Valborgsmässoafton

Sjukt härlig dag idag, lite Hawaiikänsla på vädret är det också. Jag och Sabine sitter ute på altanen och chillar i solen med kaninerna ute på gräsmattan. Samtidigt hjälper jag henne att deklarera och uppdaterar ipoden som för några dagar sen vägrade synkronisera. Så det är lite pill. Men ingenting för stressfullt. Det bästa med att vara hemma i Sverige igen är hur otroligt gott det luktar ute. Jag menar det verkligen. Ingenting på Hawaii luktade såhär gott (om inte man var på stranden och fick havsbrisen i ansiktet). Blommorna, gräset och luften (som är otroligt frisk).

Livet som arbetslös är bra. Men, förhoppningsvis, så har jag ett jobb snart också :)









   

Arbetsintervju á la Justerö

Så igår morse ringde en helt galet skön kvinna och sålde in sitt jobb till mig (utan att jag behövde sälja in mig till jobbet) och nu ska jag på intervju på lördag ute på Justerö. Det är ett litet Hotel som jag skulle jobba på både ute i delikatessbutiken och kontoret. Låter riktigt schysst. Önska mig lycka till!

National Museum

Idag har jag, mamma, Sabine, Mormor & moster ätit lunch på National Museum i STHLM. Efter en väldigt god lunch så gick vi på Pre-Rafaelit konstutställningen, som var lite tråkig men hade en del vackra och intressanta tavlor, samt intressanta tekniker och talangfulla konstnärer.
 

Min ljuvliga syster Sabine


Mormor och Moster Catarina.

Fun in the car.

Såhär roar vi oss i bilen påväg hem från våran kompis bröllop. Bilder säger mer än ord.










Amanda & Mattias Nyberg

Kom nyss tillbaka från Amanda och Mattias bröllop. Så vackert och helt sjukt fint! Amanda såg ut som en disneyprinsessa med håret fixat och en klänning proppade med pärlor och detaljer.

Grattis om igen Amanda & Mattias! JSg önskar er all lycka i världen!





Stephanie har de riktigt fina bilderna! Så mer kommer.

Skatteverket, tack så mycket!

Så var det dags att deklarera i Sverige, och få tillbaka ca 5000 kr på skatten är inte helt fel. Visst?

Peace!

Secret idol Party pics

Från Onsdags "Secret Idol" student skiva.


























wirless!

Äntligen funkar mitt trådlösa närverk igen på datorn. Vet inte riktigt hur eller varför, men det slutade fungera i sådär november eller något. Så jag har fått koppla in en nätverkskabel konstant sen november. Irritert! Men nu funkar det och allt är kalas! (Tur att man har en mamma som är duktigt på datorpill)

Skiva

Jag måste ju stolt säga hej till de tjejer från Stephanie's skiva igår som kom fram till mig och sa att dom läser min blogg! Det gjorde mig otroligt glad att höra :)

Keep ut the good reading girls!

Peace


HIttade en ganska cool kort jeansjacka på Gina idag. Den blårandiga vita tröjan tillv änster i bakgrunden följde med hem dock. :)


Var även ute på lite jobbsökande idag, det blev inget i tisdags.

Erin Fetherston

Oh My Gosh! Jag tror jag har hittat en av mina favoritdesigners! Ni bara måste kolla in hennes höstkollektion på style.com! Temat är circus/clown.


Fashon Fringe


Vita klänningar, spetsar och avslappnade skärningar.

Marc Jacobs RTW Fall 2009


Älskar de röda detaljerna, axlarna och paljetter verses nitar.

Do this thing, this type of thing

Peter Bjorn and John - Nothing to Worry About

Steve & Betty







Twitter

Juste, jag skaffade just en Twitter.

One thing, To say, Three words, for You.


all the young dudes

Ikväll är det nämligen studentskiva på gång. Stephanie's klass. Temat är "din hemliga idol" men varken jag eller min syster pallar med temat, så det blir party klädsel istället. Sorry Steph..

Party, på en Onsdag :]


Jag tror att dena nya snygga korta H&M-MC jacka kan komma till användning.

Come what may

Idag åker jag och Bine in till Täby och Stan och delar ut CV'n. Spännande spännande. Inget sitta stilla och relaxa i 2½ månad här inte, plus om FIDM inte går igenom så måste jag ha ett jobb. Direkt ut och sök jobb!

Bestie

Säg hej till min bästa vän Stephanie:




Whatever you Like

Jag insåg just hur konstigt det är att vara tillbaka och vara tvungen att ha jacka och skor (dvs, inte flipflops) på sig såfort jag ska gå utomhus. Och sockor, så nice! :) Lite random observation sådär, men hey, ni läser ju min blogg, så ni får stå ut med mnina tankar och konstiga observationer på livet. Haha
Ps. Jag saknar alla från BYUH.

 
Bine i sin sjukt schyssta outfit. Jag tyckte hon förtjänade en egen bild och ett litet uppmärksammande på detta idag.
 

Bine som tar foto på mig när jag kör. Lägg märke till jackan (som dessutom är från London, sorry peeps).

Peace

Svensk & Arbetslös

På dagens att-göra-lista:
Anmäla mig på Arbetsförmedlingen
Maila FIDM om mitt Visum

Kanske ta en liten visit till Täbban, för där har jag inte varit på år och dag! Jag kontaktade Espresso House i torsdags, och hoppas att dom hör av sig. Jag gillade verkligen det jobbet! Det ända jag inte gillade så mycket var när gamalt malet kaffe fastnade i fingerskårorna och luktade lite sådär lagom konstigt. Barista kunskaperna sitter fortfarande kvar. Och jag gillade verkligen jobbet!

peace

Jaykaiy T-shirt Produktion

Nu börjar jag tryckningen av "Jaykaiy" t-shirtar igen. Om du är intresserad av en så skriv ner namn, storlek och adress och skicka iväg detta i ett mail till [email protected]

Jag trycker, med glädje, t-shirts till folket!
Så här ser dom ut:
Kostnaden är 100kr/tshirt plus eventuell frakt.

Går även att få in annan variant av t-shirt.

Yes, betygen har kommit!

Bara 1 B, resterande är A:n. Mycket trevligt. Och mitt GPA är fortfarande 3.8 (3.870). Riktigt nice! Och jag som var rädd för att Mattekursen skulle förstöra det. Icke!

MIN BABY!

YES!! Äntligen funkar min baby "The Blackberry"!! Fick äntligen upplåsningskoden till den! Åh, det är en bra Söndag idag!

Stockholm, 17 April

En underbar myskväll i STHLM efter fredags chillet. Vi drog till Café 60 och fikade och drog sedan vidare hem til oss och sitter nu och myser i soffan till chickflicks!








Möhippa

Idag hade vi möhippan för minkära barndomsvän Amanda Bensige. Med charmen av Svenska möhippor, menas då att bruden ska "skämmas ut" och ofta får göra underliga och pisamma uppgifter.

Så min kära syster & vår kompis Michaela kidnappade henne på H&M, där hon gick med sin syster (som också var med på det hela), lurade in henne i ett provrum och klädde på henne en fantastiskt konstig klänning som Michis hade sytt för detta tillfälle.

Under dagen fick Amanda bland annat dela ut godis i Gallerian, krama random människor, danca YMCA dansen, fotoposa med olika statyer, "leta efter din duva" och släpa omkring på en plastpåse i form av en "en hund".

Men lugn, efter att utskämmande (mer roligt än utskämmande dock) så åkte vi till en Sushi Resturang och hade en jätte trevlig middag. Vid restauranglaget så fick hon byta om till sina normala kläder. Vi skrattade och pratade och gav en bröllopspresent till Amanda. Men ingen fara, inga brudar kom till skada under denna möhippa/utskämnings fest.

Verkligen en helt underbar dag, trots att jag är väldigt trött/jetlag. Det är underbart att komma hem och träffa alla sina vänner redan dagen efter hemkomst. Det gör mig även jättelycklig att hon gifter sig med en kille som är hennes livs kärlek och en fantastisk blivande man till henne.

Jag lägger upp bilder imorgon, nu är jag trött! Godnatt!

Another farwell weekend.

(Ni får läsa denna på engelska, jag pallar itne skriva om den till svenska.. sorry..)
So on Saturday morning me and Chantal packed up the rest of our room, I went to breakfast @ Hukilau Cafe for the very last time with Paul, Nijiko & Aaron, got back, took down all of our pictures and memories and checked out from the dorms. She went off to her Aunt's & Uncle's house in Ewa Beach (Hawaii) to wait out her flight on Thursday ( I think?) and I dropped all of my stuff off at Brittany's house where I would be living for the next couple of days. Brittany went off to work while I slept.

When the night approached, me, Paul & Brittany went down to a hotel in Waikiki and slept over. We spent the whole Saturday together with walking down the strip, in the sun, seeing the new fast and furious movie (btw it's so good!, and intense, I love action/car movies!!) and dinner at "Buca di Beppo" which is an awesome Italian Restaurant in downtown Honolulu. After that, all that was left was to drop Paul off at the airport, which was really hard. I tried not to, but I just started crying and kept crying all the way home.

Same thing happened when Brittany dropped me of a few hours later, I started crying after the security check, she was already full-on crying when we stood in line and had to say goodbye. I'm gonna miss the McPhee's a lot. I'm used to seeing or hear from them every day.

At least Ii got the time to go back and say goodbye to everybody since they were gathered at Heathers house watching a movie.

Thank you so much for the letters Paul & Brittany. They make me laugh and cry at the same time. But it's only because you both mean a lot to me and I'm gonna miss you. I can't wait to go to Cali.

Hemma!

Äntligen hemma i Sverige. Delade känslor. Känns jättekonstigt och skönt på samma gång. mest konstigt. Det rä som att jag inte varit borta allas, fast än jag har det, och jag känner själv att jag har det.

Ramses

Fick igårmorse sms av familjen om att våran katt Ramses fått en stroke. Helt sjukt, jag vart jätterädd när jag fick höra vad som hade hänt med honom. Det såg inte alls bra ut och han fick hållas kvar över natten. Dom fick tidigt på Lördag morgon veta att han fått flera krampanfall och han vart tvungen att avlivas. Stackar söta, mulliga Ramses! Jag tyckte så synd om honom! Jag hatar att se djur lida mer än något annat, jag hatar att ens tänka på att dom lider och var klumpig nog att inte artikulera mig rätt med min rädsla och få min lillasyster arg. Det är fruktansvärt konstigt att han inte kommer vara hemma när jag kommer hem om 3 dagar. Han är alltid den där gosiga som ligger på ens säng och spinner när man kommer in och klappar på honom. En gamal kisse med fräs är var han också, vi har haft honom i typ 12 år och nu kommer han inte vara där något mera. Jag ber för er där hemma. Speciellt för mamma, för det var mest hennes katt, hennes "bebis".

Jag älskar er och tänker på er massor här borta på andra sidan jordklotet. (med tankarna på Ramses: Jag älskar dig!)

Moving Sale Succé!

Så den här idén jag fick med en flyttförsäljning var riktigt lyckad, jag lyckades dra in runt 90 dollar och en hel bunt med glada tjejer fick en det av min garderob med sig hem. Det är fortfarande en del grejer kvar, men försäljningen slutar inte förens på Lördag förmiddag.

Underdagen har jag även lyckats ta mitt allra sista prov på BYU Hawaii, Matte. Trots att detta prov skrämde mig massor och täckte 3 stora kapitel, för att inte nämna även vara skrivet av den svåraste matteläraren i Precalculus, så gick provet väldigt bra. Jag vart otroligt lättad när jag var klar. Imorgon har jag endast sista lektionen av figure drawing och sen spendera tiden med Paul, Nijiko, Aaron, Heather, Brittany och dom andra. Men först på agendan imorgon bitti (eller senare, klockan är ju faktiskt 2.30 på natten) så ska jag äta frukost med Michelle Fawcett, min andra favorit blondin. Helt underbar California brud som är väldigt vimsig men har ett otroligt gott hjärta!

Usch, nästan allt i mitt rum är nedpackat i resväskor. Igen. Det sista som återstår är min vägg med foton, smycken, smink och datorn. Sjukt konstigt. Vi måste även vara ute ur vårat rum på Lördag förmiddag, klockan 12 närmare bestämt. Så då crashar jag i Brittanys hus i några dagar innan hemfärd.

Jag har fått en skjuts till flygplatsen
i alla fall. Min personliga favorit blondin Heather. I hennes Van kommer även Brittany och Celest följa med ner och vinka av mig. Nu fattas bara att Chantal är där också. Men hon kanske inte ens har möjlighet att följa med. Det är helt otroligt sorglit att jag om några få dagar lämnar allt detta. Hela mitt liv här, som jag fick starta upp själv från botten. Jag kommer sakna alla vänner jag har fått här, Chantal (som är som min syster), stämningen på Campus, mångfalden av kulturer, random trips till Honolulu/Pearlridge, WalMart&Costco, Haleiwa Eats, dom otroligt vackra stränderna som nästan går runt hela ön, Kava Roots Acai Bowls, min bil, Cheesecake Factory middagar, Whole Foods trips, bli sprayad med alla möjliga killparfymer på Sephora, känna värmen från solen när jag kommer ut från ett kallt klassrum som har AC'n i högsta hugg. Det finns hur mycket som helst jag kommer sakna, och det skrämmer mig lite att behöva göra om allt igen i Los Angeles.

Peace people, jag är snart hemma igen.

Finals veckan

Gårdagens Book of Mormon prov gick ganska bra, men jag är ändå inte helt säker, det återstå att se när betygen rullar in. Direkt efter Book of Mormon provet så hade jag ett matteprov, ganska tungt att göra två prov efter varandra. Det vill säga ca 4 timmars provskrivning igår. Direkt efter det var det bara att springa över till the Auditorium, hämta upp en kjol som Brother Ferre vile ha hjälp att sy upp till kvällens pjäs, sedan springa över till Bildavdelningen och betygsätta skissblock och final drawings med Mr Alisa (min figure drawing lärare). Sista vevan var ett finalpaper till business management som jag gjorde klart runt midnatt och printade ut imorse.

Intensiv dag.

Men det är värt det. Idag är min försäljning av kläder, skor och smycken (flytt försäljning) igång. Hittills har jag haft 5 tjejer kommit över och handlat saker för $70 dollar totallt. Helschysst! Lite extra fickpengar har aldrig skadat någon! Men nu måste jag ta mig i kragen och plugga till mitt allra sista prov. Min mattefinal(tenta) som inehåller 3 STORA kapitel. Sjukt mycket formler att komma ihåg.

Peace

Book of Mormon final

imorgon. hela study guiden och allt är utprintat och perfekt ordad. men jag kan inte ta mig i kragen coh börja läsa och lära in det. suck!

Yes.


Life.

Gossip Girl & The Hills ikväll med B McPhee. Plus i kanten för Marabou:n & Pimbåtarna mamma skickade i paketet som jag fick hämta ut idag!


Shopping inspiration




Forever 21.

Tiedye

Kommer ni ihåg att jag batikfärgade ett linne till Brittany? Well, här är resultatet.


Swap Meet Saturday

En mysig turistig dag på Swap Meet med Brittany  (och Heather på ett hörn). Skaffade lite armband och krams till mina sytrar och min bästa vän Stephanie Johansson, till hemkomst :)












Cheesecake Factory

med dom bästa av dom bästa som jag mött under min tid på Hawaii.


Brittany & Jag


Steph & Jake


1 raden, Fr V: Nijiko, Shannon, Heather, Jag, Nät, Brittany, Steph
2 raden; Fr V: Paul, Aaron & David (Jake tar fotot)


Paul & Heather


Heather & Shannon




David & Heather

Generalkonferens chill á la rum 106A

Movieday med Chantal & Brittany. Rush Hour, Aladdin & Juno. Först började jag att rensa ur en massa, MASSA, kläder ur min garderob, sedan smycken.




Utplockning av saker dom ville ha av det jag rensat bort.

Emma, vill du ha?


Annorlunda nr1.

Att gå från dessa väldigt enfärgade Amerikanska sedlar till svenska färglada olikformade sedlar.
http://www.riksdagen.se/upload/bilder/utskotten/fiu/HW02461.jpg

Smink.


Dior återfuktningskräm
M.A.C. Foundation Borste
M.A.C. Studio FIx Fluid Foundation
Sephora Puder/Bronzer borste
i.d. Bare Minerals Mineral Vail
Dior Show Mascara.
Plus en H&M Kajal och/eller H&M eyeliner.

Moulin Rouge

Igår kväll fick jag och Brittany Moulin Rouge ryck och hyrde filmen på iTunes och tittade tillsammans med Chantal. Innan Moulin Rouge rycket var vi nog båda lite halvhöga (läs väldigt trötta) och låg upp och nervända på min säng med fötterna och benen upp med väggen. Jag måste säga att det är en ganska rolig kick när man sätter/ställer sig upp igen och allt blodet ruschar ner i kroppen från huvudet. :]


Brittany känner sin "Chi" - Aoum, Aoum.

Gokväll.


Trötthet i sin yttersta form

Dagen har väll sett ut som sådan:
6 Skulle vi ha gått på Hike, men det regnade och blåste så hajken blev inte av. Dock fick jag välta 1 timme på att Aaron skulle höra av sig för att hans mobil var på ljudlöst. Så jag somnade om.
9.50-11.45
Bild lektion
12.10-13.10 Matte lektion
13.10-14.30 Matte lab & gjorde klart matteläxan till måndag.
14.30-15 Lunch
15-17 Tittar på filmen "V for Vendetta" på datorn och deckar på sängen efter.
Vid 19 vaknar jag upp helt borta och somnar om frö att sedan vakna upp 23.30 (!). Ja ni läste rätt. Helt död. Och nu är det tillbaka till sägen igen. Måste upp klockan 7 imorgon bitti för att hjälpa till med generalkonferens frukost för 13th Ward. Suck.

Imorgon blir en hektiskt dag...

Craiglistad

Nu är det officiellt. Min bil är till salu. Jag la just upp den på USA's mindre motsvarighet till Blocket, Craigslist. Snart kommer väll köparna höra av sig också. Galet. Galet men bra.

XOX
.

Checklist follow-up

Verkar som att jag gör Chinaman's Hat hajken imorgon bitti! YES! Och Stairway på Lördag natt.

10 dagar kvar på Hawaii - Att göra lista:
[  ] Vattenfalls Hajk (Lördag)
[  ] Stairway to Heaven (Lördag natt)
[  ] Chinamans Hat (Imorgon)
[  ] Avskedsmiddag (Lördag kväll)
[  ] En riktig solbränna

Avklarat:
[x] Matsumoto's en sista gång.
[x] Haleiwa Eats
[x] Bilresa runt ön till Västkusten med Heather

Haleiwa Eats

Haleiwa Eats har den bästa Thaimaten jag någonsin ätit, jag kommer sakna den lilla Thaimats hyddan i Haleiwa med gudomliga rätter. Igår åkte jag dit och åt middag med Brittany & Chantal, och pratade minnen och familj. Underbart mysigt, tusan att jag glömde ta bilder!

Topshop!

Detta är en av andledningarna till varför jag är så excited att komma hem samt en av mina första stop på shoppingrundan.


California Pizza Kitchen

Jag åkte iväg till CPK med Heather & Brittany ikväll efter en liten tripp till Best Buy. Väldigt mysigt och avslappnande med dom två galna brudarna. Rolig historia dock: Så vi bestämde oss för att säga att det var någons födelsedag, men jag och Brittany typ struntade i det och brydde oss inte specillt mycket medans Heather gick in för det och sa helt random (och då menar jag verkligen random) att det var Brittany's födelsedag. När vi sen blir klara med den helt sjukt goda maten (Spinach & Artichoke dip, Penne Marinara & Garlic Creame Linguini), så komemr våran servitris ut med en skål glass och ett ljus i och säger  "compliments from the kitchen". Haha! Men helt off var vi ju inte. Brittany fyllde ju faktiskt år i fredags och Heather förra måndagen.




Dagens outfit



Kofta & Armband
från Forever 21
Blåa jeans från Charlotte Russe
Örhängen från Wet Seal

skor

vill bara dela med mig av min förtjusning i Jesus sandalerna jag köpte på H&M innan jag fluyttade till Hawaii. Som jag även börjat använda flitigt på riktigt denna vecka.


last devotional.

Jag kom just tillbaka från min sista devotional på detta vackra campus :( Det kommer vara mycekt "sista" som jag gör dessa kommande 2 veckor. Sjukt sorgligt!

Igår sydde jag väskan till Heather också. Jag blev helt lycklig i själen när hon skrek och hoppade av förtjusning och förälskelse i väskan. Det är en bohemväska som också kan vändas ut-och-in. Heather i princip dog av förtjusning tilöl väskan och kramade mig hur många gånger som helst när jag kom över med den igår kväll. YAY! Detta är en av anledningarna till varför jag älskar att sy saker åt folk!!!
 

RSS 2.0