kluven.

Hmm, jag är väldigt kluven. Jag saknar Hawaii och mina vänner därifrån. Det kanske blir att jag åker tillbaka till vårterminen. Kanske. Det är mycket som kommer hända här hemma i Sverige i höst. Många som kommer hem från sina missioner, samtidigt som jag ska plugga och fundera ut min framtid.

Jag är så kluven. Ska jag stanna eller ska jag åka?

Jag satt och tittade igenom bilder från Hawaii och bara längtar tillbaka.

Campus


Waikiki/Honolulu


Det blå havet


Stränderna & Naturen (Detta är Waimea Beach, den stora stenen/berget i mitten av bilden är den alla hoppar ifrån)


Och bergen som omger allt.


Vännerna.

Hot hot heat, and the same dress.


Emma & Jag i likadana tunika-klänningar från H&M. 98,-

Inspirerad

Bilder tagna från lite olika bloggerskors bloggar.. (seaofshoes.com)




"Noones Laughing at God"

Laughing With - Regina Spektor

Hennes Nya Album "Far" är helt fantastiskt. Just nu lyssnar jag på det på Spotify som alla verkar tycka är helt fantastiskt. Senast igår kväll fick jag "småskäll" från Hans för att jag inte använde spotify! Såå det var väll dags att börja använda det lite då..

Lyssna även på Jack Penate!
Ännu en annan helt fantastisk artist med albumet "Everything is New".

Idag väntar en härlig dag med klänningsletande med Emma (som även ska iväg på arbetsintervju runt 13 snåret i eftermiddag). Jag SKA HA den där klänningen. Den som jag hade för 1 år sedan och lämnade med mina kära sverigekläder älskande kompisar. En fotlång tubklänning med lite zebramönster.

Peace

Underbara Söndag!

Snart bär det av till Skåne och Solen gassar underbart härligt, trots att det är fem på eftermiddagen. Och bäst av allt; Jag är ledig imorgon! Det är dags att ta och leta upp den dära safariklänningen från H&M. Jag som lämnade kvar min på Hawaii, inte visste jag att dom skulle bli moderna även denna sommar?? Tusan också!

Imorgon blir der en liten härlig shoppingdag med Emma. Tack och lov för lite fritid!

För första gången på riktigt i mitt liv, så fick jag idag översätta till Engelska åt två Damer. Helt fantastiskt. Först fick jag lite småpanik över själva tanken att översätta, men det gick helt otroligt bra! Otroligt stolt över migsjälv och med en viss saknad av att prata engelska så var det dags att åka hem från kyrkan

Jag har lite saker på min lista att göra i veckan. Speciellt packa ikväll & imorgon. Sedan måste jag även sy om knapparna på min Forever21 kavaj som har börjat lossna lite, och lagades i brådska med blå tråd för några månader sedan (kanske inte så superclassy på en snygg kavaj...), sy en vit underkjol till några av klänningarna som är lite för korta, sy in benen på mina gråa jeans så dom blir smalare och sy upp en topp till Fest I Nord.

Jag har haft Dashboard's låt Stolen på hjärnan absolut hela veckan, och igår tillkom Ryan Leslie feat. Cassie med låten Addiction. Jag undrar varför dessa låtar fastnar på min hjärna?

Jag har på det stora hela taget haft en bra vecka. Jag känner mig ibland som en zombie när jag kommer hem från jobbet och har stått hela dagen. Jag hamnar som i en "haze" på bussen hem och sätter mig ner, äter och går och lägger min i princip när jag kommer hem. I torsdags morgon, innan bussen till jobbet gick, så hann jag tillochmed Skypea med Paul. Jag blir förvånad över hur mycket jag hinner med trots att jag är lite halvt borta när jag kommer hem.

I veckan har jag alltså fått ett antagningsbesked till en mycekt efterlängtad Mönsterkonstruktörslinje, träffat Fatima och myst i Humlegårdsparken med henne, sökt lite studiebidrag, haft en lunchträff med Pappa, träffat Mammas bästa kompis och hennes dotter som kommit från USA (Mamman är Svensk och träffade min Mamma på BYU för många år sedan), ätit födelsedagsmiddag med Pappa, Elena, Bine & Emma; träffat David som kom över igår, jobbat 5 dagar, fått lön och gjort lite nya tunika/klänningsinköp (Reafyndat med andra ord).

Dags att packa - Peace!



Vad är då en mönsterkonstruktör?

Jo, en mönsterkonstruktör är den som skapar mönstren till plagg som ska sys upp, och (bland annat) säljas i butik. Detta handlar ganska mycket om linjer, passform, beräkningar (Matematik), känsla för spännande lösningar och kreativitet.

Mönsterkonstruktören gör mönster utifrån Plaggskisser eller tecknade skisser från designern.

Exempel på Plaggskiss:
http://svenskdesign.webblogg.se/images/2008/bella_plaggskiss_1207392360_2485603.jpg
(Bild tagen från denna sida )

JA! MÖNSTERKONSTRUKTÖR JAVISST!

Idag fick jag hem det ljuvliga brevet från Tillskärarakademin där det står att jag blivit antagen, när uppropet är och lektionstiderna! Jag är så sjukt taggad!

Jag börjar den 17 augusti och kommer plugga till 18 december! Underbara tider!

Förstår ni hur glad jag är just nu?


Ni läser just nu en blivande mönsterkonstruktörs blogg.




"Sing Hallelujah" - Helio Sequence

Midsommarrea = Kap!

Lite olika Kap (rea och icke rea) från: Zara, Gina, H&M & Monki.



Zara, Gina & H&M


Monki, Monki & Zara.

Perfekt dag för utflykter.

Idag har jag alltså haft en lunchträff med Pappa. Vi åkte till Slussen och åt på Herman's, tog sedan en underbart mysig promenad ner till gamla stan, tog Djurgårdsfärjan över till Djurgårn', åt glass och tog spårvagnen tilbaka till stan.

Rena utflykten. Underbart mysigt!

Lite senare på eftermiddagen (efter Pappa och jag kommit tillbaka till stan) så träffade jag Fatima och pratade om massor av grejer som vi behövde "catcha up" på eftersom vi inte setts på en månad. Det är helt fantastiskt vad mycket som kan hända. Vi satte oss på gräset Framför Kungliga Biblioteket vid Humlegården och njöt.

Jag har även idag hunnit införskaffa några söta klänningar och toppar till Sommarens utflykter (Svung & Fest i Nord). Men har fått lite shoppingångest.. :/ Inte bra.

Kort sagt; Solig dag resulterade i en perfekt dag för utflykter.




Slussen; Jag & Pappa.


Fatimas & Mina fötter i gräset, i Humlegården.

Ljuvliga Åkersbergamorgon.


the pedals of life are the pedals of eternity.



På iTunes spelas Jimmy Eat World's "If You Don't, Don't" medans jag sitter och tänker på kommande vecka. Nästa vecka blir det av som svungledare för Örebro tjejerna. Jag är jätteexcited!

Gårdagen var ett långt arbetspass, som trots allt gick fort. Otroligt fort. Rean hade på riktigt börjat på Top Streetwear och det var folk ganska jämt i butiken. Inget stå stilla och softa lite, som det har varit de andra dagarna. Riktigt skönt, måste jag medge. Jag har längtat lite efter folksug till butiken. Ingen stress dock.

Jag har även upptäckt att det finns en till vegetarisk maträtt jag är riktigt duktig på. (Även en vanlig grej i USA) - Fried Rice. Fried Rice, mina vänner, består av Ris, stekt ägg (och oftast ärtor och morötter) samt like grönsaksbuljong att kocka ihop detta med. Denna gången valde jag att skippa morötterna, men det vart otroligt gott. Budjetmat samt gott och enkelt att fixa.

Peace

I said a prayer and fell asleep, I had a dream. I could fly from the highest tree, I had a dream.


Priscilla Ahn - Dream

I dream, I wish, I search, I yearn, I claim, I stay, I live.

The world wouldn't be beautiful without you.

-Jacqueline Usterud

Förra veckans Födelsedags baluns.

Emmas födelsedag, Hans & David i Stockholm, Sala Thai & En brun kudde.

David & Födelsedagsbarnet Emma


Hans & den bruna kudden


Jag & Hans


David & Jag


Veronica & Bine


Hans slående likhet till bingo Rimer.

a
The Usterud sisters.

Oregon, state of mind.

Igår pratade jag med Paul på Skype. Eller mer hade ett videosamtal. Mycket efterlängtat vill jag erkänna, eftersom jag inte har pratat med honom på ungefär en månad, och.. Jag saknar honom. Han är min bästa vän från Hawaii och en väldigt underbar och rolig själ.

Det drygt 3½ timme långa samtalet involverade även hans söta föräldrar som kom och våldgästade. Hans Pappa som hoppar och studsar på honom, skämtar med mig fram och tillbaka, försöker sälja in Paul som blivande make och hans mamma som (efter min förfrågan och Pauls protesterande) visar ursöta babybilder på honom.

Hans föräldrar inbjöd mig att komma till Oregon och bo hos dom (och hälsa på) ett tag. Någonting som Paul också har pratat mycket om, och det är klart jag vill komma. Paul tryckte verkligen på att HAN ville att jag skulle komma. Det kändes skönt att höra eftersom Paul inte ofta uttrycker starka känslor för något, även om jag kan läsa honom otroligt bra, och han kan detsamma med mig. Han pratade om att Roadtrippa ner till Los Angeles, San Fransisco, Disney World, Las Vegas och även att han tycker vi börde mötas i Mexico (av någon anledning??). Haha. Underbart. Detta ska jag nu försöka planera in.

Paul frågade även vad jag saknar från USA, eftersom han tydligen gör feta paketet som han ska skicka till mig! :] Kärlek i hjärtat!

Det påminner mig verkligen om hur mycket jag saknar Paul och Brittany. Dom är mina syskon. Punkt.

Jag funderar på att åka tillbaka till Hawaii.. Kanske i vår. Beroende på. Men jag vet inte. Jag är så klyven! Det är så mycket som händer här hemma i Sverige, på massa olika sätt som jag är jätte excited för. Men ändå saknar jag Hawaii och mina vänner.

Build me a Sandcastle, lets play.

Solange Knowles - Sandcastle Disco


Beautiful Day - U2



Det är otroligt vad lite Tonfisk&Avokado kan göra på en dag. Min lunch som snabbt nerpackades i form av en burk tonfisk, 2 rågbröd och avokado vart dagens lycko/pigg-kick. Efter en seg och trött morgon, så fick jag en energikick som aldrig förr. Perfekt när vädret är så fint och kunderna FORSADE in runt 2-5 snåret och jag tog kassa samtidigt som jag höll koll på 5-6 stycken som skulle prova baseball kepsar hela tiden. (Kunderna stod i massor i hela butiken och alla frågade saker samtidigt). Tålamodet och energin på topp. Cudos..

Peace

Musiklista: Mood

Iron And Wine - Flightless Bird
Nada Surf - Always Love
Alissa Moreno - Far From Here
Lesley Roy - Thinking Out Loud
Chelsea Lee
- Figure Us Out
Yellowcard - Only ONe
One Republic - Mercy
Lesley Roy - Slow goodbye
Yellowcard - Ocean Avenue
Shontelle - T-shirt
Secondhand Serenade
- Your Call
Boys Like Girls - Hero Heroine
Jack's Mannequin - Dark Blue

Midsommar, impuls resulting in action.

I fredags eftermiddag satte jag mig på Roslagsbanan, påväg till Cityterminalen efter att snabbt ha rusat hem efter jobbet, packat, köpa biljetten till bussen, fixa käk och springa ner till tåget i Centrum och för att ta bussen ner till Örebro. Allt inom detta fixat inom 30 minuter. Efter att ha, mer eller mindre, pratat med David och lite på impuls bestämt mig för att åka ner nu när jag ändå hade ca 3 dagars ledighet.

Bussen var rena frihetsresan. Endast jag och 3 andra resenärer satt på bussen och, mer eller mindre, tog var sin fjärdedel av bussen. Det var riktigt skönt att bre ut sig, samtidigt som man avslappnat läser en bok och lyssnar på "La Valse D'Amelie" på iPoden och får en otrolig frihetskänsla. Örebro resan blev alltså en av många resor jag ser mig göra i framtiden, tillbaka hemma i Sverige.

Väl nere i Örebro blev jag upphämtad av David och mötte sen upp Hans, John, Pontus, Axel och Mia-Carin för filmkväll hemma hos Pontus.

Mesta delen av helgen spenderade jag med David, John och Pontus. Efter en fotbollsmatch med Örebro's ungdommar på Lördag förmiddag så åkte jag, Hans, John, David och Pontus till Kalkbrottet och badade. Det blev sommarens första dopp hemma. Och det var sjukt kallt! Kalkbrottet i sig är helt fantastiskt! Igår kväll vart det TP, flummiga Charader och mer film med Pojkarna. John och Pontus är verkligen helsköna!

Nu är jag hemma igen och känner mig faktiskt ganska utvilad, trots att det blev sena nätter och inte direkt "sova ut" mornar. Men det är okej. Det är alltid kul att spendera tiden med vänner. Jag menar, vänner är ju trots allt den NYA familjen. Det är i alla fall så det har blivit för mig de senaste året. Man lämnar familjen för att "skapa" sin egen. Och den består av dina närmsta vänner.

Hoppas eran helg varit kanon!

 



Kalkbrottet - Detta ser man inte här, men vattnet är en lite grönare ton. Klar och vacker. Man kan se ner med klippkanterna några meter i det klara vattnet.


Typ såhär grönt. Det är många som dyker där.

Dashboard Confessional - Vindicated

Hope dangles on a string
Like slow spinning redemption
Winding in and winding out
The shine of it has caught my eye
And roped me in
So mesmerizing, and so hypnotizing
I am captivated, I am -

 
Vindicated
I am selfish
I am wrong
I am right
I swear I'm right
Swear I knew it all along
And I am flawed
But I am cleaning up so well
I am seeing in me now
The things you swore you saw yourself

[...]

Screwed up.

Tips:

Du märker att du har varit i ett engelsktalande land lite väl länge, när du inte kan stava Svenska ord ordenligt längre och ibland säger meningar med ord i helt fel ordning.

- Amen! Yes, det gör jag..

Bingo Rimer, the Örebro Version.

Så när Bine & Emma fick gå loss och styla Hans igår så blev han nästan en Bingo Rimer kopia. Sjukt roligt..

Bedöm själva.
http://davidnessle.files.wordpress.com/2008/09/skalad.jpeg
Bingo                                                                                                  Hans

Ännu en Onsdag i Sverige.

Men ändå inte vilken Onsdag somhelst. Det är min andra Onsdag som en arbetande 21 åring, hemkommen från Hawaii. Det borde firas lite! Trots att jag endast sovit runt 4 timmar så har jag varit väldigt allert under dagen på jobbet. Sjukt tråkigt att jag inte kunde stanna hemma och mysa tillsammans med våras alla Örebroare: Hans & David. nnan jag en slutat jobbet hann dom åka hem och jag fick inte säga hejdå. Men jag är inte bitter. Det blir flera gånger. Men ni vet hur det känns när man inte har träffat någon på SJUKT länge, (prova en sådär 2-3 år), och då vill man vara med dem så mycekt det går och "cathc:a up" på förgången tid.

Efter jobbet vart jag så sjukt hungrig, och gick förbi Hötorget och alla fruktstånden och fick ett übersug på jordgubbar. Cirka 3 sekunder senare hade jag 2 skinande röda jordgubbslådor som luktade himmel i min väska, traskandes ner mot Östermalmstorgs Tunnelbanestation. Är inte sommar vädret underbart?

Mycket nytta och mycket nöje.

Peace


Berättade jag att förra veckan,
Fredag närmare bestämt, så klippte jag mig. Äntligen! Jag fick nog av trassligt och superslitet hår och drog mig bort mot Souk Gallerians omtalade drop in och fick en tid dagen därpå. Jätteduktiga frisörer och en budgetklippning som borde omtalas mer! Är ni trötta på era frisyrer eller behöver uppiffning? Dra till Souk Gallerian (hörner uppe på Topshops butiksplan). 290 kronor och 1 timme senare så var håret i princip som nytt igen.

Souk Gallerians Egna frisörer

Grattis på födelsedagen KNOA/EMMA/SPIDERMONKEY

Min yngsta lillasyster har idag fyllt 18 år! Oh my gosh! Vi kommer ha så mycket kul! På morgonen (förmiddagen), har jag och Sabine gjort en helt fantastisk och rosa tårta. På eftermiddagen hämtade vi upp Hans och David som kommit hit. Det spelas piano och guitarhero i vardagsrummet.

Födelsedagsbestyr!!! :)

Nu - Styrka skjortan och peppa till fest!


Emma 18 år.



Födelsedagskalas imorgon!

Ja! Dags för födelsedag nummer 2, Emmas. Och imorgon blir det födelsedagsfest på Sala Thai med våras alla Örebroare (-1) Hans & David (minuset är Thomas).

Jag ser så mycket fram emot det, jag har inte träffat dom båda på cirka 3 år!

Peace & Kärlek


Reminiscing to Annie


Jag sitter här och lyssnar på Annie och albumet Anniemal. För många många år sedan, hade Emilie (min dåvarande bästa vän) en helt fantastiks musik kollektion på sitt iTunes, och vi satt många dagar hemma hos henne och lyssnade på saker du vanligtvis inte hör på radion. Jag kan nästan lova att hennes musik kollektion fortfarande är lika imponerande.
Medans jag sitter och lyssnar på Annie låtarna så tänker jag tillbaka på 8an och 9an i Grundskolan och trivs bra med livet. Dessa var nog några av mina bästa skolår också.

Det är ett garanterat tips till er. Lyssna på Annie. Hon gör min själ lugn och lycklig.



Newest Members of my Closet Family


Blekt jeansshorta med lite annorlunda form från GinaTricot


Guldsandaler med blixtlås bak i hälen, från H&M

Välkomna! :]

liten uppklarning bara..

Jag tycker jätte mycket om mitt nya jobb, tro ingenting annat. Men vissa saker stämde inte riktigt bara. Min chef är underbar, hon är helt fantastiskt rolig och vi skrattar och skojar med varandra varje dag. Samma sak med personalen: Bobby & Monika. Underbart snälla människor som är jätteroliga att jobba med.
Jobbet är inte så speciellt "jobbigt", men allt stående gör att amnf år ont i fötterna efter ett tag. Men mina fötter har börjat vänja sig.

Efter diskussioner med bland annat min Moster, Mamma och vänner så börjar jag se egenskaper av en Manager och butikschef som är värda att utvecklas, hos mig själv.

Peace peeps.

Hur har ni det egentligen? Jag saknar att se folk jag känner om dagarna!
Om ni vill komma och hälsa på på dagarna så finns jag på Top Streetwear, mitt emot Åhléns CIty, på Klarabergsgatan.


Bizarre - "Fat Boy"

Denna låt & video spelas på jobbet, och varje gång vill jag ställa mig på kassadisken och skaka loss, tokigt mycket!

Den är fruktansvärt härlig.

Bizarre - "Fat Boy"

Mr Me too - Clipse & Pharell

Galen vecka, i princip anställd, klippning, partyplaning och missad Homecoming.

Det har varit en väldigt lång vecka, med långa pass och konstant ömma fötter. På Onsdag skriver vi kontrakt på Top Streetwear, och det innebär att jag officiellt har fått ett jobb! Woho! Tur var det att jag lyckades förhandla ner mig tiil tisdag-lördags arbete istället för mån-lör som dom tyckte att jag skulle jobba.

Låt mig bara få berätta en grej:
På arbetsintervjun sa dom heltid, innebärande mån-lör. Detta tog ju jag självklart som "varannan lördag, och en veckodag ledig", men nej, nej. Detta visade sig vara jobb 6 dagar i veckan, 9.5 timmars pass med endast en halvtimmes lunch, inga andra raster. GLÖM! Så jag frågade min chef i fredags om det var meningen att jag skulle jobba lördag, ja sa hon. Det är Olagligt sa jag, att göra så. Jag vet, sa hon medlidande och förstående. Då sa jag att när dom sa måndag till lördag på arbetsintervjun så tänkte jag ju förståss att det var varannan lördag och söndag+veckodag ledig emellan åt. Men det visade sig inte vara fallet. Så jag sa att jag inte tänkte jobba 6 dagar i veckan, och inte orkade jobba så långa pass, med minimal rast. Hon förstod och sa ledsamt att hon skulle gå ner och prata med Mike (som verkar ha hand om personal) och sa att dom troligtvis skulle behöva leta efter någon annan. Hon ville ha mig, och ville med alla medel ha kvar mig och lyckades kompromissa fram måndag ledigt. Så jag fick gå ner och prata med mig, så min grund och säga att jag inte tänker jobba 6 dagar i veckan under sånna omsändigheter, och påpekade att enligt alla fackförbund (LO & Handels, som jag dessutom pratat med) så var detta olagligt. Plus att butiken/företaget inte är med i något fack över huvud taget.. Inte ens i närheten. "Ingenting är olagligt i det här landet" slänger Mike ut med då. Jag kunde inte hjälpa annat än att skratta medans han breder på hur det finns tjejer i min ålder som har 3 jobb, jobbar dygnet runt och blablabla. Ja jag är fullt medveten om det, sa jag. Men det betyder inte att jag tänker göra det. I stället vill jag ha två dagar då jag kan vila utt, och göra ett bättre jobb.

Jag ska verkligen säga att jag stod min grund, lyckades dessutom få till att jag kan byta den måndagen mot någon annan vardag ibland, och får ett kontrakt på måndag som säger detta.

YES! Förhandlare, ja visst!

Jag har dessutom börjat kolla på ekonomiutbildningar till nästa Höst i Göteborg. Detta är någonting jag tänkt på ett litet tag, och efter att ha träffat Mathilda i fredags efter jobbet, så känner jag ganska bestämt att det kanske är någonting som jag borde göra. Om inte i Göteborg, så i Stockholm i alla fall. Det är alltid bra att ha en ordentlig utbildning i bakgrunden av mål och företagsönskningar.

Snart är det även Emmas födelsedag (på tisdag fyller hon stora 18!!!) och som jag har förstått så kommer Hans och David upp till STHLM och partar med oss. YES nummer 2! Då får jag i alla fall se Hans nyhemkommen trots att jag missade hans homecoming fest i fredags! Jag längtar, plus att jag älskar födelsedagar!

Peace

The vegetarianista

Många vegetariska experiment har jag gjort i matväg och lyckats helt otroligt bra. NI ska bara veta hur jag älskar Tofu! och gul squarsh!! Lycka! Nu är det snart 5 månader sedan jag slutade med köttprodukter och jag mår helt fantastiskt bra. Det är verkligen inte alls så svårt som ni tror. Och magen mår bättre av det.

Här är en av de fantastiskt goda rätterna jag gjort, med räkor och gul squarsh!



expresshopping

Efter jobbet idag, runt halv 7 så tog jag min nog den snabbaste shopingrundan jag någonsin gjort. Skatten har kommit in och jag tänkte först klippa mig. Menj ag insåg att SOUK Gallerian har öppet till 20.00 så jag skulle hinna springa in på H&M och köpa en tshirt att trycka på till Nät, och kanske ett par sköna sandaler till migsjälv. Gympadojorna är totalt instängda och varma (ni kan ju tänka er hur det luktar efter ca 10 timmars arbete..) Haha!

Jo men misst,
det blev en helskön blekt tunika och jeansleggings (jag vet, fjortisvarning extrem, men dom kommer komma till användning), från GinaTricot och ett par guldsandaler från H&M. Under 800 kr, rena kapen!

När jag väl kom upp till Soukgallerian så fanns det inga tider kvar för dagen, men ajg fick en tid till klippning imorgon 18.15. Perfekt efter jobbet, och en underbar start på helgen!

Top Streetwear, där jag nu provjobbar, börjar växa lite på mig. Det som känns lite jobbigt är de otroligt långa arbetspassen med endast en halvtimmes lunch, inga raster emellan.

Det gör mig jätteledsen att jag inte fick ledigt för att åka ner till Örebro och se Hans, nyhemkommen från Norge, efter 2 år. :[ Jag kanske kan ha en skype session med mina systrar, David och Hans tillsammans imorgon kväll eller Lördag eftermiddag?

Kanon.






DAG 3.

Det är stört hur ont mina fötter gör just nu! Och nu gör dom inte ont på ett skönt sätt heller..

Dock trivs jag på jobbet. (eller provjobbet.. whatever) Och jag känner till de mesta dagsrutiner och känner mig bekant med butik, de flesta priser och lager. Igår var det personalmiddag, som jag fick gå på. MIddagen ägde rum på Jimmys Steakhouse på Mariatorget, där jag åt en tallrik med jumboräkor och kreolrisotto. Helt stört god var den också! (Definitivt att rekommendera!) Camilla - Min chef, är en riktigt rolig pingla. Hon kom från Polen för 20 år sne, och har en rätt härlig (men inte övertydlig) polsk dialekt och har värsta bondbrudkroppen.  :) Vi satt och småsnackade under middagen, det var riktigt roligt faktiskt.



Hur är det med er?

'cause we are living in a material world/possesions.

Fyra elektroniska nymodigheter jag (i princip) aldrig skulle klara mig utan:

Min ipod - Räddare i nöden på långa buss/tåg/komunal resor
Min laptop - duuh!
Min mobil/blackberry -
MIN SYMASKIN!! - Återigen, duuh! Fast symaskiner har ju funnits sen 1790 talet..



OH, my feet hurt soo good!

Mhm, det ska ni vet. Det gör dom verkligen, men så himla skönt också. Äntligen har jag fått jobba lite, plinka i kassan och le mot främlingar!

Jag jobbar imorgon med, och ska tydligen med på personalfesten efter. Jag tror jag är anställd?

:)


the casual carusell.


Godmorgon!
Om ungefär 20 minuter går min buss in till stan. Det är dags för provjobb! Äntligen!

Önska mig lycka till!

Nu ska jag traska ner till röstlokalen!

   

Om du fortfarande inte vet vad du ska rösta, såhär 3 timmar innan vallokalerna stänger så har du lite lättläst här:

(Alla texterna nedan är tagna från partiernas egna hemsidor.)

Kristdemokraterna:
Så här vill vi Kristdemokrater skapa ett tryggare Europa Vi Kristdemokrater vill ha ett tryggt Europa. Därför tycker vi att det är bra att EU-länderna samarbetar för att lösa problem. EU-länderna kan tillsammans stoppa miljöförstöringen, grova brott och människohandel. Vi Kristdemokrater vill att EU ska stoppa fattigdom, förföljelse och förtryck. I ett tryggt Europa ska EU-medborgarna kunna söka vård i hela EU. I ett tryggt Europa ska du kunna äta mat som är ofarlig. Ett tryggt Europa ger dig trygghet i ditt liv. Göran Hägglund Partiledare, Kristdemokraterna Rädda klimatet! Ett av de största problem som finns idag är att klimatet förändras över hela världen. Vi Kristdemokrater vill att EU arbetar mer för att stoppa miljöförstöringen. EU ska särskilt hjälpa världens fattiga länder som får det extra svårt när klimatet ändras. Vi vill minska utsläppen av koldioxid med minst 30 procent till år 2020. Vi vill också att det ska bli lättare att transportera varor med tåg istället för lastbil genom Europa. Rädda Östersjön! Östersjön har för lite syre eftersom vi människor släpper ut för mycket kväve och fosfor i vattnet. Därför vill vi Kristdemokrater förbjuda fosfater i tvättmedel och diskmedel. Vi vill också att det ska bli lättare att se vem som spiller ut olja. Vi vill kunna ge dem högre böter som straff. Vi vill också rädda fisken i Östersjön genom att ändra reglerna för fiske. Rädda jobben! Idag är det finanskris över hela världen. Vi måste arbeta för att jobben ska finns kvar i Europa. Därför vill vi göra det lättare för företagen att sälja sina varor till andra länder. Människor ska också lättare kunna arbeta i andra länder. Vi Kristdemokrater vill att EU skriver regler för hur företag och banker ska sköta sina pengar. Vi vill stoppa bedrägerier och fusk. Vi vill använda EUs pengar bättre, ge mindre stöd till jordbruken och ge mer pengar till forskning. Vi vill arbeta för att stoppa fattigdom. Vi vill skydda den svenska kollektivavtalsmodellen som låter fackförbunden komma överens med arbetsgivarna om hur arbetet ska vara. Stoppa slavhandeln! Människohandel är ett stort problem i Europa. Vi Kristdemokrater vill ge högre straff för brottslingar som handlar med människor. Vi vill skapa bättre skydd för vittnen så att fler vågar berätta om människohandel. Vi vill att de andra länderna i EU ska följa Sveriges lag mot sexköp, som förbjuder att människor betalar för sex. Vi vill ha en bättre migrationspolitik EU är en av världens rikaste platser och vi ska kunna ta emot människor som flytt från förföljelse och förtryck. Vi Kristdemokrater vill att människor som flyr ska slippa vänta länge på att få veta om de får stanna i ett land. När vi beslutar om människor ska få stanna ska vi tänka på barnens bästa. Människor som är i ett land utan tillstånd brukar kallas papperslösa. De människorna ska bli säkert och mänskligt behandlade. Vi vill att det ska bli lättare för dem som vill arbeta att invandra till EU. Vi vill skapa ett tryggare Europa! EU ska skydda de mänskliga rättigheterna och se till att det finns fred, frihet, trygghet och rättvisa i hela världen. Vi Kristdemokrater vill att EU ska kunna stoppa konflikter i länder. Vi vill arbeta för mer och bättre demokrati. Vi vill sluta köpa olja från länder som inte har demokrati. Vi vill hjälpa fattiga länder genom att ändra på EUs jordbrukspolitik. Då blir det lättare för fattiga länder att sälja sina varor och de kan få en bättre ekonomi. Vi vill skapa ett friskare Europa! Människor måste få vara friska. EU-medborgare ska kunna få vård i ett annat EU land. Vi vill också skydda människor från de skador som alkohol och droger kan ge. Därför vill vi hindra människor från att ta in mycket alkohol i Sverige. Vi vill också höja den lägsta skatten på alkohol. Maten ska vara ofarlig. Därför vill vi Kristdemokrater att du tydligt ska kunna se varifrån maten kommer. Du ska också tydligt kunna se om maten är genmodifierad. Vi vill få människor att sluta använda för mycket antibiotika. Om EUs arbete När EU-länderna samarbetar kan vi tillsammans skapa trygghet åt människor. Men vi Kristdemokrater tycker att det är viktigt att du fortfarande har makt där du bor. Vi tycker att EU ska arbeta med frågor som är för stora för ett enda land att arbeta med. Men sådana frågor som gäller bara ett enda land ska det landet själv besluta om. Vi vill att EU-politikerna slutar resa mellan Bryssel och Strasbourg. Europaparlamentet ska arbeta på ett enda ställe. Euro Sverige ska ha euro. Men då ska det vara en folkomröstning först.

Centerpartiet: Vi vill att EU ska vara en garant för freden och som global ledare tala med en röst. • Avskaffa vetorätten • Stärk EU:s krishanteringsförmåga • Agera när mänskliga rättigheter kränks Vi vill att EU ska ställa om till eko-effektiv ekonomi där klimatsmarta lösningar ger nya jobb. • Minska EU:s utsläpp av växthusgaser med 30 procent till år 2020 • Stärk företagens betydelse för nya innovationer, ny miljöteknik och nya jobb • Skärp kraven inom utsläppshandeln och utvidga handeln till fler länder och marknader Vi vill ha ett öppet EU genom frihandel och öppna gränser samt ett starkt skydd för individen och integriteten. • Inrätta en integritetsombudsman i EU • Fri rörlighet i EU också inom tjänsteområdet • En gemensam, generös och human flykting- och asylpolitik EMU - Centerpartiet Centerpartiet ville inte att Sverige skulle gå med i den Europeiska Monetära Unionen då det var en folkomröstning i frågan 2003 Centerpartiet vill: Hålla Sverige utanför EMU:s tredje steg om att införa den gemensamma valutan Euro i enlighet med folkomröstningens utfall 2003. • Vi vill att EU ska vara en garant för freden och som global ledare tala med en röst. • Vi vill att EU ska ställa om till eko-effektiv ekonomi där klimatsmarta lösningar ger nya jobb. • Vi vill ha ett öppet EU genom frihandel och öppna gränser samt ett starkt skydd för individen och integriteten.

Folkpartiet: 5 skäl att rösta på oss, Vi har idéerna för att göra EU ännu bättre: • Samarbete för miljönEuropas länder kan hejda klimathotet och minska utsläppen genom att satsa på kärnkraft och förnyelsebar energi. • Samarbete mot brott: Skapa ett europeiskt FBI som tar krafttag mot människohandel, terrorism och organiserad brottslighet! • Samarbete för säker mat: Samma höga krav på bra varuinformation och märkning ska uppfyllas i hela EU. • Ja till euron: Krisen visar vilken risk vi tar genom att stå utanför. En ny folkomröstning måste hållas senast 2011. • Modernare Europa: Avskaffa jordbruksstödet. Reformera regionalpolitiken och satsa istället på ett modernare och effektivare Europasamarbete.

Socialdemokraterna: Det gäller jobben Vi socialdemokrater är övertygade om att ökade orättvisor inte löser vår tids problem. Tvärtom skapar de oro och håller tillbaka människor och utveckling. Jobbkrisen i Sverige och resten av Europa måste mötas med aktiva investeringar - för nya jobb, för trygga jobb och för gröna jobb. En socialdemokratisk röst i Europavalet den 7 juni är en röst för: Nya jobb genom investeringar i utbildning och infrastruktur. Vi vill fasa ut EU:s jordbruksstöd och investera istället i gemensam forskning och utbildning. Trygga jobb genom investeringar för bättre arbetsvillkor. Vi tar tydlig ställning för den svenska modellen - för kollektivavtal och lagstadgad rätt till fackliga stridsåtgärder över gränserna. Gröna jobb genom investeringar i klimatsmart teknik och förnybar energi. Vi vill investera i modern miljöforskning och klimatsmart teknik, tex kraftigt utbyggd vindkraft i Europa. EMU – Euro; Vi socialdemokrater tycker att Sverige bör ansluta sig till valutaunionen när det finns en bred folklig uppslutning för det.

Junilistan: Vi är Sveriges tredje största EU-parti! 1. Vi vill att de politiska besluten ska fattas så nära dig som medborgare som möjligt. 2. Vi är ledande i arbetet mot fusk och bedrägerier inom EU:s institutioner. 3. Vi är mest aktiva av samtliga svenska EU-parlamentariker enligt officiell statistik.

Moderaterna: EU & världen Sverige ska föra en aktiv utrikespolitik. Det är bara genom att samverka med andra som vi kan bidra till att omvandla risker till möjligheter, hot till stabilitet och förtryck till frihet. Demokrati och mänskliga rättigheter Demokratin, folkrätten och de mänskliga rättigheterna är hörnstenar i den moderata utrikespolitiken. En tydlig linje för att hävda demokratins och rättsstatens ideal är avgörande för att även i det svenska samhället värna respekten för den enskilda människan. Internationellt samarbete EU är den centrala plattformen för vår utrikes- och säkerhetspolitik. EU-medlemskapet innebär att Sveriges möjligheter att påverka den internationella politiken stärks. EU ska vara en dynamisk och effektiv union som står öppen för alla europeiska länder som uppfyller kriterierna för medlemskap. Genom sin världsomspännande medlemskrets har FN unik legitimitet och unika förutsättningar att samla världens länder till hållbara lösningar på vår tids globala utmaningar. Vårt medlemskap i FN ska karaktäriseras av ett aktivt engagemang för reformer och för ett ansvarstagande när det gäller att skydda civilbefolkningar mot övergrepp. NATO utgör ryggraden i den europeiska säkerhetspolitiken och är det centrala forumet för transatlantiskt samarbete. Ett Natomedlemskap skulle erbjuda nya möjligheter för Sverige och stärka vår säkerhetspolitiska roll. En förutsättning för svenskt medlemskap är att det finns ett brett och blocköverskridande stöd i Sveriges riksdag. Ökad frihandel Moderaterna vill verka för ökad frihandel, större öppenhet och mer ekonomiskt samarbete för att förhindra att den ekonomiska krisen fördjupas. Att fortsätta att arbeta för ett avslut i Doha-förhandlingarna förblir av avgörande betydelse.
Moderaterna vill: • Utveckla vår samverkan med andra länder för att främja internationell fred och säkerhet. • Stärka EU:s gemensamma utrikes- och säkerhetspolitik. • Verka för mer frihandel och ekonomiskt samarbete.

@ Stephanie's 2008


Jag saknar studsmattan Steph. Varför sålde ni den?


Beröm.

Det är helt otroligt vad mycket beröm jag fått den senaste veckan. Både för klänningarna som jag har sytt till Stephanie & Emma, men även för mina figur- & modeteckningar. Av Ingrid Lund fick jag även en förfrågning om att sy upp lite plagg till henne, vilket jag gladerligen gör! Vilken komplimang!

Det är ju vetenskapligt & Psykologiskt bevisat att man mår bättre av att få beröm, då beröm blir som en bekräftelse på jag-et. Det personen är duktig på eller framför som bra.

Så tack för all fin beröm jag fått i veckan! Jag hoppas att jag är lika kärleksfull tillbaka!

Ljuvliga Valdags Söndag

Detta ska firas med Arlas skagenpanna. Det är dags för lite fisk tycker jag!

http://www3.arla.se/Images/ProductImages_200/22052.jpg

Grattis på Födelsedagen söta Fröken Mikaela Ronström!

20 år och vuxen!


kavaj-kavaj-kavaj-kavaj-kavaj-kavaj-kavaj-kavaj-kavaj-kavaj-kavaj-kavaj

Artikelbild
Ginatricot 399.-

väntelistan.

Jag väntar, väntar, väntar och väntar.

Varför handlar livet så mycket om att vänta? Jag har inte sånt tålamod! :)

intent. 2.

Jag har insett att jag ibland har lite småskräck för att träffa människor jag inte sett på ett långt tag. Jag blir ruskigt nervös.

Låter detta vettigt?

Lördag.

Det är inte så mycket som har hänt idag faktiskt. Sovmorgon till klockan 11, Emma Lund & Stephanie kom över. Emma för att ändra ärmslutet (resårband istället för en manchette) så hon lättare kan svinga och flänga över dansgolvet på måndag, fullt förståeligt! Stephanie för att hänga.

Har även lyckats trycka tröjan till Heather som hon sä kärt har väntat på.. Alldeles för länge dock. Men så blir det i knepiga situationer och brist på pengar att köpa tryckpapper med. Men, men, nu är den klar och jag kan lungt njuta av min Lördagkväll.

Heathers tröja

Nu ska vi nog gå en promenad, och kanske sätta oss i nätet på lekplatsen i området.

Peace

Fredag.

Fredagen har varit händelserik och fruktansvärt rolig! För att börja dagen med finstrykning av klänningen som skulle provas på Emma till att sedan (runt 4 snåret efter en hel dag i pyjamas) göra sig i ordning till Studentmottagningarna.

Första stoppet var Christian Lund för gratulationer och en fantastisk potatissallad! (Mina närmsta vet hur jag tycker om min potatis, så potatissallad var grovt uppskattat!) Medans vi minglade med Stephanie, Filip, Christian, Markus, Emma och Christians kompis (som jag tror hette Fredrik) så minglade vår kära mor med de vuxna.

Efter en dryg timme så var det "off" till Johanna Olergårds mottagning i Haninge, men vi han inte alls stanna där så länge eftersom vi skulle tillbaka och hämta mamma hos Lunds. Men när vi väl kommit tillbaka till Lunds så vart det röj och det slutade med att vi satt och jammade vid pianot och dansade i vardagsrummet efter att i princip alla gått. Dom enda som var kvar var vi, Sofia Nyman & Lund's granne.

Jag fick chansen att lära alla "Cupids Shuffle" dansen. Den måste ni lära er. Nästa gång ni ser mig, säg då till. Den är jätte enkel och en partytrickare!


Nytt..


Because, prints are in right now.
Egensydd sweatkjol med loggo-tryck.

Dags att Rösta!

Äntligen dags för mig att rösta i EU-valet. Jag hoppas att ni gör det också! Tillsammans kan vi faktiskt alla göra skillnad.

Om du inte riktigt vet vad du ska rösta så finns det ett enkelt test på DN.se som ger dig lite mera insikt i vilket parti du ligger närmast, åsiktsmässigt. (Klicka på länken eller bilden nedan)

Vart står du i EU-valet?



http://politisktinkorrekt.files.wordpress.com/2009/05/eu-valet-logo4.jpg

Peace



tygprov.tygprov.tygprov.tygprov.tygprov.tygprov.tygprov.tygprov

Ett litet smakprov på Emma Lunds klänning får ni här, brunt glansigt tyg med löv-broderier:
(ursäkta den sjukt dåliga inklippningen av klänningen, så blir det när man bara kan använda sig av Paint och inte har Photoshop.. )

Godmorgon!

Så var det dags att leta upp adressen till kära fröken Olergårds mottagning och ta reda på vad jag ska ha på mig. Jag tycker det är helt fantastiskt hur många det är som ska ta studenten idag! Jag tror jag känner 3-4 stycken tillochmed. Sorgligt är det verkligen dock att vi inte hinner till Noomi's. Men hon bor ju i Örebro..  Vi får gratta henne när vi kommer ner till Hans homecoming från missionen. Jag tror att hon förlåter oss lite då.

Ja juste! Hans kommer ju hem från sin mission i Norge! Wow. Det var ca 3 år sedan jag såg honom Och David Luthman tillsammans. Och nu får vi vänta ytterligare ca 1 år tills Thomas kommer hem igen och vi alla är samlade som på den gamla goda tiden.


Peace

TRADITION:TRADITION:TRADITION:TRADITION:TRADITION:TRADITION

Med tanke på "I <3 Steph" t-shirtarna som jag och mina systrar hade på oss igår, så kan jag ju berätta att det har blivit en av våra alldeles egna traditioner när någon av oss tar studenten att vi har så kallade "team t-shirts" på oss.

Jag minns bestämt hur Steph, för att vara helt säker, frågade mig för drygt 1 vecka sedan om vi skulle ha sånna tröjor på oss. "Självklart" sa jag.


Affärsidé?
T-shirt paket, med en textilpenna och förprintat "I <3 (LOVE)" på tshirts till familjer vars barn ska ta
studenten? Inte så pjåkigt i alla fall.



DAGENS.


Bikerjacka - H&M                                             Kofta - GinaTricot
Kofta - GinaTricot                                           Linne - Monki
Jeans - Vero Moda                                           Jeans - MTWTFSS/Weekdays
Sweat-Sneakers - Office (London)                     Kork klackar - New Look (London)

I said you can have watever you like.

Citat ur "Whatever You Like" - T.I.

Jag sitter nu och syr ihop sista detaljerna på Emma Lund's klänning. En fantastiskt härlig brun klänning med löv broderier på. Imorgon är det både Johanna Olergårds och Christian Lunds studentmottagningar, och det blir ett stop hos Lunds först för gratulationer till Christian och en provning av klänningen på Emma, sedan vidare till Handen och Johannas mottagning.

Länge leve studenten.



SUPRISE: Ny Bloggdesign.

Yes! Jag gjorde det, alldeles själv också! Det är nog dags att jag börjar "html experimentera" själv också.

Vad tycker ni?

Studentraj.

Jag kan inte ens börja med att förklara hur lång min dag igår var. Men jag tro att Stephanies varit längre i jämförelse. Trots att jag fick sova till 8.30, så somnade jag ändå inte förens runt 2 snåret. Intervjun gick helt sjukt bra, jag hoppas verkligen på det här jobbet och, inte för att ge det otur men.., det ser lovande ut.

Klockan 13 var det dags för utspringet. På med "I <3 Steph" tröjorna och bästa leendet och fotografera galet. En mycket glad, emotionell och "fri" Steph sprang ut mot  hela familjen & vän gruppen som stod och väntade på gräsplanen vid Täby Enskilda Gymnasium. Kl 17 var vi på studentmottagningen och hängde, grattade och skojade med resten av folkgruppen (+ ett dussin andra till). Vi var hemma runt halv 11 snåret.

Nu är jag nyvaken, hemma, utmattad, hyperaktiv och trött på samma gång. Men en lyckad glad dag är det. En riktit lyckad dag, på väldigt länge. Tack och lov för en bra start på dagen och tidsfördrift med bra böcker!


Sabine & Emma försöker få en bild på Stephanie som stog långt fram i Studenthopen vid ceremonin.


Den vackra studentskan!


Gert, Stephanie & Irene Johansson. (Hennes föräldrar)


The Klänning


Adelinn!


Markus Leo i MItten, men Bine som tog foto råkade "choppa" av hans huvud :P


Jag. I <3 Steph tishirten och min älskade bikerjacka!

intent.

Varför känns det som att livet aldrig är svårt för vackra människor?

Bra fråga.

Och så var det igång igen.

Nya tag, ny klänningsbeställning och nya ansökningar om jobb.



Oh the joy.

Imorgon är det dags för arbetsintervju nummer 5. Inne i den stora staden Stockholm. Håll tummarna för den här hoppas jag verkligen på!

Arbetsintervjun är klockan 11, sedan måste jag slänga på mig ett ombyte till min vän Stephanies studentutspring som börjar klockan 13:00, på Täby Enskilda gymnasium.

Peace.

Nya Maraboun

Jag hittade denna nyhet på någons blogg imorse. Marabou med jordgubbsbitar i. Sommar? Undrar om den är god.


RSS 2.0