The life of a College student

Idag hade jag ingen Hula på morgonen. Fruktansvärt skönt! Äntligen fick jag sova ut. Igår, direkt efter sista lektionen, så satte jag mig och började skriva på min poesi essä. Poesi pappret ska vara inlämnat och klart med 3 omredigerade utdrag så det var bara att sätta igång. Samtidigt skrev jag klart min "business plan" till skolans Survivor Competitions som ska lämnas in för att få credits till Business Management klassen. Till råga på allt så satt jag också och gjorde matte i 3 timmar plus innehållet på Governing Values pappret som måste lämnas in.
När ska jag hinna med att lyssna klart på ljudboken då? Måste klämma inte det någon stans, jag har bara 2 timmar kvar att lyssna på och sen skriva en rapport på den.
Ingen panik, allt på en gång. Nästa vecka ska vi smink aktörerna till skolpjäsen! Jag har fått en lärare som är väldigt "opinionated". Det vill säga att han har en åsikt om allt. Typiskt.... Ge honom till svenskan, gör det bara.

Äsch, gnäller han så låtsas jag att jag inte fattar vad han säger bara.

Det monsun-regnar här idag. Hur är det i Sverige? Vad gör ni, berätta lite, jag får ju alrig höra något! Vad händer i Örebro, Lund, Stockholm?
Fred

Polynesian Culture Centre

http://www.polynesia.com/cmsimages/header_background.jpg



I Torsdags förra veckan så släpade jag mig över till PCC för att göra in Hula rapport. Manu, vår allas Tahiti pojke, jobabde och jag fick gå med honom under dagen vilket var ritkigt himla kul! Han är så söt när han jobbar!! :D Han kallar hela sin tour grupp för "Familyyyy" med en jättegulligt fransk dialekt vilket gör att hela tour gruppen bara älskar honom!
Jag gjorde arbete om några av de 6 "Island Villages" och gick på Kanotuppvisningen. på kvällen var det Night Show på PCC, som det är varje kväll mån-fre. Jag fullkomligt älskar den showen! Som tur är så fick vi annual passes (årspass) till PCC genom Hula klassen, så jag kan gå så många gånger jag vill. Vilket jag definitivt kommer göra, speciellt eftersom det är gratis!! Ojoj, de tär verkligen en upplevelse. Bästa är nog Tahitis frenetiskt höftskakande danser och Samoas elduppvisning (dom verkligen leker med  eld och lever för eld).

Så igår kväll så skrev jag klart rapporten och skickade iväg den till min Hula lärare. Jag hade förhoppningar på att kunna vara den första utav 3 klasser som skickat in den, men man vet aldrig. För ungefär 1½ vecka sedan så sa Auntie Char (Hula lärarinnan) att ingen hade gjort det. Och lite skryt vill man ju ha!

Idag när jag kom till Hula lektionen så ropar hon upp mig framför alla och säger att jag är den första utan alla 3 klasser som skickat in min rapport. Häger även att den var helt utomordentligt skriven och extraordinär och att klassen definitivt har någon att ta efter. Oj, vad jag skämdes, men vad stolt jag är!

Idag har jag ett Western Art History prov som jag vet kommer gå skitdåligt. Jag fattar ingenting av den klassen, ingen i min klass gör det, för läraren är flummigast. Han tappar bort ämnet vi pratar om hela tiden och visar bilder som inte ens finns i boken och förväntar sig att vi ska kunna göra kopplingar när ingen av oss någonsin tidigare sysslat med konstvetenskap. My gosh. Om det är någon klass jag kommer får sämst betyg i så är det denna. Jag menar, läraren är sjukt snäll och lite småcharmig man i 60 år åldern. Men som lärare är han fruktansvärt osäker och less på sitt jobb.
Det är en mindre plåga att gå till den klassen 3ggr i veckan. Speciellt eftersom vi måste titta på "slide shows" mde bilder i ett jättemörkt rum som gör det svårt att hålla sig vaken. Vilket resulterar i att 3 av mina "fellow classmates" somnar efter 5 minuter. Lite respektlöst mot läraren tycker jag, även om han inte riktigt bryr sig.

Kort utdrag ur en skolvecka på BYU Hawaii.
Fred mina vänner
/J

Cheesecake Factory, Honolulu.

Det har regnat helt tokigt mycket idag! Det slutar aldrig regna. Jag har inte sett såhär mycket regn sen jag kommit hit. Visst att det brukar småregna ibland, men det här är löjligt! Stephanies föräldrar flög över idag för att hälsa på henne några dagar, och vi hade planerat på att åka ner till honolulu och chilla denna lördag.

VI vaknade upp, gjorde oss i ordnign och drog iväg ner till honolulu med en vägbeskrivning till The Cheesecake Factory. Först åkte vi till Honolulu Airport och mötte upp Stephanies föräldrar, vars mamma sa "Does anybody else need a hug from a Mom?" och vi tog gladerligen emot långa mysiga kramar, med stängda ögon och föreställde oss att det var våra mammor.

Stephanies Mamma och Pappa checkade ut sin hyrbil och följde efter oss in till Honolulu/Waikiki och så gick vi och åt på The Cheesecake Factory. Deras Virgin Piña Colada är att dö för!!! Oj oj oj vad god den var!! Och deras mat är jättegod, emn tallrikarna var sjukt stora. Vi fick alla gå hem med doggybags som fortfarande var stora nog för 2 personer. Jag skojar inte! En tallrik var stor nog för tre personer!

Så proppmätta som vi var så kan man ju inte åka till The Cheesecake Factory och inte äta Cheesecake. Speciellt eftersom jag aldrig varit där förut. Så vi beställde in två bitar cheesecake som vi alla delade på. En var en triple chocolate fudge cheesecake och den andra en Chocolate Peanut Butter Fudge Cheesecake. Det var himmelrike i min mun! Peanutbutterfudgen som var ovanpå cheesecaken var gudomlig! MYGOSH!

Efter mat & cheesecake så åkte Stephanie med sina föräldrar tillbaka till Laie och Turtle Bay där hennes föräldrar bor under vistelsen. När vi kommer till garaget och sätter oss i bilen, så ska jag ta upp min iPod (den nya iPod Nano'n med skärm som flyttar på sig när man tippare den åt sidan, med video, 8gb och svart!!!) men jag hittar den inte! Panik flyger igenom hela mitt huvud och jag börjar frenetiskt plocka ur väskan för att se om den är där. Men inte! Så jag reser mig ur bilen och ska titta under sätet och upptäcker att jag satt på den.. Ironiskt nog.
 
Så efter ett mindre sammanbrott så åker Jag, Erin och Chantal åkte vidare till Pearlridge Shopping Centre och tog det lungt. När vi skulle åka därifrån vid 9 tiden och kommer upp till taket där bilen står parkerad så ser genast Erin att lyset på bilen är på! Panik igen! Batteriet!
Jag sätter mig i bilen, stänger av ljuset och sätter i nyckeln. Bilen startar inte, den gör inte ens ett minsta lilla ljud för att komma igång. Jag ber Erin & Chantal (som kan förklara sig bättre på engelska än en hysterisk Jacqueline) att hämta säkerhetsvakten som håller på att låsa dörrarna till Shopping Centret. Men, säkerhetsvakten vet inte ens hur man "jump" startar en bil!!! Så en snäll kvinna och hennes dotter (i våran ålder) erbjuder sig att hjälpa mig. Med startkablar i händerna så står vi och tittar över min motorhuv men ingen av oss vet riktigt hur vi ska göra. Så vi ropar till oss två (mycket snygga) killar som hjälper till. Folk är så otroligt hjälpsamma i USA! Det ska ni verkligen veta!

Men varför jag råkar ut för sådana hära "freak accidents" vet jag inte. Så pinsamt! Men i överigt så har det här varit en helt otroligt bra lördag. Måste nog säga bästa hittills, trots regn hela dagen och 2 panikattacker.

Hur har eran helg varit?
/J

High School Musical 3

Igår kväll (fredag) så hade High School Muscal premiär! Jag, Erin och Stephanie (som intehade någon dejt till Fall Ball, och inte ville gå solo) drog iväg till Kaneohe och tittade på premiären.
VI hade alla förväntningar på extrem smörighet, men det vara bara början som var "cheesy". Musikel var sjukt bra! Lätt bästa High School Musical filmen. Det var helt enkelt ett riktigt bra slut på filmerna! Ni msåte gå och se den!

Puss!
http://www.jimhillmedia.com/mb/images/upload/High-School-Musical-3-tease.jpg

Vilken underbar dag

Klockan är 9.45 på morgonen och jag har precis kommit tillbaka från gymmet. Det känns otroligt bra! Hulaklassen var klockan 8, men eftersom vi hade test nummer 2 idag så slutade vi halv 9. Utmärkt tänkte jag! Så jag gick iväg och gymmade!
Nu sitter jag och dricker vatten och mumsar på min granolabar (müsli-bar) Sjukt gott! Det känns osm att dett akommer bli en riktigt bra dag!

Igår låg jag ute på gården och solade. Gissa vem som blivit brun igen! JAG!

/J

Yes!

Äntligen är all community servicen avklarad! Kämpade av mina sista 3 timmar ikväll. Först dammsuga hela nedreplans korridorer (som förra gången), sen städa piano loungen ( putsa fönster & dammsuga) sedan göra rent tvättstugan. När jag var klar 23.35 så gick jag bort till RA kontoret och sa att jag gjort klart tvättstugan och så sa den Blonda Ra'n (som oftast är den lite bittra) att jag var helt och hållet klart och lät mig gå. Ett stort leende och en major high five fick jag också. Hon är inte så pjåkig ändå!

Direkt efter Theatre Makeup så åkte jag, Chantal och Anthony till Costco och Walmart och inhandlade det vi behövde. Bland annat köpte jag en ny sketchbok och 2 par $6 dollars sweatpants som jag ska klippa av vid knät och gymma i. Perfekt till att springa och träna i helt enkelt. Jag behövde lite mer gymbrallor eftersom jag går till gymmet 3 grr i veckan och tränar nu. Det blir så varmt att spinga i mina mjukisbyxor hela tiden.
På Costco (där man måste ha medlemskort för att ens komma in genom entren & för att få betala sina varor) så köpte jag mer sojamjölk, nötter och nutritionbars. Supernyttiga och goda. Plus mera amerikanska blåbär att mumsa på!

Tackochlov! Jag är så trött nu. Jag tog en dusch efter städandet och sitter nu och kollar lite i matteboken inför morgondagens midterm assessment i matte.

Gääääsp!
Puss & godnatt!

Storstädning pågår!

Idag är det White Glove inspection i vår korridor. White Glove är när RA'n kommer och kollar renligheten i ens rum. Och med (haha) en vit handske kollar damm.
Min underbara, men lite stökiga rumskompis sida ser hemsk ut. Så nu tar jag i med hårdhandskarana medans hon är borta och bäddar, plockar och dammsuger hela vårt rum. Måste damma fönsterbläcken och alla möbler. Och så kommer ju mina nyinköpta disinfecting wipes väldigt bra till hands! Dessutom luktar dom citronigt! Jag öppnar burken då och då och bara luktar på dom för det luktar så gott. Plus att dom dödar influensasvirus! Så nu har jag löpt amok med mina tvättlappar!


Fred!

Lyssna:


Beyonce - If I Were A Boy

Lördag!

Underbara, underbara, underbara lördag!
För en gång skull, på flera flera veckor, så har jag lyckats ta mig tills till stranden 2 ggr denna vecka! Igår, lördag, så åkte jag, Chantal, Steph, Logan & Chad iväg till Waiamea. Waiamea (uttallas Vaijameja) är en jätteifn strand som har en helt enormt stor "sten" ett minberg som alla hoppar ifrån. Jag som av rimliga skäl är rädd för höjder har, ända sen jag kommit hit, velat hoppa från denna och fick ett ypperligt tillfälle att göra det igår. Visst att vädret var lite mulet och det började regna lite smått. Men jag har aldrig haft en så skön dag på stranden som jag hade igår. Första omgången hoppade jag och Cantal och Steph(som inte vågade) stod och fotade men missade oss totalt. Så vi hoppade igen och då blev bilden bättre. Sedan hoppade vi även en 3e gång och då filmade vi detta.

Jag måste säga att jag höll på att dö av rädsla när jag stod på klippkanten och skulle hoppa. Jag fick intala mig själv "bara hoppa, hoppa bara!" och så gjorde jag det. Det var skitläskigt att vara i luften, innan man träffar vattnet och sandbotten eftersom jag inte hade någon som helst kontroll över nånting. Men GISSA om jag kände mig stolt och exalterad när jag kommit upp till vattenytan igen! WOW! Bine och emma vet att jag inte ens vågar hoppa från 2m i simhallarna.
Big accomplishment yesterday!


Jag med armarna uppsträckta, vi står och väntar på att få hoppa!

Jag och Chantal i luften

Chantal, Jag & Stepanie

Lördag - FOODFEST!

På lördagkvällen var det foodfest här på BYUH. Vi i Svenska klubben hade bakat semlelbröd. Här ska säljas semlor!
Så Tori och Brittney hade satt upp tältet på förmiddagen och efter vi kommit tillbaka från stranden så stack jag, Chantal, Steph och Logan över och började sälja galet. 2 lag - Ett lag stod och skar av locken, fyllde med mandelmassa (preppade för försäljning), det andra laget stod och ropade ut semlor och lockade kunder. Vilket teamwork! Sjukt kul var det också.  VI turades om att såt och sälja och preppa! Här kom verkligen baristan/försäljaren i mig fram. Jag kände hur Espressohouse leendet och kundvänligheten kom fram och bara strålade. Jag mådde så otroligt bra!
Foodfest pågick från kl17-21, och vi skrattade och stojade. Jag lärde Logan en del nya svenska fraser så han stod och ropade "utsökt, kom och ät, skaka rumpan stumpan" och vem vet vad! Det var helt sjukt roligt. Vi stod och ropade "Join us for a day in Sweden with a delicious Swedish Pastry" "Eat Semlor". Hysteriskt roligt!
Efter Semelfesten, så drog vi bort till Killarnas Hale och chillade, sen låg vi ute i gräset och tittade på film tills Security kom och jagade bort oss!










Team Sweden!
(Egentligen är det bara, jag, chantal, steph och tori som gjorde allt,
men våra vänner var väldigt stöttande!)


Tusan att jag missade när han sa: "I could have seconds and still lick the plate clean!"
Logan = Så himla skön snubbe!

Torsdagens outfit

Top: Forever 21, Jeans: GinaTricot, Skor: Jeans Wearhouse, Väska: Swapmeat




Satsumas min vän

Jag saknar verkligen dig Stephanie Marie Johansson! MIn allra bästa vän! Jag saknar våra samtal mitt i natten, sockerflumm och hur du kallar allt satsumas! Jag saknar att fira nyår med dig, och hur du alltid har din favoritmugg när du kommer över till oss. Jag saknar att skratta på roslagsbanan med dig och att ligga upp till midjan i högt gräs när du har en foto idé.
Kort sagt,
Jag saknar dig, för du är min bästa vän.


Taget för 3 år sedan. Även om jag bara varit borta i ca 80 dagar så känns det precis som 3 år.

Midnight Madness

Basketlagen (tjejerna och killarna) hade sin första playoff nu på kvällen. Vi skulle speciellt stötta Stephanies, som är med i BYUH dansteam.




Solnedgång vid Laie Point







Kelloggs Special K

Jag sitter just nu och äter den godaste frukosten! Kelloggs Special K med vanilj sojamjölk och dricker äppeljuice till. Om ni inte har testat Special K - GÖR DET!

Om 20 minuter ska jag iväg till min Hula klass. Läraren är underbar, och jag älskar den lektionen!

Fred mina vänner

Dancing in the streets



Laddad med en handdammsugare. (Dammsög bilen med den i förrgårkväll)

Theatre Makeup #7

Karaktärer från pjäs/musikal. Jag valde Sally Bowles (Liza Minelli) från Cabaret. Heliga Birgitta, titta på ögonbrynen!


Community Service

Nu har jag påbörjat mina 7 timmar emd community service. Jag gjorde 1 timme i torsdags kväll då jag fick städa köket. Det gick fort och smidigt. Jag behövde bara torka av bänkarna och så sa RA'n att vi säger att det är en timme.
Igårkväll, efter mitt läxläsande, så gick jag över våran går, över till RA's kontoret, och den blonda (alla kallar henne elaka) RA'n sitter där. Hon var trevlig just idag, men hon är väldigt purken andra dagar. Lite bitter liksom.
Men i alla fall så fick jag börja med att damsuga spelrummet, sen fortsätta och damsuga hela nedreplans korridorer. Woho, svettig workout. Jag såg en hel del nya ansikten dock. Tjejerna tittade ut när dom hörde att någon började dammsuga i korridoren halv 10 på kvällen. Haha. "Community Service" säger jag då och alla ger mig en medlidande blick. "What did you do?" frågar dom. "I set of the side door alarm.." säger jag, och alla säger "Aha", många säger, "I did that too". Och vi skrattar.
Efter dammsugningen så kom en annan RA på att det behövdes göras födelsedagskort och frågade om jag var kreativ. "Om jag är" tänkte jag och så fick ajg sitta och vika, rita och skriva i 2 timmar till! Den ultimata community servicen!

Dammsuger i våran korridor! Vårat rumm är dörr nummer 3 framifrån. (räkna inte med den lilla kanten av dörr man ser i bildens nederkant..)

Roligaste skon på länge

Chanel, The Joker shoe


Underbara samtal med Fatima

Fatima ringer mig, första hon säger är:

"Jag har precis varit och bajsat. Det var sjukt skönt!"

Vet ni hur mycekt jag skrattade eller!! Förlåt för bajs och kiss humorn, men detta är hysteriskt roligt! Jag saknar henne så himla mycket!

Klagorop från hawaii

Dom är sämst på vägskyltar! Hemma i Sverige har vi vägskyltar till olika grejer. Låt mig ge er ett exempel; Säg att ni ska till IKEA i Kungens Kurva. När ni ska svänga av motorvägen så står det på skylten (med en tjusig pil) IKEA. Här står de ingenting.
Vägskyltarna, gatunamnen, står i mini-mini text och finns inte alltid tillgängliga. Många gånger får man gissa vilken väg man är på.

Klagorop!

Efter 4 hemska vägbeskrivningar till CostCo i fredags så är jag måttligt irriterad.

Klagorop!

Däremot är CostCo helt gigantiskt, och dom säljer helt gigantiska förpackningar av allt. tillexempel ett fantastiskt stort tuggummipaket. En kartong med 10 tuggummipaket i. Varje tuggummipacket innehåller 15 tuggummin. OOOH! Och jättebilligt!

Jag vart helt extatisk över att hitta en jumbokartong med massa små chokladsojamjölks paket att kunna dricka på morgonen, juice (som är som Capri Sun paketen) och 2 kg med fruktpåsar (som dom man får på McDonalds). Men toppen av allt var yttiga (icke totalt översockrade) flingor. Kellogs "Special K-Red berries" med vaniljsoja mjölk. MUMS!!!

Jag saknar Sveriges kläder. Jag sitter och tittar på bilder från när Emma, Bine & Steffie var i London och gråter över hur snygga dom är. Det är ganska begränsat med klädstilar i USA. Bine & Emma, ni vet vad jag snackar om. Antingen så har dom shorts, t-shirt och ett halsband eller jeans, färgad t-shirt och ett halsband (och ska dom festa till det riktigt så är det ett kedjearmband med ett hjärta på). ALLIHOPA! Och så lockar dom håret. Men söta och jättesnälla är dom allihopa. En positiv aspekt av det hela är ju förståss att jag får mycket mer uppmärksamhet för min stil. The European. Alla vill kunna klä sig så men ingen vågar.

Tack och lov för egen stil.

FIDM förberedelser

Jag har börjat & i princip slutfört CSN papprena som ska betala FIDM. Tur att jag tog med mig alla papper och pärmen som är proppfull med Collegegrejer. Nu måste jag börja fila på en riktigt bra stipendieansökan också.

Jag är så himla glad över att vara i USA och studera. Jag är även otroligt tacksam för min familj och den miljön jag vuxit upp is om har gjort det möjligt för mig med betyg och att ta initiativ till högre studier. Det är verkligen en upplevelse i sig. Jag känner att jag får en riktigt bra utbildning och att jag lär mig otroligt mycket om migsjälv som elev.

Elevmässigt så har jag utvecklats otroligt. VIlken disciplin det kräver att sätta sig ner i flera flera timmar och plugga dage efter dag. Jag måste erkänna att jag inte alls var beredd på att det skulle vara såhär intensivt. I princip så är det DU som läser dina kurser. Det är itne som i gymnasiet där man har en lektion, tar noteringar och pluggar till det. Det vill säga då läraren gör det mesta av arbetet åt dig. På College & Universitetet så har man visserligen föreläsningar och tar noteringar, men det du har föreläsning om är oftast om det du har läst till den klass-timmen. Åtminstone här. Förstår ni vad jag menar?

Jag gillar det dock!

iPhoto Booth



Jag, Chantal & Steph. Tjejkväll och leka med Stephs iMac.

Inspiration!

Nya tillskott:
En av Gwen Stefani's många harajukuparfymer "G". Luktar ljuvligt vaniljigt!
Samt Victoria Beckhams bok - "That Extra Half An Inch". Ett modeboks måste!



Jag absolut hatar när folk inte lyssnar på mig.

Och detta är vad jag gör just nu när dom inte lyssnar. Vet inte om jag ska kalla det straff eller belöning. För vem kollar på statistik när dom är lyckliga? Jag behövde ändå göra det för våran "Survivor contest" för min Business Management klass. Hur överlever du/Vad gör du efter collage? Vi ska starta företag, göra våra egna affärsidéer. Min är hemlis än så länge. Men den är bra, och innehåller sånt jag älskar och som marknaden är ute efter.. Jämt.


www.scb.se (Statistiska Central Byrån) - IT

Salt Lake City, här kommer jag!

Nu har jag bokat min biljett till Salt Lake City över jul! Jag och Stephanie kommer åka med samma flyg dit och tillbaka till Hawaii. Helt sjukt kul! Och vi sitter brevid varandra. Jag kommer att fira jul med hennes familj och med Fatima! YAY! Jag är så himla glad och laddad inför jul så ni förstår inte!!
Kanske borde åka lite snowboard också? Haha!

Reseplan:
Sön, 14 Dec 2008
Avgång: 10.35pm från Honolulu airport
Ankomst: 7.39am ( 15 Dec) i Salt Lake City


Tis, 6 Jan 2009 -
Avgång: 12.00pm från Salt Lake City
Ankomst: 3.30pm i Honolulu


Min första "fine"

Såhär ligger det till: Varje kväll, klockan 10, så larmar våra dorms sidodörrarna. Det vill säga att larmet går igång om man går ut igenom dom efter 10. Dom kan inte låsa dörrarna pga brandsäkerhet.

Igår kväll gjorde jag min tvätt, gick och tränade, kom tillbaka och torktumlade. När klockan slagit ungefär sådär 10.04 (på kvällen) så kommer jag på att min tvätt är klar. Och jag rusar genast bort mot tvättstugan för att hämta den. Glatt skuttandes trycker, och nästan pressar, bort dörren av glädjesprut efter en hård och välavlönande träning och LARMETGÅR IGÅNG!

Jag vänder mig genast om och tänke, åhnej vem gjorde det där? Stackare! Och kommer efter 3-4 sekunder på att det var ju jag! Så jag går bort till RA's office och säger att jag är den skyldige. (Ps. larmet stänger dom av efter några sekunder, så det tjuter inte i evigheter).

Melina, RA, (en av dom snällaste!) tycker jättesynd om mig, men måste ju ändå ge mig en liten böter(fine). Och nu måste jag göra "community service" i våra dorms innan 22 Oct. Woho. Men det är typ 7 pass att städa upp i tvättstugan. Piece of cake! Det tar inte ens 1 timma, så lättförtjänade community service timmar.

Oj vad min rumskompis skrattade när jag kom tillbaka och sa att det var jag som satte igång larmet. Vi har skrattat varje kväll åt alla som sätter igång det, men var nästan bombsäkra på att någon av oss skulle göra det nångång.

Här får ni se den fina rosa, men lite pinsamma lappen.


Hulatestet

JAG FICK 29/30 på Hula testet!! = A !!!
Första delen: Skriftlig (varav 1 var rätt men felstavat, skulle vara Ka'o, men jag skrev Ka'u)
Andra delen: Praktisk (Dansa de olika bas stegen) (JAG FICK EN 10! Högsta poäng! Och beröm :] )

Även om ni inte hann önska lycka till så kände jag det! Puss!

Hårdträning

De senaste 2 veckorna har jag börjat träna ordentligt igen. Tack och lov för det, för när sjuksköterskan i tisdags tog vikt när jag skulle till doktorn, aj aj aj. Igår körde jag och Chantal ett ganska hårt, men effektivt, träningspass. Vi började med att springa/värma upp med ett varv runt vårat campus (the big circle som den kallas) och sprang vidare till gymmet. På gymmet fortsatte vi springa på våra treadmills & ellipticals. Sen in för att lyfta vikter i viktsalen, och avslutade med mera treadmill.
Totalt sprang vi runt ca 6 kilometer igår, skithärligt. Jag har verkligen tappat konditionen. Den ska upp på topp nu!

Puss,
önska mig lycka till på mitt Hula prov idag!

OREOS'!

Hittade världens godaste Oreos när vi var på foodland i måndags. MED EXTRA FYLLNING!! Need I say more! Dom är the bomb!


Vill ni höra nått äckligt?

Senaste 2 veckorna har jag haft ont i halsen av och an. Jag var lite rädd för att jag hade fått streptokocker för jag har nämligen en blåsa i halsen sen 1 vecka tillbaka som gör fruktansvärt ont. Jag sitter och sprayar med min "sore thout spray" hela tiden för att bedöva. Så jag bestämde mig för att boka en tid hos docktorn på vårat Health Centre, och fick tid igår(dagen efter). Hos doktor tar dom blodtryck och kollar lite värden och så. Sen kollar doktorn hur jag mår. Jag hade en reäl influensa för några veckor sedan, och är fortfarande täppt i näsan. hal kollade halsen och klämde på mitt ansikte och konstaterade att det inte var halsen som var problemet utan mina bihålor. IGEN! Jag har fått en bihåleinflamation (sinusitis infection) och slemmet som rensas från näsan och åker ner i lungorna retar upp min hals hela tiden (för att det är så infekterat). ÄCKLIGT!

Men jag har fått antibiotika, plus en hel bunt andra grejer, som ska få mig att bli frisk igen!

Yay för mig! 

Här sitter jag och bloggar :)

Varför jag älskar min mamma!

Måste bara  upprepa vad mamma kommenterade nyss, helt klockrent! Detta är varför jag älskar min mamma hörni! (Förutom att hon är bäst så är hon också rolig)!

Mamma om oturslycka: 
Min bebis! Kommer du ihåg när du lånade min bil till en studentskiva och parkerade i fel del av Hötorgsgaraget, så att Securitas fick rycka ut?

Mmmhm, jag har en del roliga bilhistorier!



oturslycka

Kära församlade, kan jag bara få berätta om min lycka i olyckan. I fredags kväll efter Idol så åkte jag, Chantal, Steph, Erin, Brendan och nån Bonnie-brud som jag verkligen inte gillar, iväg till 7Eleven. Innan vi ens lämnat parkeringsplatsen för att åka tillbaka så är det 2 polisbilar där. Eftersom vi var 1 person för mycket i bilen så lämnade vi Chantal, Brendan & Bonnie-bruden och åkte tillbaka till campus. 

Såklart är det efter curfew (som är klockan 2) och vi måste ta oss igenom security inne på campus. Stannar för att prata med vakten, får åka förbi, men bilen rör sig inte ur fläcken!!!! Den spruttar lite och rullar långsamt vidare utan att gå fortare. Vakten kommer fram och frågar lite sarkastiskt om jag "har ölite lågt på soppa". "Ja säger jag, men det ska inte vara någon fara, så lågt är det inte". Så jag rullar in på våran parkering och bilen tvärstannar. Chantal, Brendan och Bonnie-bruden är då strandsatta på 7eleven. Vi får ragga upp en kille som åker tillbaka med Steph för att hämta dom.

Check Engine lampan går på. Men det gjorde den för 2 veckor sen, och då lade jag i olja och mer kylvätska och allt vart bra igen. Men nu ville den inte ens starta!! Jag försöker ringa till Ohana Auto Services för att få bilen bogserad till verkstaden men dom kan inte göra detta på en lördag. Brendan och Chris tar sig en till på motorn men hittar inget fel. DUMMA BIL!!! Och jag har bara haft den i några veckor!! Så arg och besviken jag blev! Plus att vår lördag vart lite miffo eftersom vi planerat en roadtrip till Pearlridge Shopping Center (där dom har alla dom bästa affärerna: Forever 21, American Eagle, Macy's, Sephora m.m. Plus Satellite Office där jag fixade min registrering).

Idag (måndag) kommer jag ju självklart på den smarta idén att gå till skolans "Physical Plant" där dom har en verkstad, lyckas få tag på en kille (Sam) som kollar på bilen på eftermiddagen.  Sam, han erbjuder sig att låna ut bogseringsvajrar om jag behöver det. Tim berättade för mig dagen innan att det kan kosta flera hundra dollar att få bilen bogserad. Så jag ville helst manuellt bogsera den till verkstaden. JAG VILL INTE slänga ut flera hundra dollar för att bogsera min bil till verkstaden plus att få den undersökt plus lagad. Men han hittar inget fel heller. Han säger att det antagligen är trycket i bensin tanken som gör att bilen inte vill gå igång. Den gör startljud men startar inte ordentligt.

Så jag och Steph tar oss en liten promenad bort till Chevron (bensinmacken bredvid McDonken) och skaffar fram 4Gallons (ca 15l) bensin och får skjuts tillbaka av en mycket het Local (hawaiianerna som bor i området). Häller i bensinen och försöker starta, men den vill inte starta! Självklart provar då Jason (som han hette) att starta den och lägger i sin magical touch och får bilen att gå igång. Då rullar vi vidare till bensinmackan för att fylla tanken helt och nu är allt perfa!!

Pinsammaste är att det ända som behövdes var bensin. Aldrig igen kommer jag att göra något sådant här dumt. Och aldrig testa bensingränsen på min lilla underbara bil. Nu älskar jag bilen igen :D Det roligaste var när jag berättade det för Logan som gapskrattar i matsalen och skriker på jarom för att berätta vad jag gjort. Jarom asskrattar och berättar för Anthony som precis kommer in. Förstår ni hur roligt och pinsamt detta är på samma gång. Och jag som trodde jag hade allt under kontroll. ICKE! Aldrig mer ska jag låstsas att jag är en bilmekaniker. Men jag vet i alla fall hur man byter (&häller i) ny olja, plus vart kyl och spolvätska ska hällas i. That's it.

Peace out familj!
Dagen då jag låste in nycklarna i bilen...
Stephanie och Chantal utanför Hale 1



frieeeends

Mina 3 favorit killar!
OH my gosh, så kan jag bara få berätta att Ray & Brendan är dom skönaste killarna alltså! Efter Idol idag så hängde vi  utanför Canon Centret (där Idol hölls). Jag skrattade så jag började gråta allvarligt. Först börjar killarna leka med våra väskopr, och posar som jag vet inte vad. Äkta Joey i Vänner deja vu! Sen börjar dom "shirta" Stephanie. VIlket innebär att dom springer upp bakifrån och hoppar över henne med sina t-shirts över hennes huvud, det är så sjuuuukt kul!!! Kommer på youtube snart!

Ray, Brendan & Anthony (crabman)


Putar med läpparna, men vad sjutton gör Ray?!

Min första midterm

Idag, för ungefär 30 minuter sen så hade jag min första midterm (ett prov). I D&C (Läran&förbunden). Och jag fick 74% på det, vilket är ett C. Men jag är nöjd, trodde att jag skulle få 50% eller nått.

SÅ YAY!!!

Mysiska laburinter bakom canon centret

Theatre makeup #5

Idag sminkade vi "Old age/ageing". Självklart blev det ju då rynkor! Det var så sjukt kul att sminka på rynkor, plus att jag var så bra på det och fick mega beröm av läraren hela tiden. Han ropade över hela sminksalen "Look at her lines, they're amazing. Perfect. They're really really good!" Känns jättebra att veta att jag gjorde ett bra jobb idag!

Eeeewwwww - vilken syn!


Detta är från förra veckan:
Uppgiften var "stippling". Det innebär att man har en ganska ihålig "svamp" (ser ut som glest stålull) som ger små fräknar på huden. Genom att göra fräknarna på rätt sätt med highlights, skuggor och grå/röd färg så kan man få huden att se ut som om den är föråldrad eller solkysst. Riktigt knepigt, så det har jag fått öva på i veckan. Jag använde Chantal som modell.


Kisa - Ser hon äldre ut?

RSS 2.0