VEGAS BABY!!

Om exakt 2 timmar ger jag mig av till Las Vegas med Fatima, Fiston och Rakeb! New Years Eve party! Detta blir den allra forsta gangen jag gor nagat annat an att vara hemma pa nyarsafton! Dels beroende pa Mammas fodelsedag, eftersom hon fyller ar pa nyarsafton.




This is where we are staying!


GOTT NYTT AR ALLIHOPA!!  Vi hors och ses year 2009!!


Onskelista:

Klade fran: Monki (kollade in hemsidan, OMG vad mycket snygga grejer), Gina, Topshop, Vero moda
Smycken fran: Indiska, H&M
Svenskt godis: Marabou, pimbatar, djungelvral, lakrisal, mars delight
+KORT!

Klocka fran Cocoo.se - 245 kr!

Merry Christmas!

Det ar verkligen underbart att vara hos en svensk julfirande familj! Lat mig bara beratta om igar! (24 dec).

Pa morgonen gick jag och Tori upp hyffsat tidigt, runt 8, och fixade oss i ordning for en julfrukost som holls hos Heidi's pappas hus. Jag vaknade och upptackte att jag hade ca 5 underbara god jul sms fran min familj och uppmaningar till att ringa och godjul onska. Sa medans jag lockar Tori's har sa sitter jag med mitt headset i och pratar med Emma, Bine och Pappa (i den ordningen). Sedan ringer jag en mycket hes och forskyld Mamma och sager God jul. Medans jag pratar med pappa sa inser jag hur mycket jag saknar min familj sahar pa julafton. Men det var underbart att starta dagen med familje samtal och "catch up" pa allt som har hant.

Efter frukosten hos Heidi's pappa, sa aker vi hem och julmats stoket borjar. Jag far i uppgit att gora kottbullar (vilket jag verkligen har blivit mastare pa vid detta laget), steker prinskorvar och ror i risgrynsgroten. Heidi gor potatisgratang, omelett, brunsas, inlagd gurka (den goda varianten!!) och tar fram lingonsylten. Det vill saga, en riktigt svenskt julbord, vilket dom gor varje jul.

Backgrundsfakta nr2: Heidi's mamma, Jeanette gifte sig med Craig Hall. Jeanette ar Toris moster, svenska, och Craig var pa mission i Sverige och kom tillbaka och hamtade henne. Gifta och lyckliga tills Jeanette dog pga sjukdom for ca 20 ar sedan.

Efter maten kommer tomten, vilket ar Heidi's pappa som maste "aka ivag till sjukhuset och forlosa ett barn", efter som han ar forlossningslakare, och kommer sedan in utkladd till den svenska "TOMTE" som dom kallar honom. Tomte (las tomten) pratar bara pa svenska och fragar om "det finns nagra snalla barn har". Barnen svarar glatt "ja" pa svenska och far sitta i Tomte's kna och sager sedan "tak sa mycket" nar dom fatt sin present. Tomten blir ju forstass lite forvanad over att Heidi's pappa ar pa sjukhuset igen och ber barnen lamna ett paket till Craig nar han kommer hem.

Nar Tomte har gatt sa oppnar barnen sina paket, frenetiskt stirrandes och halvt kastar sig over varandras paket, som sma barn gor, sa skriker dom av lycka nar dom ser vad dom fatt. Varefter Foraldrarna delar ut paket med pyjamasar i, som dom ska ha pa sig pa Juldagen nar dom oppnar paket. Aven jag och Vickan fick varsitt paket, ett Presentkort pa $50 pa Macy's!! Nanny Fine skulle vara avundsjuk!

Efter nagon timme sa klar barnen ut sig i LUCIA skrud och gor ett jattegulligt Lucia tag medans "Sankta Lucia" spelar i bakgrunde pa svenska. Varvid jag upptacker att Familjens minsting Mason, kan Lucia sangen! Sjukt gulligt!

Efter en lang, men snabb dag, och mycket, mycket, mycket mat i magen sa deckar vi pa vara sangar men somnar inte riktigt utan ligger uppe och pratar.

Sa aven om jag inte ar i Sverige, sa har jag verkligen fatt min dos av Svensk jul. Det basta var att hjalpa till emd julmaten. Det kanns alltid lite mera som jul nar jag far hjalpa till och laga julmaten!

I morse vaknade jag upp till att barnen och Tori kommer in med en stor kanelbulle och apelsin/jordgubbsjuice pa sangen tillsammans med en julklapp. Julklappen inneholl annu fler presentkort: $25 pa Wal*Mart och $10 pa iTunes Store! KANON! Det ar ju bara mina favoriter!! Ni vet hur galen jag ar i Wal*Mart. PS, vi borde infora Wal*Mart, Panda Express, Forever 21, Payless Shoe's och Costco i Sverige.... I'm Just Saying..

Nathalie och Lyndsey (Heidi's barn) vill att jag kommer upp och tittar pa deras julklappar, som sedan leder till att jag och Lyndsey sitte roch gor lappglans och parfymer med hennes "spa kit" som hon fatt i julklapp. SJUKT ROLIGT! Underbar att vara 7 ar igen, haha!

Heidi & familjen har akt ivag pa ett julfirande hos Sean's (Heidi's mans) familj och jag och Victoria stannar hemma och chillar. Jag ska ata lite julmat fran igar, MUMS! Kottbullar :)

Jag vill verkligen passa pa att onska er en riktigt god Jul och fortsattning. Njut av sista 2008 ars veckan och forbered er for ett helt enormt fantastiskt 2009! Jag ar laddad och ser aven fram emot att komma hem i April och traffa er alla igen!
Kom ihag era vanner och eran familj pa julafton, ni ska bara veta hur mycket mer man uppskattar dom nar man inte ar hemma.


GOD JUL!

Betygsdags!!!

Jag glomde ju totalt beratta om att jag fatt mina betyg! I fredags kvall sa kollade jag och Tori vara 'My BYUH' sidor och sag att vi fatt vara betyg. Jag fick A i alla mina klasser forutom Laran & Forbunden dar jag fick ett B. Vilket var helt forvanansvart, for jag troddej ag skulle fa ett C eller till och med ett D, pga de sjukt daliga testresultaten jag haft hittills i det amnet. Min slutfinal i Laran & Forbunden lag pa 64% vilket ar ett underkant. Men jag har gjort alla mina laxor, quiz, rapporter, gatt pa alla lektioner och fatt ett C pa alla proven. Sa tillsammans adderade det tydligen upp till ett B. Alla delar raknas i poang, och mina poang blev da ett B.

Mitt GPA (Grade Point Average) ar 3.846 (hogsta ar 4.0) sa ni forstar att jag ligger rusktigt bra till! Och stolt som fa ar jag ocksa! Kommer ni ihag i borjan av terminen nar jag hade panik over alla laxorna? Nar det gatt ungefar halften av terminen sa hade jag borjat hantera laxorna och balanserat ut min tid. Faktum ar att min Business management klass verkligen hjalpt mig att organisera min tid battre. Underbart!

Jag ar laddad for en ny termin av kul och plugg.

Utah bilder :] A few of the wonderful things about America.

Mandag: Shopping i Layton Hills Mall. Inne i provhytten pa Charlotte Russe. Sot klanning, men jag orkade inte kopa den. Lagg marke till min nya Blackberry telefon. Eftersom min telefon pajat sa blev det inkop av en ny i fredagskvall. Underbart att ha ett tangentbord pa telefonen, det underlattar otroligt mycekt nar man ska smsa :)


Ocksa idag (Mandag), Bio: Four Christmases. Inne pa biografens helt galet inredda toalett. Kandes som att vara i lustiga huset pa Gronan, visst?


Lordag, Salt Lake Templet och Temple Square. Christmas lighting. Vi traffade pa en av Hollsen tjejerna som precis startat sin mission i Temple Square. Hon hade varit ute i 3 dagar, valdigt ny och var jatteglad att traffa oss svenska tjejer! Jag kande igen henne pa en gang och sag en svensk flagga pa hennes missionsskylt, sa vi var ju bara tvugna att saga hej, varvid hon kramade om oss genast!





Jag kan inte fatta att jag hittafe Heidiwood smycken i en av butikerna i Layton Hills Gallerian... Och fula var dom ocksa. Emma du far nog verkligen motbevisa mig med att Hedi Montag skulle "designa" snygga smycken. Efter att ha sett dessa sager jag bara, NO WAY JOSE!


Fredag: IKEA for andra gangen. Kottbullar till middag och shopping av Marabou, julmust, pepparkakor, bilar, kexchoklad... Mums. Helt random ocksa att killen i kassan var fran Goteborg!!!




Torsdag: Lunch pa IHOP med Tori, Rhyan, Fatima & Daniel. Deras Nutella Crepes var helt sjuuuukt goda! Pakakor fyllda med nutellacreme och bananskivor, toppade med jordgubbar och gradde. MUMS!


Onsdag: En av fordelarna med Utah ar Deseret Bookstore. Detta ar totalt dedikerat till Bine. En cupcake(muffin)bok, med varldens sotaste hundmuffins pa framasidan!!


Peace out!

You know you're in a Mormon State when....

Walmart has a whole stand of ONLY Mormon movies. Haha, Love!

Och man vet nar nagon har varit pa Hawaii for lange nar dom gor "hang loose" tecknet Tori.. Haha. Karlek till dig dock!

Utah so far

I helgen har jag och Tori tagit oss till narmaste shoppingcentrer och inhandlat julklappar. Sent pa lordag kvallen smsade SarahBeth och ville att vi skulle komma over och hanga med henne och Shea. Shea och SarahBeth Stott ar syskon, och aven en av de forsta manniskorna som Nat ville att jag skulle traffa nar jag kom till Hawaii. Men av nagon konstig andledning sa traffades vi for forsta gangen i lordags. Riktigt schysta manniskor!
Sa hos Sarah och Shea tittade vi pa film intills ena natten och sov over. Pa sondagen, efter en mycket lang sovmorgon, sa akte vi till kyrkan och sen tillbaka till deras hus och hangde lite. Igar kvall sag vi aven Pirates of the Carribean 3, sen deckade jag totalt vid ungefar 11 tiden.

Idag, mandag, har jag och Tori, ater igen, spenderat storre delen av dagen i Layton Hills kopcenter. Dock var jag sa trott och inte alls shoppingsugen och hangde mest efter henne medans hon fyllde pa sin garderob. Men jag lyckades i alla fall hitta ett par riktigt snygga klackar till nyar och allmant anvanda som snyggskor i skolan. Men over det stora hela sa fick jag vara smakrad :)
Pa kvallen at vi middag med "de vuxna", Tori's kusin Heidi och hennes make Sean, Heidis bror (Toris andra kusin) Craigger och deras Pappa Craig. Efter en fruktansvart rolig och god middag pa 'Olive Garden' sa gick vi pa bio och sag "Four Christmases" med Reese Witherspoon och Vince Vaughn. Valdigt roli film, den rekommenderar jag.

For your information: Det ar Heidi och Sean Brophy som vi bor hos, som ar bada i 35 ars aldern och har 4 underbara barn Madison, Lyndsey, Nathalie och Mason.

Fred

(Bilder kommer inom kort, typ imorgon kanske? Hall ut!)

Honest oppinions

En vanlig sjal kommenterade pa bloggen for nagon dag sen angaende situationen med Stephanie, vilket fick mig att tanka lite annorlunda. Aven innan detta har jag svart for att INTE vilja vara hennes van. Vad jag forsoker saga ar att aven om Detta hande, sa ar hon anda en kompis till mig. Men situationen har forandrats lite.

"Det gjorde ont att inte kunna öppna sitt hem för sina vänner. Och visst ansågs jag kall, när jag inte kunde uppmuntra dem att komma hem till mig och inte heller få berätta sanningen. Iaf döm henne inte så hårt, innan du har gått i hennes skor... "

Det ligger sanning i detta, men det ar trots allt juletider och att dumpa en internationell student till slumpen i mitten av USA ar inte okej. Men, som tur var finns det anglar som kan radda en i nod.
Jag ar inte bitter, men besviken och lite ledsen maste jag saga.

Annu en andring..

Sa igar horde Stephanie av sig igen, och sa att vi skulle aka harirfan idag (torsdag) eftermiddag. Jag skulle hjalpa Fatima och packa och flytta, och hon brydde sig inte alls. Jag fick ett valdig kalt "synd, for du behover vara klar nar vi ska aka". Sedan hor hon av sig idag och fragar om ajg verkligen komemr kanna mig bekvam med att aka ocha tt det ar okej om jag vill aka till Erin istallet. Oversattning: Det ar inte okej att du kommer anda. Och hennes pappa har sagt nagot.

Som tur ar sa har jag Victoria Silfverberg, som har svensk slakt har som kommer ta hand om mig pa julafton. Plus svensk julmat och jag kommer kunna hanga med Fatima och Tori (Victoria) nar jag ar har. Jag vill se mer av templet, och BYU Bookstore. Och Provo. Nu kommer jag aven fa se Orem. Eventuellt kommer vi att hyra en bil om inte en av Fatimas kompisar kan lana en till oss, vilket gor att vi komemr kunna aka pa sma roliga utflykter. Tori ar en riktig van precis som Erin.

Jag har verkligen lart mig att se vilka mina riktiga vanner ar i stunder som detta. Jag kan bara inte forsta hur en familj, och familje far med 5 barn, kan bara dumpa nagon, speciellt en internationell student, sahar nara jul och inte ens bry sig. Och hur hans dotter kanf orsvara honom och saga "nejmen han ar inte sadan, jag lovar". Anda sa hander detta. Jag kan inte forsta att detta verkligen hander, jaghar hort berattelser om det, men nar det val hander mig.. Otroligt. Vilka manniskor...

Jaja, strunt i dom. Nu kommer jag i alla fall fira jul med riktiga vanner och en svensk familj och svensk mat.

Change of Plans

Sa, min kara van Stephanie berattade igar (!) for mig att jag inte kan vara med deras familj pa julafton. Hennes pappa hade planerat in familjergrejer och vill itne att jag kommer. Detta berattar dom 2 dagara innan vi ska aka ner till St George. Jag fick panik, vi hade planerat detta sen oktober, hennes familj var okej med det, och helt plotsligt sager henens pappa nej. Skitstovel! Vad ska jag ta mig till liksom? Jag kanner knappt nagon har och ringer frenetiskt gratande hem till mamma. Jag kan inte aka hem till sverige for en biljett fram och tillbaka kostar 15000. Jag kommer sitta hemma ensam i en lagenhet i provo, och komma tillbaka till Hawaii och ha folk som fragar mig vad jag gjorde pa julafton och jag blir tvungen att saga "absolut ingenting, jag satt sjalv i en lagenhet for att min kompis familj dumpar mig".

Jag borjar smsa runt lite till dom jag kanner som bor i narheten men det ar en sa konstig och pinsam situation. Crasha folks julaftonsfirande 1 vecka innan. Nar dom ar med sin familj. Jag kanner mig jattehemsk. Fick ingen somn alls inatt.

Imorse smsar jag da Erin, min basta van pa Hawaii, det vettigaste manniskan pa hela jorden, ni vet vem hon ar. Utan tvekan den basta manniskan i hela USA. Hon sitter i ilen med sin mamma, hennes mamma sager "nej, det gar inte alls!" och ringer sin basta kompis i Provo som genast vill ta in mig. Hennes syster, som pluggar i pa BYU, skulle ta mig direkt over dit efter hennes finals idag. Sjukt gullig!

Men, efter manga sms och samtal slutar det hela i alla fall med att jag skulle aka over till Erins hemstat, Maryland, och fira jul med hennes familj i Baltimore.

Stephanie far da panik och pratar med sin mamma. Och innan jag hinner boka min flygbiljett till Maryland sa intygar hon mig om att jag i alla fall kan komma och att jag inte kommer vara till besvar, vilket jag tvivlar pa, men det ar en flygbiljett mindre, plus att jag far stanna har och se mer av provo, utah och viktigast av allt: Fatima.

Jag kommer nog halla mig hemma och chilla medans dom gor sina familjegrejer utan att jag ar ivagen. Jag ar definitivt radd for hennes pappa, inte sa konstigt med hela denna krongliga situation.

Forsta paniken av att fira jul ensam! Och nasta gang jag firar jul sa har det gatt 3 ar sen senast... Inte okej. Tack och lov att det loste sig och att det faktiskt finns sa snalla manniskor i denna varld som ogonblickligen tar in en.

Julhalsningar till er mina vanner, julen ar nara, och jag komme rinte vara helt ensam.

Brigham Young University, Provo, Utah.

Nu ar jag antligen framme i Provo! Jag har spenderat hela dagen med Fatima (eller hela och hela, men jag anlande klockan 11 pa formiddagen). Medans hon hade traning sa lallade jag omkring pa BYU campus, i mammas fotspar.  Mamma gick ju pa BYU for manga ar sedan, narmare bestamt sadar 22 ar sedan.

Jag gick in till BYU Bookstore och kopte juklappar till mamma och pappa, drog vidare till Biblioteket som ar helt gigantiskt (!), bort till Atlet byggnaderna dar Fatima haller till.

Plus, att jag sag Laguna Beach Morgan, som gar har pa BYU. Vi fick ogonkontakt och hon log mot mig. Och vi hade i princip samma klader pa oss, sa bada diggade vi varandras stilar. Genast efter att jag passerat henne var jag tvungen att slanga mig pa telefonen och ringa Bine & Emma (i den ordningen ocksa). Morgan, precis som jag, hade pa sig en kappa med skarp i midjan och ett par hoga stovlar med svarta jeans instoppade i skaftet. Woho! Gissa om jag ar excited for LA nu!

Det ar helt underbart att kanna kyla igen, andas kall luft och se moln komma ur munnen allteftersom man andas ut. Nar jag stod pa flygplatsen och vantade pa min "shuttle" sa kande jag verkligen att jag levde (pga Kylan).

Det ar helt otroligt vacker i Utah. Runt hela campus, och runt alla staderna, sa gar bergen, tackta med sno. Sjukt vackert! I varje dal, mellan bergen, sa ar det fullt med ljus och stader. Jag kanner mig redan hemma. Varfor ar jag inte i Provo? Skulle jag kanna mig for hemma eller? Jag gillar det verkligen har, och jag har bara varit har i ca 9 timmar.

Just nu sitter jag och dricker julmust och mumsar pa Marabous choklad efter varan tripp till IKEA. VILKEN LANGTAN!!! Antligen! Och sa kakade vi ju sjalvklart kottbullar pa IKEA. Vad gor man annars dar?

Fred mina vanner, i julstamningsanda.

Jullovs Packning

De senaste 3 dagarna har jag kört folk fram och tillbaka till flygplatsen, och idag var det Erin's tur. Efter att jag droppat av Erin så åkte jag och Stephanie vidare till Pearl Ridge Shopping Centre så hon kunde fixa lite grejer till resan. Jag köpte mig en jacka och ett par stövlar igår, så jag var klar.
Efter nån timmes shopping så fick vi båda för oss att gå på bio, så vi gick och såg Madagascar 2, som är SÅ ROLIG! Jag skrattade konstant under hela filmen. Oavsett vad kritikerna säger, så är den riktigt bra.

Imorgon kväll, klockan 19, så beger vi oss av till flygplatsen en sista gång så jag och Stephanie kommer med vårat plan till Utah. Jag är laddad! Snö, julmat, julklappar, juldekorationer, IKEA, Fatima, shopping, Julmusik, Julstämning... Ja, ni fattar.

Snöbollskrig!

Fred,
Ps. Jag bloggar/Mamma jag sms:ar er när jag är framme i Utah, så ni vet att jag kommit fram i säkerhet.

Sista finals dagen

Eftersom min Läran&Förbunden Final blev cancelled igår i översvämmningen så måste jag gå och ta den i testing centret och sen lämna in mitt Western Art History Paper till skolans Art-avdelning. Ingen fara. Skönt! Sen är jag helt färdig!

På morgonen har jag sprungit ut till bilen och hämtat handdukarna, torktumlat dom igen och öppnat fönstrena lite så fukten kan fly och solljus torka. Bilen är hyffsat torr, men alla åtgärder måste vidtas! Sen måste jag även till WalMart och köpa fuktuppfångare att sätta i bilen. My gosh! Min bil är dock inte den ända som tagit in vatten från gårdagen...

Min roomate, Chantal, håller på att packa för hon lämnar oss idag. Nu ska vi ha en liten frukost dejt innan hon åker.

Monsoon Rain & Flooding, 11 december 2008

Igår var det en stor orkan som drog in över hela Hawaii. På morgonen så vaknade jag upp till ösregn och ett halvt översvämmat campus som jag skulel ta mig ur för att skjutsa Paul till flygplatsen. Ju längre jag åker, desto högre blir vattennivån. Jag sitter fast med en halv meter vatten runtomkring min bil. Ett tag flyter bilen och motorn stänger av, några killar i en truck bakom mig hjälper till att putta bilen till sidan så ajg kommer ur vattnet. Avloppen var översvämmade, folks hus blev översvämmade, bilar var halvt täckta i vatten. Jag blev helt otroligt rädd. När jag i halvpanik öppnade dörren för att själv gå ut och putta bilen (innan killarna kom) så började vatten komma in. Så jag väntar 10 min, vattnet rinner av/ur bilen och jag tar mig några meter bort till bensinmacken och börjar skrapa ut vatten ur bilen. Vattennivån på macken är ca 10 cm och papperskorgarna flyter omkring på macken. Jag måste flytta bilen igen. Kör den upp till vägkanten där den i säkerhet står och går och hämtar Paul som born nägra meter därifrån. Vi får springa ut med hans packning till bilen och är helt dygnsura.
Vi börjar åka men kommer inte längre än 2 km och ägen är avstängd och bilarna har stannat. Jag börjar få sått panik och kan itne tänka på annat än att ringa mamma. SÅ jag ringer mamma, rädd och halvt hysterisk och undrar vad sjutton jag gör på Hawaii och att jag inte vill dö där. Mamma lugnar ner mig och Paul försöker sitt bästa att lugna ner mig också. Jag får itne panik över saker, men jag var rädd. Med min bil flytande några minuter innan och en motor som stängde av pga vattenintag.
Så där sitter vi, klockan 9 på morgonen (och det har redan gått ca 1½ timme sen jag lämnat campus, och det tar 2 minuter till Paul med bil/10 minuter att gå). Så vi stänger av motorn och sätter på en film på min iPod. Efter ytterligare 1 timme så ser vi vägmän som åker förbi och ber folk att vända om. Och jag kommer på att det finns en annan väg till flygplatsen, som inte går längstmed kusten/bergen utan är mer inne i fasta landet. Så vi beger oss av, på en väg med ytterst få vattenpölar (och inga fjuttiga heller men bilen drunknar åtminstone inte). Fukten i bilen gör att vi måste torka rutan hela tiden, motorvägen vi kommer in på efter 40 minuter beter sig som en riktigt regning dag i Sverige, så jag kunde se framför mig, men bara bilen framför och dess ljus och vägens linjer. Men vi tar oss till flygplatsen utan problem och vi säger hejdå.
När jag åker hem igen så slutar det regna (efter säkert 7 timmar av flood&monsun regn). Klockan är vid det här laget 12.30. Men våra finals blev inställda pga Flooding. Halva campus var dränkt, flera av rumsenheterna vart översvämmade, men våran enhet var räddad. Undertiden jag rörtmig till flygplatsen så har hälften av campus lekt i vattnet och den andra hälften hysteriskt själpt ut vatten ur hus/lägenheter/klassrum.

När jag väl kommit hem igen i säkerhet så har jag 4 timmar på mig att vila och torktumla handdukar till bilen för att lägga ut att suga upp vattnet. När jag parkerat bilen på campus och kliver ur kommer chocken och jag får svårt att andas.

Klockan 18.30 är det bara att åka igen för då ska Logan till flygplatsen. Det börjar regna igen, hysteriskt, men slutar efter 2 timmar som tur var! Vi fyllde bilen med folk så den blev tung och inte sladdar så mycket och begav oss till flygplatsen igen. Utan några problem som helst så är vi tillbaka igen på flygplatsen och fikar med och vinkar av Logan som inte kommer tillbaka nästa termin.

Helt utmattande dag. En livrädd dag. En sorglig dag. En hawaii dag utöver det ordinära. Jag är sjukt tacksam att jag lever och att jag har fått vara med om något sådant här så jag nu vet vad jag ska göra om det händer igen.

Förlåt för att jag skrämde er mamma! Men campus hade inte sett något sådanhär på väldigt länge. Sjukt!

Christmas Break

Jag hatar att se alla åka hem denna vecka. Alla sticker före mig, vilket lämnar mig ganska ensam och lite småledsen. Brendan lämnade oss idag, imorgon är det Logan(som inte kommer komma tillbaka för vinter terminen) och Paul, Fredag Chantal och Anthony (Kommer inte tillbaka), Lördag Erin och Ryan (som inte kommer tillbaka heller) och sen åker jag och Stephanie på Söndag.

Det gör mig så ledsen att flera av mina favorit pojkar inte kommer tillbaka till nästa termin. Ryan börjar på BYU i Provo, Anthony transferar till ett universitet i Alaska (där han kommer ifrån) och Logan åker hem för att jobba och förbereda sog för mission.

Det är visserligen bara 3 veckor vi är borta, men när man träffar alla dessa människor dagligen så påverkar det ENORMT hur långt 3 veckor är. Jag kommer sakna alla. Plus att jag längtar till att komma tillbaka.

Imorgon har jag min sista Final, i Läran&Förbunden. Idag hade jag min Matte Final som jag fick ett A i! Gissa om jag är glad. Så hittills har jag fått A på alla mina Finals. Yippi Yay!

Peace,
J

Finals week

Förlåt! Det är Finals week (sluttentor) och alla har massor att göra. Inklusive mig trots att mina Finals är utspridda. Idag hade jag två, en i engelska som jag fick 96% på (A - högsta betyg) och den andra var i Theatre Make-up som gick väldigt bra också,
Imorgon bitti har jag jobb från 8-10, sen en matte tenta från 11-13. Sen ska jag nog dra över till Paul och hänga lite med honom och hans roomate och hjälpa dom att packa.

Hur är det hemma? Snöat igen?

Gary Jules - Mad World

De senaste dagarna har jag tagit mig i meditation bort till våran Piano Lounge och spelat piano. Otroligt avslappnande och tidsfördrivande. I förrgår skrev jag ut noterna till Gary Jules - Mad World. Oj bad bra den låten är. Och oj vad bra jag kan spela den, imponerande faktiskt.


Alla tiders favoritklass & lärare

Idag var sista föreläsningen i "Entrepreneurship & Leadership" med Brother Ritchie. Jag måste verkligen hylla denne man då han är den bästa och mest uppmuntrande människa jag någonsin träffat. Han inspirerar mig enormt till att bli en bättre ledare och organiserad människa.

Varje vecka, innan fredagens föreläsning, så skickar han ett mail till alla i klassen och påminner oss om att vara i tid och en kort förklaring och peppning till kommande föreläsning.

Denne ca 55 årige man växte upp med grova talproblem och en bensjukdom som gör att han haltar lite lätt i nutid. På sin mission så överkom han sinna stammningsproblem genom sin missionsledares instinkt till att få honom att tala, mycket och ofta.

James Ritchie är uppväxt som en kycklinguppgödare (chickenfarmer) som genom sina år har tagit an sig en mångald av företag och lyckats göra sig finansiellt oberoende. Han inspirerar på många sätt med sin ande och sätt att leda på. Han är aldrig elak och bjuder mycket på sig själv.

Kortfattat, jag LÄNGTAR efter en ny klass med honom nästa termin!


Dagens mail:
<From the desk of James Ritchie>
den 5 december 2008 22:13:43

Thanks for everything and for being so good to work with this semester.

Good luck on your finals and have a Great Holiday break.
You are the future of the church - Stand Up and Lead yourself and others to 'higher ground'. bro Jim


Fantastisk människa! Om ni någonsin kommer till Hawaii, krasha en av hans föreläsningar och lyssan på denna människa! Och om ni kommer hit för att plugga, LÄS HANS KLASS! Den är jättelätt, uppbyggande och kräver i princip inget arbete alls.

Fred!

Hawaii, gotta love it.


I bilen, efter att ha lämnat Kahuku och Ohana Car Services efter en Safety Check i Tisdags.


Ohana Car Services


Ghetto - Ohana Car Services från sidan.


Hemma hos Paul & David efter att ha lagat Köttbullar & Potatis i lördags.

Devotionals från i Tisdags. Christmas-music-Devotional. Underbart!

Scooter


Fråga inte. Jag var bara tvungen.
Detta är alltså någons väldigt charmiga Jamaica Scooter som står utanför cafeterian.

western art history...

Hmm, så igår skaffade jag bildbevis på att folk sover i klassen. Så hopplös är klassen. Som tur var blev våran "final" cancelled, så nu behöver vi bara skriva en kort 1 sida lång förklaring över min favorit Artist från Renässansen. Piece of cake! Sedan har vi ett litet snacks party på fredag eftermiddag då våran Final (slut test) egentligen skulle vara).


Härligt att hon somnade mitt i boken, och när klassen var klar ryckte hon till när hon vaknade.
Jag fick hålla mig reällt från att inte brista ut i gapskratt.

Creative Project English 101

Space travels
Does it really matter,
         how far we have to go?
Would it really matter,
         how deep the universe is?
- It really does matter.

Do you really matter?
         The spaces of the earth disagree.
Would you really want to,
         when the opportunity is right in front of you?
Would it really matter?
         The decision was made for you.
- It really would matter.

Did it really matter,
          the reason for us to leave?
Would you still be mad,
          if we had do it all over again?
Would we go back
          to save what once was?
Would it really matter?
          Because we’ve already changed a lot.
- It really did matter. It was for the best.

Jacqueline M. Usterud

Elisa - Rock Your Soul


Snacktime!

Yes, ni ser rätt. Jag dricker en koffeinfri Diet-Coke och äter "Swedish fish". Så gott!


Såhär i juletider..

Så har jag kommit på at jag saknar julmust. Och leverpastej!!

Thanksgiving Helgen

Torsdag: Vid 11.30 så har Stephanies Församling en thanksgiving lunch som vi alla går på. Några killar från Samoa bjöd på underhållningen, det blir alltid party när Tonga&Samoa håller i underhållning. Dom har en sån skön inställning till livet på något sätt. Alla om har varit på en On-Campus dans där folk från Tonga och Samoa kommer, vet hur roligt det blir. Ungefär som när några sköna Jaimaicaner skulle komma till en fest hemma i Sverige. Förstår ni "chill-känslan"?
På eftermiddagen så åker vi iväg till Devins familjs hus där det hålls en Thanksgiving fest. Där bjöds det på ännu mera mat (och jag måste säga att det var gudomligt gott). Familjens vänner hade gjor en "Candyjams" som varatt dö för! Så fruktansvärt gott! Jams, Kanel, mandel, brunt socker och muskotnöt. Ni kan inte ens försetälla er hur gott det var!!!!
Vi chillade i deras pol och jacuzzi och tittade på film. Sen var det dags att åka hem.
Några församlingar hade lite snabbt slängt ihop en dans på campus i Ballroom:et som vi gick på i ungefär 2 minuter, sen var det över.

Fredag:
Detta är dagen D för shopping. Även kallad "Black Friday" så alla butiker och köpcentrum öppnar sjuuukt tidigt (vissa öppnar vid midnatt, vissa vid 5-6 på morgonen) och så reas det ut diverse. Folk blir som galna. Inte på Hawaii dock, men i New York hade folk blivit ihjältrampade, personal blivit ihjältrampade, dörrar slagits in m.m... Polispådrag för en rea dag? hur giriga är folk egentligen? Detta är absurt!
Jag, Chantal, Erin, Stephanie och Paul begav oss i alla fall till Pearl Ridge Mall som öppnade klockan 6 och började våran "Black Friday" shopping. En avslappnande dag, med goda juldrinkar från Starbucks och rea fynd.
På fredag kväll drog jag, Erin, Eden, Brea, Romeo & Paul in till Waikiki och klubbade på "Zanza Bar". Ritkigt kul, och jag måste säga att det var i Stockholms innerstad anda! Jag kände mig hemma för en stund! Mycket trött och halvt utsliten, med stora blåsor på hälarna efter klubbande i NYA skor (gör aldrig om detta!) så deckade jag i mitt rum vid 5.30 på morgonen.

Lördag: Underbara Lördag. Tog det lungt hela dagen, sov ut, vaknade och hängde med Steph, Chantal och Erin. På kvällen åkte jag över till Paul och lagade köttbullar&Potatis i riktig svensk anda. Så sjukt goda vart dom också! an och hans roomate tyckte om dom! Om jag saknar svensk mat.... Nästa grej blir nog pannkakor ala Sweden!

Söndag
: Åkte över till templet på kvällen med Stephanie, Becca och Ann och tittade på en jättebra och fint gjord film om Joseph Smith i Templets Visitors Centre Theatre. Otroligt vackert gjord! Det är nog det bästa med de flesta kyrkproducerade filmerna, att dom är så vackert gjorda. Miljöerna, färgerna och vinklarna.
Skrev även klart min 9 sidors långa Research Paper som skulle vara klart till klockan 15 dagen efter.

Måndag: Kampat i "Reading & Writing" Centret för att få en Tutor att titta lite snabbt på mitt papper. Jag skippar Western Art Histrory klassen och skriver klart de andra 2 versionerna av mitt papper så jag kan lämna in allt. Plockar ihop och markerar mina källor och blir totalt klar 3 minuter innan lektionen börjar. PÅ HÅRET!!! Inte bra! Men pappret vart bra!

Puss

Glasses


Nostalgi


Black Friday Shopping




Nyinköp: Hoodie från Pipe Dreams Surf Company, Glasögon (utan styrka) från Wet Seal, Nagelack från Sephora.

Major Research Paper

Förlåt!! Jag har varit helt occuperad denna vecka med mitt Research Paper på 8-12 sidor. Blev äntligen klar igår kväll.
Jag ska berätta om Thanksgivinghelgen och Black Friday shopping lite senare idag. Håll ut, ja ghar inte glömt bort er!

RSS 2.0