EH Skärholmen

- Love!

Det var jätteskönt att jobba som barista igår igen. jag fick tillochmed in löv och hjärtan på mina första latte:ar! PCn Linnea var underbart trevlig och hjälpsam, och visade allt som skulle jag hahe frågor om. Sen fick jag stänga själv, och det gick också riktigt bra. Linnea var med första halvtimmen ungefär och sen fick jag jobba själv i überlugna Skärholmens Centrum. Ingen stress alls. Folk är väldigt trevliga i Skärholmens Centrum dessutom, måste jag tillägga. Både personal och gäster! Det ska bli en fröjd att få köra några kvällspass där!

Dessutom måste jag få tillägga att det är fantastiskt att ha en ordentlig timlön igen. I USA fick jag 7,25 dollar i timmen, jämfört med här i Sverige där man i princip får 15 eller 16 dollar i timmen. Sjukt!

peace

go gary go!

Gary Go - Wonderful

Messeges of Hope

Sitte och skriver Hjälpföreningsnytt till på Söndag och gick in på kyrkans hemsida www.lds.org och hittade dom mest fantastiska små videorna. Bland annat denna som fick mig att storgråta:

"Some say God doesn't exist. To Me he has never been more real."

Visum & Update

För att göra en lång historia kort, så fick jag smått panik igår när ännu ett brev kom från csn om att dom vill ha in fler uppgifter. Denna gång betyg från Tillskärarakademin. Eftersom vi bara får diplom för avslutad kurs så fick jag smått panik och ringde upp csn.

Fakta: jag msåte ha fått CSN beviljat för att kunna söka visum. Om jag måste lämna in flera uppgifter, och inte får diplomet förens efter den 18 December så har jag mindre än 2 veckor på mig att fixa visumet. Samtidigt som jag jobbar, och julen är FULL med röda dagar.

MEN. Efter ett samtal med en väldigt trevlig man på CSN
så beställde han ett finansierings intyg och rekommenderade att jag ringde upp Ambassaden och förklarade läget och skulle kolla om intyg var okej att söka visumet med.
Så jag ringde upp Amerikanska Ambassaden, som endast har telefontid på non-immigrant avdelningen mån-tos 13-14 (I know, snacka om att slänga sig på telefonen vid klockan 13.00 prick). På Ambassaden får jag prata med en ännu trevligare man, som jag först frågar om mitt gamla visum och nya I-20 papprena och om det verkligen stämde att jag behövde söka HELT NYTT visum som den tanten jag mailade förrut svarade att jag var tvungen att göra. Men det visar sig att jag inte alls behöver söka nytt visum, utan använder det jag har nu, men visar då istället upp nya I-20 pappret med de nya giltiga visumdatumen på i Immigrations (tullen) i USA, och allting kommer vara okej. Ni förstår nog inte lättnaden! Helt sjukt! Sen frågade jag ändå, att om jag nu skulle ha sökt nytt visum, räcker det med ett finansierings intyg från CSN för att söka visumet då? Och javisst, det gjorde det absolut. Dom behöver bara bevis på att du kan finansiera dig på något sätt när du är där.

Sedan kom jag på att jag måste fråga om mitt Pass också. Det går ut i slutet på nästa år, och hur gör jag då med mitt nuvarande visum som sitter fast i det passet? Ja, då åker man med dubbla pass istället. Ett med ditt visum i (det utgångna) och det nya, som är uppdaterat och har ny bild i och allt. Perfekt!

Alltså:
Från en ca 2 timmar stressad/förtvivlad/smått hopplös/irriterad och arg situation, så löste sig allt helt otroligt smidigt. Speciellt är jag tacksam för lugna och trevliga människor, som verkligen gör sitt jobb bra på kundtjänsten på CSN och Ambassaden, och lättade en frågvis (och djupt återhållsamt hysterisk) Jacqueline.

Allting kändes då verkligen - Meant To Be.

För att plussa på storheten på Onsdagen, så fick jag även ett mail från min Academics Advisor, Betty Nikora, imorse (Torsdag) som jag mailat i tisdags angående att mitt konto inte gick att access:a (två minuter efter mailet visar sig att jag nu hade access till mitt BYUH konto - YIPPIE!), och hon skriver att hon har lagt in ett klass-registrerings datum på den 27 oktober. Detta såg jag förståss i morse och började glatt klicka i och registrera klart mitt klass schema. Små

Oh the joy!
Hmm. detta vart inte direkt att göra en lång historia kort.. Förlåt!

dags för latte-art

Imorgon rycker jag i på Espresso House i Skärholmen mellan 16.20-20.20. Så där finns jag och övar upp min latte-art om någon vill hälsa på. Lite långt till skärholmen kanske..?

Men, yay! Första riktiga arbetsdagen på länge!

Peace


yeees man!

Jag har nu fått mina första officiella 'non-top streetwear' tider på Floralin! Yay! Är det någon som vill hälsa på mig på NK nästa vecka så kommer jag finnas där: Tisdag, Onsdag, Fre mellan ca 15-20 och Lördag & Söndag ca 10-17.

Som om det inte vore nog med detta så ska vi dessutom på studiebesök på H&M's huvudkontor på tisdag morgon med skolan! Dubbel yay!

Äntligen,
må jag tillägga, så har dom fixat min BYUH account sida så jag har kunnat lägga till klasser i min "önskelista". På Måndag natt börjar registreringen av klasser för mig. Oj vad jag längtar! Det ser ut som att ag faktiskt ska ta på mig 18 credits första terminen tillbaka. Jag tror att jag klarar det. 2 á 3 credits classerna (dvs 6 credits totallt) är Art klasser. Resten blir typ biologi, historia, eng 202 (blöööö, men måste ta..) och en Fitness for Living klass.

'Gosh life is good. Jag tror att jag säger detta alldeles för mycket just nu. Snart kommer det slå tillbaka på mig. Men jag är bara för lycklig just nu för att det ska lugna ner sig. Det är lov, jag har fått första arbetstiderna (vilket också kommer ge mig extra pengar till jul och en lön när jag är på Hawaii). Så, förlåt, men jag vill bara dela med mig av glädjen lite!


Kjolen jag sydde för två veckor sedan & toppen jag köpte på H&M för 99.- i Fredags.



Bine Sydde också en kjol, fast i lördags:

the made a statue of us, and put it on a mountain top---

Regina Spektor - Us

 

its official. jag är kär i den här låten.

(Ps. SE '500 DAYS OF SUMMER'!)


film listan:

[ ] Surrogates
[ ] Up
[ ] Enemy of the State.

+ ett part SNL avsnitt.

Peace

i found them!



Kommer ni ihåg att jag för ett litet tag sedan sa att jag ville ha ett par örhängen med nitar på och ett halsband med glasögon. Well. Jag hittade dom!

79.- för örhängena på GinaTricot
49.- för halsbandet på BikBok

sweet dreams

Mycket trevligt att börja lovet med en jätteförskylning. På lördag morgon vaknar ajg upp med extremt täppt näsa och spenderar mesta delen av dagen med att nysa och snyta mig.
Jag får väll försöka se det positivt och tänka att jag åtminstonde är sjuk på lovet och faktiskt KAN vara hemma och vara sjuk. suck..

Jaja. Igår åkte jag och Sabine in till Täby Centrum och åt middag med Pappa i alla fall. Det var väldigt trevligt. *nnu ett presentkort fick komma till nytta och ge en kofta till Bine och två jättefina tröjor till moï. Presentkort är en students bästa vän.

Lördagens hjärnklistrare:
Ke$ha - Tik Tok

någonting är fel på mig?



Nej, snarare tvärt om. Idag skrev jag kontrakt med Espresso House igen. Så nu har jag två jobb (varav ena är kontraktskrivet), en praktikplats på Åhlens huvudkontor med start v49 och Mönsterkonstruktion (skola) på dagtid.


Det är sjukt vad livet flyter på... På riktigt! Helt underbart de två sista månaderna innan jag åker tillbaka till Hawaii. Sjukaste är att BÅDE Espresso House och Åhlens vet att jag åker tillbaka men bryr sig inte och vill att jag kommer tillbaka till dom när jag kommer hem för Emmas student ett par-tre månader i april. Men det gör mig faktiskt glad att vara tillbaka i Barista branschen igen. Alla var så nedrans trevliga, och jobbet var faktiskt kul!

Välsignelser, välsignelser!

Bliss!

Innan skolan började idag så var jag uppe på Åhléns huvudkontor för att träffa chefskonstruktören Helena. Jag blev antagen till en praktikplats på Åhléns Mönsterkonstruktions avdelning med start vecka 49! WOHO!

Dessutom fick jag veta igår att jag fått jobbet på Floralin och kommer börja jobba på NK i början av November.

Som om det inte vore nog med det så är modestudierna, det vill säga mönsterkonstruktionen, i full fart och jag älskar livet.

- - - Det känns om jag blivit Lauren Conrad.

Äntligen är det helg imorgon! Både Onsdagen och Torsdagen (idag) har kännts som Fredag, så det är en välförtjänt Fredag som kommer imorgon. Och lov nästa vecka + FF.

:]

-

“ On matters of style, swim with the current. On matters of principle, stand like a rock.

 

Thomas Jefferson.

 

Well Mr Jefferson, I'd say "agreed" to "stand like a rock" when it comes to principles, but also "swim in your own direction a little, while following the current". Everyone needs to be comfortable with their own style and explore. Don't just follow the current. You need to be YOU. (and I'm not just talking about personal style now.) The people I admire the most are the ones who are themselves, and not just what everyone else wants/expects/tells them to be.

from "rules for my unborn sun"

Rule #392.
"When you're with new friends, dont't just talk about old friends.

Rule #389.
"After writing an angry email, read it carefully. Then delete it.

Rule #377.
"Cellphones have amplifiers. There's no need to raise your voice.


- Fantastisk blogg Måste kolla in: 1001 Rules for My Unborn Son



the make of hands.

Ett av syprojekten jag gjort klart. Detta var några veckor sedan. Men efter allt testandet med Balmain ärmar så var jag bara tvungen.





Hmm.. ja, man kanske inte såd de breddade axlarna så bra. men det är den svarta tröjan jag gjort i alla fall.

Welcome back Steph.

Steph, min kära vän, har äntligen fått igång sin blogg igen. men på en annan adress. Hennes egen hemsida då förståss. Välkommen tillbaka till bloggvärlden Steph. Vi har saknat dig!



Ps. Vi bör samla ihop till en Jaykaiy fotografering snart. Det börjar bli en liten samling med nya plagg. :) Vad sägs?

scraped knees and a bruised ego.

Javisst. Sjukdag hemma. Bine har smittats och nu kryper det i halsen och näsan. Jag som trodde jag blivit imun, men icke.

Sorligaste idag var nog när jag halkade och totalsnubblade utanför pizzerian när jag och Bine hade hämtat pizzornia. Tur att ingen såg när jag total vurpade, skrapade knäp och landade på rumpan. Så med ett lite sårat ego, plåster på knät och ömma händer har jag startat veckan på ett fantastiskt sätt.

Trots detta har jag sytt uppe en kjol. Vit med knutna tyll detaljer framtill och synligt blixtlås bak. Bild kommer senare.


Nu: halstabletter, ipren och sömn.

FIDM

Jag såg i veckan att jag fått ett mail från en tjej som hittat min blogg och hade en hel bunt frågor om FIDM. Hur man skulle söka, vad man skulle söka med och så vidare. Om ni har några som helst frågor så är det bara att maila.

Yes, jag sökte och vart antagen till FIDM (Fashion Institute of Design and Merchandising) i Los Angeles, Kalifornien.

--
Jacqueline

hard work, work, work

Floralin ringde tillbaka igår eftermiddag. Och dom vill att jag kommer in och provjobbar för dom på Torsdag eftermiddag för att se hur jag trivs och hur allt funkar, och så. Perfekt! I'm so excited!

Helgen väntar inga nöjen direkt. Mest avslappning och utsovning. Det kanske blir en fika med Stephanie idag.

Oh, ja! Två av mina presentkort gjorde sig till nytta igår! Det blev två underbara strumpbyxor från H&M (som dessutom har en högre kant upptill = WE LOVE!). Sedan blev det en kofta, tshirt med tryck, svart t-shirt väst och en helschysst tröja för 49.- på GinaTricot.

Det bästa var att jag träffade Ammi (som jag jobbat med väldigt länge på gina förr i tiden) och hon jobbade idag i Täby när jag var inne. Åh, vad jag tycker om Ammi. Genomgod tjej som trots all skit hon får, jobbar kvar på Gina. Hon förtjänar så mycket bättre.
Jag är i alla fall glad att jag träffade henne igår.

För att bygga på mer av gårdagens fantastiskheter så skype:ade jag med Brittany en stund också. Henne saknar jag väldigt mycket också. Hon är ju som min egen syster. det ska bli skönt att få träffa henne på en ganska daglig bas, tillbaka på Hawaii igen.

Det här är Brittany. En av de sista dagarna jag hade kvar på Hawaii dessutom. Vi står utanför Heathers hus och skulle åka ner till Swapmeet. I miss swapmeet too.


Ha en underbar helg folks'!

"I've been roaming around, always looking down at all I see"

Jobbintervju nummer två på Ur&Penn gick också superbra. Den tjänsten är på 5 timmar i veckan och skulle absolut kunna matchas med Floralin timmarna. Fantastiskt!

Jag väntar nu att höra från båda företagen om hur det har gått. Möjligheten finns ju förstås att jag inte skulle få någon av jobben :/ Skit också, det finns alltid en chans att amn iten får jobbet. Jag kanske har extra otur och itne får någon av dom..

Trots chansen att jag kanske inte får jobben så är jag jätteglad att jag fick komma på intervju i alla fall. Min ansökan är tydligen intressant nog att få arbetsgivarna att nappa på.

Hålla tummarna, hålla tummarna, hålla tummarna!!!!

You Can Ring My Bell

Helt sjukt, men i natt har jag drömt om den här låten och det är det enda som har varit på min hjärna sedan igår. Fruktansvärd musikplåga, men jag måste nog få den ur mitt system innan jag kan gå vidare. Haha

Anita Ward - Ring My Bell:

redo? let's go!

Jag sitter nu och laddar inför en till intervju imorgon bitti. Äter igen fick jag skylla på läkarbesök, emn hade dock gjort klart min plaggskiss att ge till Jeanette i min klass, som ska göra mönstert till den.

Vi börjar med ett flera veckor långt "roll spel" imorgon,
vilket innebär att man gör en plaggskiss, som man sedan ger till en annan person i klassen som ska göra mönstet till denna, och sen ger denna personen (så kallade konstruktören) vidare det till en andra person som ska sy upp plagget. Ett roll spel.

Det ska bli jätteskönt med lite flextid
under de kommande veckorna. Det hänger mest på hur snabb du är och när dom andra är klara så man kan ha ett "avstämmnings möte", eftersom det är 3 stycken personer inblandade på samma design. Sovmorgon säger jag dock. Och äntligen lite mera extra tid att göra saker på datan.

Vi arbetar med Gerbers mönsterkonstruktions program Måndagar&Tisdagar, och jag älskar det! Jag har verkligen haft lätt för programmet och ligger före alla i min klass. Så pass attjag sitter och gör egna konstruktioner och manuella konstruktioner från ond-fre lektionerna på datatimmarna. Men det är bra att få öva och upptäcka lite själv också, det har jag nog lärt mig mest på.

Shit att det redan är Torsdag imorgon...
Hej!
Jag fick idag hem ett brev om komplettering av uppgifter till min studiemedelsansökan för Brigham Young University med start i Januari. På brevet står det att jag ska komplettera med antagningsbevis, men det antagningsbesked jag fått har jag skickat in med ansökan.
Jag har studerat på samma skola mellan Augusti 2008-April 2009, och har skickat med studieresultaten för samma program under dessa perioder, och har varit hemma nu på uppehåll emellan.
Jag fick ett I-20 (för mitt visum) skickat med antagningsbeviset, på detta står det vilken utbildning det gäller och när studierna påbörjas och förväntas avslutas. Vill ni att jag skickar in en kopia på detta istället? Visum pappret är påskrivet och stämplat av skolan och, som sagt, följde med Antagningsbeviset.

Hälsningar,
Jacqueline Usterud

A family of trees wanted to be haunted

Kids by MGMT

bling bling

Intervjun hos Floralin&Junior gick jättebra, och jag får se i slutet av veckan om jag fick jobbet eller inte. Vill inte jinxa det för mycket!

Efter skolan ringde dom från Ur&Penn i Jakobsberg och ville ha in mig på intervju på Torsdag förmiddag. YAY! Är nån het på gröten eller?

Nu ska jag ställa mig i köket och laga potatis & lök soppa till hela La Bamba Familia. Veckan börjar i alla fall bra!

:]

Comme des Enfants

http://lmnopreschool.com/yahoo_site_admin/assets/images/cartoon_kids.25674600_std.gif
Imorgon bitti har jag en intervju på en barn & inrednings butik i stan. Håll tummarna för den intervjun, det är ett jobb jag verkligen vill ha!

Peace
:]


ASL (American Sign Language)

Senaste månaderna har jag fått en fascination för teckenspråk. Med lite utlärning av tecken till Bine och Emma, så har lärt jag mig en del Amerikanst teckenspråk.

Det hela började med när Paul & Heather tog teckenspråk borta på BYU Hawaii, och Paul lärde mig alfabetet. Med en hel del övning själv behärskar jag det mycket väl. Det är inte bara skönt att kunna säga saker med händerna och ansiktsuttryck utan att någon förstår det, men också otroligt kul att lära sig något nytt. Jag har i sikte att läsa teckenspråkskursen på Hawaii när jag åker tillbaka i framtiden.

hejdå. :)

all the young dudes

Jag har äntligen satt ihop mitt Art Scholarship Portfolio. Alla ansökningarna är ifyllda, och nu ivägskicakde.

Bara att hålla tummarna för att jag får ett stipendium då. Jag fick det förra året.

Good'ay



tankvärt. tack mathilda.

"You got to show her you need her
Don't treat her like a mind reader."

Mathilda's citerade detta på sin blogg.
Och jag tyckte om det.

a few things you DIDN'T know about me:

  • Var med i en Lucia Valröstning (vann inte dock. vi fick bara veta vinnaren och ingen placering)
  • älskar päron & minimorötter
  • är en äpppel juice addict. (apelsin i vissa fall också)
  • favorit färg är marinblå (eller vilken riktigt riktig blå färg som helst)
  • hatar hårspray, och använder det ENDAST om det verkligen är nödvändigt
  • älskar i hemlighet att spela julsånger på piano, även om det är mitt i varma sommarn.



saturday

Ganska seg lördag. I gott sällskap dock. Pappa, Sabine & Jag åkte in till täby för att hälsa på emma på jobbet. Nu när vi har tid att göra sånt. Jag är arbetslös. Igen. Fricken A.

Top Streetwear
,
där jag brukade jobba, bestämde sig i all hast för att stänga ner. Och ajg fick inte ens veta om det. Mina kollegor Bobby och Monika sa det härom veckan. Very very sketch0 Väldigt väldigt skumt. Så alla fick sparken.

Anyways.


Vi fick Pappa att testa en helt SJUKT FUL mössa på GinaTricot. Skam på dom som kommer använda den i vinter! Haha

H&M Herr


yes please

discretion of boy&girl. boy vs girl.

more subtle flirting please.
more midnight calls.
more x's and o's.
more of accidental bumping in to.

more Russian roulette with hearts and feelings.

just.
just more.

RSS 2.0