren och att jag inte kommer fortsätta studera på BYU något mera.

Jag vill ha glass! Sorg! Men jag ska inte öta nån glass för både socker och mjölkprodukter kommer göra min hals och hosta ännu värre. Både socker och mjölk prudocerar mera slem.. vilket definitivt INTE är vad jag behöver mera av.

Nu ska jag springa iväg en snabbis till Health Centret och boka en doktorstid och sen jobba några timmar.

Glada nyheter då?
Ja, jag blev frågad till våran "Winter ball" som hålls på fredag. Kul, nu har jag i alla fall en anledning att gå för nu har jag en dejt (visserligen inget jag har något intresse av alls, men han är rolig så det blir en underhållande kväll).

Just sett:

Slumdog Millionaire. SÅ BRA! Se den!

http://www.southasiablog.com/wp-content/uploads/2009/02/slumdog_millionaire_poster.jpg

Story: Det handlar om en kille, uppväxt i slummen, som genom olika perioder och händelser i sitt liv kan svara på frågorna på "Vem vill bli miljonär". Kärlek, Hopp, hopplöshet och sorg.


Även sett:

Taken.
Story:
En pappa som gör allt för att hitta sin kidnappade dotter.
(Också riktigt bra, men har ett lite smått orealistiskt slut)
http://www.firstshowing.net/img/taken-poster-big.jpg

Kjolen.

Ni har väntat länge. Här är den.



My sister is a genius


Jag designade, dom posade. Rubriken kan tolkas however.

Heart of Glass

Det har varit en ytterst märklig vecka. Jag har nu varit sjuk i nästan två veckor och fick bli intagen till akuten i onsdags kväll. Anledning? Krupp. Jag kunde inte sluta hosta, så jag kunde inte heller andas. Jag kommer ihåg hur mina lungor gjorde ont, huvudet och nacken dunkade och att Nät, som jag lyckats smsa och be komma över efter att jag legat och skakat av frossa och hostan satt igång, sitter och försöker trösta mig. Sen kommer jag inte ihåg så mycket mera än att två av mina killkompisar kom över. Nät, Stephanie, Chantal & David tog med mig till sjukhuset. Sköterskan kom in och gav mig en reäl dos hostmedicin, och sen skulle hon sätta dropp på mig och fick göra det 4 ggr innan hon fick tag i ett blodkäl som inte sprack. När droppet nästan var slut så kommer hon in och frågar om jag är redo att åka hem. Och jag var helt yr på smärtstillande som dom hade gett mig och bara nickade lite lätt. Allting var jättesuddigt, ingenting i förhållande till avstånd verkade vettigt och sedan var jag hemma igen i min säng och vaknade upp kl 11 nästa dag. Jag fick höra senare att vi kom hem runt halv tre - tre tiden på natten och att jag var helt borta. Jag hade ingen koll på tid eller plats riktigt under hela onsdagkvällen och spenderade även hela torsdagen i sängen.

Reält med vila och vätska var doktorns order. Tillsammans med hostmedicin var fjärde timma som dom gav mig.

Jag är okej. Jag har visserligen mått mycket bättre i mitt liv, men jag är okej.

Tanktops

Bine & Emma, detta är bara en liten del av de härliga väggarna med massa linnen som dom har på Forever 21. Vill ni ha nått?


Just another day at school.


Top GinaTricot
Stickad Väst Forever 21
Linne GinaTricot
Jeans Charlotte Russe
Skor American Eagle
Väska Swapmeat
Armband Indiska
Bok: Precalculus (tung som bara den)

Ang Hemkomst

25 dagar kvar på Hawaii.

Att göra lista:
[  ] Vattenfalls Hajk
[  ] Stairway to Heaven
[  ] En riktig solbränna (I know, ytlig...)
[  ] Chinamans Hat
[  ] Bilresa runt ön till Västkusten med Heather

Musik:

Death By Vegas - Dirge
The Pixies -  Where Is My Mind
Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You

Nu är vi 2 i sjukstugan

När jag vaknar upp imorse (läs klockan halv 12 på förmiddagen) så sitter min Roomate och tittar på film på min dator samtidigt som hon hostar ganska frenetiskt. Jahapp tänkte jag, vilken tur att det inte bara är jag som skippar kyrkan för att jag är sjuk. Så hon och jag har myst upp oss i min säng och tittat på "Fightclub" & "Confessions of a Shopaholic" samtidigt som vi hivt i oss apelsinjuicen Stephanie var snäll nog att köpa till mig igår.

Det är skönt att inte vara ensam när man är sjuk. Jag älskar min roomie, Chantal. Seriöst, jag skulle inte kunna ha en bättre kompis/syster att dela rum med.

Igår kväll var det en helt galet intensiv basketmatch på campus. Seasiders egna (BYU Hawaiis basketbolls team) har tagit sig till Division 2 och gjorde helt fantastiskt ifrån sig igår. Matchen var jämn nästan hela vägen men vi slutade med vinnande påäng på 78-62. Oj oj oj vad mycket folk vi hade i CAC arenan. Trots att jag vaknade upp vid 19.30 (då matchen började) så gjorde jag mig iordning och missade första 30 minuterna, men det var definitivt v ärt det.

Efter matchen åkte jag, Paul, David, Nijiko & Sharon ner till Kaneohe och såg "The last house on the left" på biografen. Det var en ca 2 timmar lång film, som var väldigt blodig. Jag måste säga att jag inte tyckte om den. Den var för grov.. Ni som har sett den vet exact vad jag menar. (Hint: Speciellt när killen med bruten näsa får sin hand mald i handfatets kökskvarn... ÄCKLIGT!!)

Alltså, filmer sedda de senaste 3 dagarna:

Poster art for "The Last House on the Left." http://thisdistractedglobe.com/wp-content/uploads/2008/09/fight-club-1999-poster.jpg http://rippleeffects.files.wordpress.com/2009/02/confessions_of_a_shopaholic_movie_poster.jpg

www.urbandictionary.com

Så jag kollade upp mitt namn på den här sidan som Stephanie skrivit om i sin blogg och ramlade av stolen och skrattade så jag dog! Seriöst, detta var min favorit definition: (PS jag varnar känsliga tittare/läsare för lite, smått, obekväma ord)

"Jacqueline:
The hottest girl you'll ever meet. She has the most amazing eyes and will get amazing boobs and an amazing ass. she's the best person you'll ever hookup with, and I mean BOTH ways. She can seem shy at first but once you get to know her shes the bomb. Jacqueline is also a party girl and can get pretty crunk! She's very picky so if you get the chance to do anything with her then you better cause shes one in a million.

- Oh my god! she's so hot she must be a Jacqueline.
- You hooked up with Jacqueline? Your the luckiest person alive!"

"and you like me tha way I am"

Holy Birgitta alltså. Jag vaknade nyss. Klockan är nästa 7 på KVÄLLEN och jag har sovit i princip hela dagen. Jag gick upp vid 9, duschade och åt frukost, gick till HF-aktiviteten där vi skulle avslutsa saker vi gjort de senaste gångerna inför utsällningen nästa vecka. Var helt slut efter att ha hostat konstant hela morgonen (så att ryggen gjorde ont dessutom) och gick tillbaka till mitt rum vid 12 och har sovit tills nu. Det är helt otroligt, och jag skulle dessutom kunna sova ännu längre, men nu sitter jag och gör min matteläxa. Det är bäcksvart ute redan.

Jag kommer troligtvis somna igen om någon timme. Några vänliga självar, eller ganska många faktiskt, har kommit förbi eller smsat och sagt att dom hörde att jag var sjuk och frågade om jag behövde något. Det är skönt att veta att jag inte är bortglömnd när jag är sjuk i alla fall. Önskar lite att det kunde applicera till när jag är frisk dock.

Peace

Kalkyler

Nu kör ajg även sista svängen på stipendiepapprena. Jag har, utan att exakt veta hur, skrivit en kostnadskalkyl för att sen få ett sms av mamma som klart och tydligt verifierar att jag gjort precis rätt. Hur grymt är inte det?

Vuxenpoäng för kalkyler i Excel?

Spöregn och apelsinjuice

Apelsinjuicen står på mitt skrivbord brevid min 7 cm tjocka mattebok medans spöregnet öser utanför. I förrgår försökte Nät att proppa i mig C-vitamin, echinasea te och något som skulle få mig att andas bättre. Ändå hostar jag tills halsen skriker och svider, näsan är täppt som aldrig förr och  förkylningen håller i sig. Det verkar inte bli bättre. Alla jag träffar säger "men åhnej, är du sjuk igen, du var ju sjuk för bara några vekor sedan". Jo tack, jag vet. Det känns som att jag är tillbaka i Sverige igen då jag är sjuk/förkyld var 3e vecka. Det är inte roligt längre. Och eftersom Hawaii (eller åtminstonde Laie) har bestämt sig för att regna och blåsa konstant så hjäpler det inte, trots att jag går omkring med strumpor och mina fantastiska gråa sneakers och jacka.

Känns som om jag är hemma i Sverige igen. Så omställningen kanske inte blir så svår efter allt. Men brun komme jag ju inte direkt vara när vädret håller på såhär. Så, snälla, döm mig inte :P

"jag orkar inte slåss, det är bortom min kontrol"

För vissa människor är jag nog ingenting annat än en bil. Sorgligt.

Friday Art


honor coded

Så bara för att jag hade leggins på mig igår så kom en av skolans "faculty" upp till mig och sa att jag inte riktigt var "in standards" jag sa snällt att jag precis var påväg hem för att byta om, vilket var halvt av en lögn. Men jag ville inte bli indragen till nått kontor och "förhörd" över varför jag syndigt tagit på mig ett par, håll andan, LEGGINS till någons förfaran.

Anyways. Jag överlever. Jeansen som jag tog på mig istället fick mig att se ut som en hippie. Coolt dock.

Nu ska jag sätta mig i solen och skriva "logarithms" till Matten. Suck. Jag känner hur huvudvärken smyger sig upp innan jag ens har börjat.

Vad gör ni hemma?

Skirt in the making.

Nu är ni rätt nyfikna va? Kjolen är klar, ska se tilla tt fotografera den bara.




“Laundry is the only thing that should be separated by colour.”

Exakt. Så nu ska jag springa iväg och göra min tvätt också. Det är illa när man inte har rena kläder att ha på sig. Eller mer exakt, trosor och strumpor. Haha!

Eftersom jag inte har några flera klasser idag så tror jag att jag ska dra mig iväg till Costume rummet och börja sy på min kjol som jag köpte tyg till för några veckor sedan.

Peace!

Dagens outfit





Tunika & Stickad Väst - Forever 21
Armband - Glitter
Örhängen - Forever 21

For Lovers & Friends

http://jakieathawaii.blogspot.com/

After talking to Erin in the caf this morning, I serisouly decided to make an English version of my blog. It will contain the same things as the Swedish, just so you guys wont have to use a translator :P Haha!

This is for all you guys In the States that, of course, does not know Swedish. Enjoy!

(Som sagt, för er Svenskar så gäller denna. Oroa er inte! Denna kommer finnas kvar och vara flitigt använd som tidigare)


My favorite Tahitian savage Manu & me after Chuch a couple of weeks ago

The difference between soup and soup.

I det lilla gröna geckohuset springer jag nu omkring och gör soppa för hela slanten. Både Nät & Jag tyckte att det skulle vara en bra idé att göra Potatis&Purjolökssoppa.

Tänkte bara berätta det för omvärlden.

cravings.

- Krama mina systrar.
- Prata med min bästa vän Stephanie.
- Ha ett svensk telefonnummer.
- Fika inne i Stockholms Stad.
- McD Pommes Frites.
- Berga Pizzeria.
- Pim båtar.
- Lakrisal.
- Marabou.
- Hallonmumrikar.
- Lukta på våra kaniner.
- Sova i MIN säng, i MITT hus och MITT rum.
- Åka roslagsbana.
- Tygshoppa på Åke's.


+


http://www.dutchsweets.com/images/lg_lakrisal.jpg

+



en sjuklings dagbok. del 2

Dagen såg ut såhär:
8.30 Vakna (tryckte på snooze till ungefär 9) på med kläder och iväg till
9.25-10.30 Business Management klassen
10.30-12.05 Sov (helt utmattad kropp och hjärna)
12.10-14 Costume Design
14-15 Fixa strykbräda, strykjärn & saxar till Kvällens aktivitet.
15-15.45 Deklarera med hjälp av en ISS rådgivare (Taxes)
15.45-17 Jobba
17-18 Plugga till Matteprovet
18-18.30 Sätta i ordning för aktiviteten i kapellet
18.30- ca20 Hjälpföreningsaktivitet
20-21 Snabb genomgång inför matteprovet
21-22.30 Matteprovet
22-23 Unna sig en film. Gissa vilken det blev? Spice World! Nostalgi och lycka trots att den är en av de sämsta filmerna gjord genom alla tider. Man måste älska Spice Girls lite grann.

Resultat trots en fullspäckad dag och en förskyld kropp:
96% (A) YES!

"Charity Never Faileth", det ska ni veta.
Som plus i kanten blev det en ganska snygg "Relief Society" Tisha som alla vart jätteimponerade av. Och lite flera upptäckte att jag syr och designar. "Glöm inte mig när du blir rik och berömd" fick jag höra i månda omgångar.

Så jag kanske har lite tid ändå att vara sjuk? Trots en reäl förkylning så har jag fått allting gjort, alla nöjda och bra provresultat.

Måndag.

Ugh, jag har sovit sämst i natt alltså. Vaknar ungeär var 30 minut för att min hals bränner. Huvudet känns tungt, kroppen är utmattad och näsan börjar rinna.. Jag börjar bli sjuk. Igen. Fasen alltså. Jag har inte tid denna vecka! Efter skolan idag så måste jag jobba några timmar, sedan flänga iväg till WalMart för att köpa grejer till Hjälpisaktiviteten imorgon, komma hem, göra 2-3 exempel på vad vi ska göra. Plugga till Matteprovet på tisdag. Sova. Flänga upp till klasserna, jobba igen efter skolan, sedan ta Matteprovet. Och någonstans emellan måndag och Onsdag måste jag klämma in en runda ner till PearlRidge/Ala Moana för att fixa registreringen av bilen... Suck.

Är ni sjuka där hemma också?

Spontan akt av kärlek.

Varför jag älskar min mamma: Hon skickar med en skiva i posten av en artist som jag fullkomligt älskar. Christian Walz nya album "The Corner". Det gjorde min själ så fruktansvärt lycklig av att öppna paketet med djungelvrål, bankpapper och en ny cd-skiva. När jag sedan tackar mamma miljoner gånger om så säger hon: "Så fort dom började göra reklam för skivan så bestämde jag mig för att du skulle få den".

Mamma, du är underbar, på alla sätt. Tack så fruktansvärt mycket! Skivan, för övrigt, är riktigt bra kan jag berätta för er. Favoritspår hittils är "What's Your Name?" & "What a Waste".


"What's your name? What's your sign? Where in heaven have you been all my life?"
- Christian Walz


http://images.tradera.com/481/76151481_1.jpg

Sunday Morning Breakup.

Bilder från förra söndagens äventyr till Haleiwa. Heather & Jag som larvar oss.






Fall, fell, felt.


Break The Fast, Mars.

Oh My gosh, så jag och Chase höll på att dö av den goda maten som serverades på våran "break the fast" efter kyrkan idag. Fried rise (som jag petade ut korven ur, för jag kör vegetariskt nu sen 1 vecka tillbaka), ostgratenerad blomkol, zuccini&äggplante gratäng och sallad. Fruktansvärt gott.

Jag glömmer ofta hur bra söndagar är. Även om man är sjuuukt trött på morgonen när man går upp till kyrkan så är det bästa när man käkar en FET lunch efter och deckar på sängen igen. Finns inget bättre.



Gny (uttallas Genie), Chantal & Katery - Försöker göra "asian" poser.


Chase


Elise, Kelly & Gny

Just Nu:

Lyssnar på Sebastian (från några års idol sedan) och Albumet "The Vintage Vrigin".

http://www.stureplan.se/articles/1100/images/article_image_54f0949da2b2acd9.jpg

Callings of callings.

Så här sitter jag och skriver på papper om återbetalning från Församlingen från våran Hjälpisaktivitet för 2 veckor sedan. Måste erkänna att jag känner mig en smula vuxen när jag gör sånthär. Planer på nästa aktivitet är på tisdag då vi kommer att göra lite "remakes" av tshirts med hjälp av tshirt pennor, band och pärlor.

Woho! Jag vet, dom tycker att jag är jättecool som kommer på sånthär, men det är bara för att dom vanligtvis gör typ "cupcake decoration" och filmkvällar. Nån måste ju komma med kreativa förslag, visst? Hihi


hot and cold, yes and no.

Sitter just nu och mumsar på:

http://www.mm3.se/news_se/uploaded_images/Malaco_Djungelvral_200g_5-776753.jpg

The All-American Rejects, 6 Mars

Bästa konserten någonsin jag varit på hittills! Helt stört vad bra dom är Live. Jag, Nät, Sophia Olsson och Paul drog oss ner till Pipeline i Honolulu och ställde oss i kö utan biljetter, En av vakterna hjälper oss att komma in, bakvägen och vi betalar honom i handen. Kommer in och är ungefär 10 meter från scenen. När förbanden börjar spela så flyttar vi oss ännu närmare och jag och Paul hamnar 3-5 personer framför scenen. Konserten var hetls störd! Jag hoppade och skrek som aldrig förr. Varje favoritlåt spelade dom (Dirty Little Secrets, It Ends Tonight, Swing Swing, Gives You Hell), speciellt favoriten av favoriterna "Move Along". Underbart!

Förband; Nått New York Band (som spelade fel och ganska falskt, Men 3 snygga brorsor var dom i alla fall), och The Color of Fred (med Fred Mascherino från Taking Back Sunday).





Sjukt bra Live!

Och så var vi fyra + 1.

Ikväll hölls "Open Mic Night" på skolan, närmare bestämt inne i Seasider Cafeterian. Det vart en liten mysig klubb/cafe spelningskänsla alteftersom människor gick upp och spelade. Dustin körde en helskön pianoversion av Outkasts Hey Ya, Gabe snlänge upp med en påhittade jag-sjunger-allteftersom-jag-spelar d'nga som var riktigt skön och rolig. Många fler gick upp och bjöd på sigsjälva.

Vem ser jag inte då när jag kommer tillbaka efter en snabb vända och lämna matteboken på mitt rum - Sophia Olsson! (Ulrika Olsson har sin praktik här på Kahuku Hospital sen någon månad tillbaka, dvs svenne #4, och Sophia är här och hälsar på henne). Sophia är i alla fall en riktigt skön tjej från Handes församling. Kvällen slutar med att hon, jag, Nät och David tittar på "7 Pounds" hemma hos Nät.

Seven Pounds, med Will Smith och Rosario Dawson, var väldigt märklig och intressant, men verkligen bra. Har ni inte sett den redan så se den! Sorglig, Glädjande och en släng av komik från en knäpp rysk(?) Motelägare.

Torsdag 5 Mars, 2009 - Bra dag.

Förutom detta så hade jag en helt sjukt skön morgon. Sov till halv 11, gick och åt lunch själv i cafeterian, vilket jag för övrigt hatar mer än allt annat, och hade sedan min Costume Design klass till klockan 14. Jag passade på att ta med mig några byxor som behövde fållas, en av Chantals koftor som behövde lagas, en kjol som skulle få fållen nersläppt och fick även en förfrågan av Stephanie att korta hennes klänning och sy in den åt henne.

+ i kanten för sömnad i 3 timmar idag. Det gör min själ lycklig, även om det bara är lite ändringar på några plagg. Bara att få nåla, sy, klippa och strycka lugnar mitt inre väsen.


Peace Peeps

infinite.

men ändå har jag en känsa av att jag är bortglömd lite grann. hur går det ihop?

Ja, vi är ändå en ganska schysst skara flickor.


Arlanda Aug 2008 - Avvinkning när jag skulle på planet till Hawaii.

Jag saknar er!
Jag vet att jag tjatar om det ofta. Men det gör jag verkligen förstår ni.
Och jag börjar se likheten mellan oss tre systrar som andra ser dom. ibland när jag vänder mig om och tittar i spegeln med ansiktet i halprofil så ser jag Emma. I vissa miner och skratt jag gör så liknar jag Bine.

och i många stunder så märker jag hur mycket jag saknar mina systrar.

38

Sovmorgon 101

Första dagen på terminen som jag får en riktig sovmorgon pga inställd klass imorgon bitti. Även om min klass börjar klockan 9.25, så sitter jag ju uppe till typ 1-2 för att gör klart matteläxan (som vi förresten har ett litet prov i på fredag) Aloha Friday, min rumpa heller. Lycka finns i alla fall i min själv när jag tänker på att jag får sova ut, mitt i veckan, tills min nästa lektion börjar 12.10. Underbart!

Just Nu:

Leona Lewis - "Footprints in the Sand" & "I Will Be"

http://remix.vg/wp-content/uploads/2008/12/leona-lewis.jpg

PCC Night Show

I Torsdags Kväll kommer Brittany in till mitt rum  och frågar om jag vill hänga med henne till PCC och se den nya Nightshowen som PCC har satt ihop. Efter den vanliga Night Showen, och gratis! (Man måste ju älska sina gratis grejer förstår ni. Även om jag har ett säsongskort och kan gå gratis närsomhelst..)

FANTASTISK!


Åh vad jag kommer sakna PCC's Night Show's! Dom är underbara, kulturförfriskande, rytmiska, energiska och harmoniska. Fantastiskt att se danser från alla Polynesiska öarna ochd eras färger, kemi tillsammans. Jag kommer sakna känslan jag får när dom sjunger "Aloha/Greeting" sången i början och slutet av föreställningen, och hur den ger mig rysningar som får allt håret på hela kroppen att stå upp varje gång.
Jag kommer sakna att åka till Kava Roots och käka Acai Bowls, som är något av det godaste jag någonsin ätit i frukt/müsli väg.

Fakta, Acai Bowl:

Ett brasilianskt bär vid namn Acai Berry, mixas tillsammans med äppeljuice för att bli till en smootie liknande kräm, över läggs "granola" (typ start müsli), skivor av banan och över strös honung. Det är något så gott så ni förstår inte.

Fakta #2: Jag kommer sakna Hawaii.
Även om det kommer bli skönt att komma hem ett tag och slippa bo i ett litet Ghetto/student samhälle.

Amerikanen i mig del 2

När du vet att du har pratat engelska för länge Del 2.
Okej, jag har ännu en hysteriskt rolig historia att berätta. För några dagar sen så ringde min mobil,  med ett nummer som såg amerikanskt ut. Jag svarar och någon frågar om dom får göra en undersökning på mig angående droger. Jag svarar javisst, men tyckte att det lät väldigt skumt. Personen i telefon frågar om det stämmer att jag ska gå i skolan i Californien, jag svarar jag och sen hör jag asgarv. Självklart förstod jag ju då på riktigt att någon busringde. Och jag trodde att det var Paul, Aaron och Sam som ringde och larvade sig. så Jag säger "Mm, funny. So what are you guys up to?" säkert 4-5 gånger och får inget ordentligt svar, hör bara en massa mummel och något om chill, men reagerar inte speciellt mycket på vad dom säger. Jag säger "Thats fun for you guys" och lägger på luren för jag vart irriteradvpå att jag trodde att pojkarna höll på att larva sig. Går till min sista klass för dagen, kommer tillbaka en timme senare och har en liten "webcam session" med lilla fiesta/sportlovsparty gänget där hemma (David, Bine, Emma, Steph och mamma på ett hörn). Sen frågar Steph om jag tyckte om mitt samtal. Vilket samtal tänkte jag, och frågar dom. Dom säger, "Drogtestet?!", och jag skriker rakt ut "VAR DET NI!?!?!", varpå dom börjar asgarva. Sedan fortsätter David och säger att dom till och med pratade svenska tillbaka med mig och jag hade inte förstått någon ting, utan pratade tillbaka på engelska. Då snackar vi verkligen förvirrad Svensk i USA!

Helt hysteriskt roligt. När jag frågar "What are you guys up to?" så svarar David "Vi chillar och äter paj och så.." och då svarade jag "thats fun for you guys" och lägger på luren.

Oj, Oj, Oj.
Tack för påminnelsen Steph, har försökt förtränga denna upplevelse! Men vilket skratt för livet jag fick.
Peace Peeps, Jag älskar er och kommer hem om 41 dagar.

Svengelska

Nu börjar Svengelskan bli ganska grov. Man vet att man har pratat engelska för mycket när man börjar säga saker som "hälsa åt mig/säg hej åt mig till X" och "Jag sov in idag" (Vill säga, hälsa någon från mig och jag tog sovmorgon).

Hahha! Jag tänkte att denna lilla Amerikan i mig kunde glädja er en söndag som denna :D

Compliments:

Tydligen är jag mer beroendeframkallande än Cream Soda (och tro mig, man blir hooked), roligare än Björn Gustavsson och så "no bullshit".

Tack Nät
, verkligen. Jag har nog aldrig hört roligare eller snällare komplimanger än detta!!!

RSS 2.0