NEW YEARS EVE!

Det är Mammas födelsedag, och vi har precis kommit hem från att ha firat hos mormor&moster. Jag hann locka klart Bines hår innan vi åkte därifrån (eftersom Bine också skulle vidare till Fokus-balen).

Nu är det bara för mig och Emma att göra oss snygga och åka dit till senare ikväll. Ska hämta upp Stephanie & Siri på vägen! Woho!

Åker snart till Hawaii också, kan man börja året bättre? 2010 - Jag är SÅ redo för dig!


Att få blogga på jobbtid.

YES! Igår ville min chef att jag skulle föra en blogg till butiken, och fixa lite med layouten och lägga upp några inlägg.. Så, jag fick alltså blogga på jobbtid. Fantastiskt! Nu låter det som om jag är värsta bloggnörden, icke snat, men det var faktiskt kul!

Check it out: Floralin & Junior bloggen

Peace

4 dagar.. and counting

.

teach me how to jerk?

Audio Push - Teach me how to jerk. har fastnat på min hjärna sen 2 månader tillbaka. Jag hittade nyss en helskön video på HUR man "Jerkar" haha. Gotta love it.


Last days at NK

För er som vill komma och hälsa på, så jobbar jag nu Måndag och Onsdag eftermiddag/kväll som mina sista dagar på NK innan jag åker tillbaka till Hawaii PÅ LÖRDAG! :)

5 dagar kvar,

Peace

The Princess and The Frog - Walt Disney's Nya.

Jag har precis tittat klart på "Prinsessan och Grodan", som nu är min nya favorit Disney Film. Äntligen en film i äkta Disney stil, med musik, historia, komiska inslag och den där lögligt glada efter känslan man får.

Det visades ett klipp i Kalle Ankas julafton som visades på Julafton, och vi (jag och mina systrar) vart helt sålda på en gång. Oavsett hur stor man är, så är den här filmen otroligt söt!

http://static.reelmovienews.com/images/gallery/the-princess-and-the-frog-poster.jpg

Nyår? ja!

Klänning och lösögonfransar är införskaffade till nyårsfesten i veckan. Big Check!

Talet jag höll idag blev jättelyckat! Jag är så glad att jag sa ja till att hålla ett kort tal idag!

På eftermiddagen åkte vi över till Mormor och firade jul (igen) med Henne och Moster Catarina. En julmustkyckling á la Pernilla Wahlgrens Julprogram lagades - quorn bitar till mig då förståss. Jag är inget stort fan av julmustsåsen, men de andra tyckte om den. Det godaste med hela rätten var rotfruktsblandningen som blivit ungsgrillade med rosmarin - SÅ GOTT!

Om bara 6 dagar träffar jag Paul igen, och resten av min lilla Hawaii familj+vänner. Det är verkligen en så konstig känsla jag har för att åka tillbaka. Jag längtar, och på samma gång så vill jag bara stanna kvar här. Jag tror det är nerver som börjar smyga sig på. Packandet satte jag igång med igår också. Lite "need to haves" packades, byxor är utvalda, tröjor lite organiserade för att kunna packas, packlista skriven på vad som behövs tas med, presenter inköpta och någorlunda planerad vecka.


Jag känner mig så stressad dock!

Galenskaper samlade i kommande vecka.

Oh! Jag åker om exakt en vecka! vi denna tid om ! vecka sitter jag antagligen i Amsterdam och väntar på mitt planbyte till San Francisco!

Jag har galet mycket att göra denna kommande vecka. med start ikväll - Packa och skriva tal till imorn.
Måndag - jobb+middag med tjerna på jobbet, Tisdag - Packa!, Onsdag - Jobb&Packa + Fokusdans, Tosdag - Mammas födelsedag+packa!+nyårsfest på Fokus, Fredag - PACKA!!!!!

Usch. Och emellan alla svängarna ska jag dessutom hinna tvätta och städa i mitt rum innan ja gåker TIDIGT på lördag morgon.. Ca kvart över 3 på natten för att vara mer bestämd.

Men det känns ändå bra. Jag får spendera veckan med vänner, familj och jobbkollegor som jag verkligen tycker MYCKET OM! För att sedan bli upphämtat i Honolulu av Paul, äta middag och sedan gå till sakramentsmötet på Söndagen. Surfing på eftermiddagen :P Yes, jag sa surfa. Men Surfing kan vara "recreational" också. Jag njuter ju ändå av naturen utan att jobba :P

Peace

Decembertime - Celebrating times!

Här kommer lite decemberbilder :)
Christmastime @ My grandmothers


Miriam and the Aussies.


Christmas Baking and Rock Band @ Gabriel & Thomas. (and Yes, gabriel made us wear 3d glasses for a while.. haha!)


Glögg!


and.. Partytime!

come and pick you up if i have to.

Gårdagens pizzabak och chill vart riktigt lyckat. Jag är verkligen tacksam för riktigt bra vänner! Så tack Fatima, Sofie, Patric, Gabriel, Thomas, Davidx2, Marlene och till mina systrar.

Skypedate med Paul imorgon bitti. Hans föräldrar och syster är i Fillipinerna och hälsar på släkt över jul. Brittany, som är min nya roommate, kommer hem den 5e. Så jag får hänga med Paul själv i några dagar. (Vilket, inte för att klaga, inte är så tokigt!). Det är helt stört. Jag åker om 9 dagar - Nästa Lördag.

Spotify'ade lite på jobbet igår och lyssnade på Leona Lewis nya album Echo, som är riktigt riktigt bra. En av favoritlåtarna är denna:


Leona Lewis - I Got You

Så var det dags igen,

Eftersom en viss Jacqueline (jag själv då..) åker tillbaka till Hawaii igen i Januari, så ska vi har lite farväl chill hemma hos mig med de härliga människor jag lätr känna och tycker mycket om imorgon kväll.

Det blir pizzakväll, med en hint av Guitarr Hero, film, snax och allmänt flumm. Yees!

Let us show our Pizzamaking skills!

http://www.foodmuseum.com/images/pizzadoughsteps.jpg

Let it snow, let it snow, let it snow!

Idag måste det ha blivit den mest effektiva Lördagen jag någonsin varit med om. Flyget till Hawaii är bokat, båda jag och Bine har (äntligen) fått håret klippta, julklappsshopping, klädshopping och dessutom få bevittna en ganska häftig grej.

Jag njuter verkligen av snövädret ute. perfekt att vara hemma denna jul med snö och julväder. Mer underbart kan det inte bli. Så lite sorgligt är det faktiskt att jag sticker igen.. Men skönt på samma gång.

Dagen har blivit lite av en välsignelse för Sabine, på flera sätt. Hon har fått veta att hon kommit in på Skrädderiprogrammet på Tillskärarakademin bland annat. Jag blir så otroligt glad och lättad när bra saker händer för mina systrar, för dom förtjänar det verkligen.

Anyways.
Jag är så himla lättad över att flyget är bokat. Såhär ser resplanen ut:

Utresa:
2 Januari 2010, tidig morgon - Framme i Honolulu den 2 Januari, på kvällen.
Arlanda 6.25 - Frankfurt 8.35
Frankfurt 9.55 - San Francisco 12.20
San Francisco 16.50 - Honolulu 20.20

Honolulu
Waikiki Beach, Honolulu, Hawaii.

blue orchid. ja!

Tuition paid, Flygresa strax bokad, jobb omhändertaget. Bara att börja rensa, tvätta och packa! Det känns så sorgligt och så roligt på samma gång. I am kluven. Men YAY!

Och så är det snart dags för Fokus. WOHO! Nyårspuss, nån?


The White Stripes
- Blue Orchid

Dear Santa,

jag har nyss kommit hem från att ha tagit Svininfluensa vaccinet. Det gjorde inte ett duggont. Ministick i armen och två sekunder senare gick jag ut genom dörren och ut i EN HALV METER SNÖ!
Så sjukt!

Och tack och lov, så har studiemedlet redan kommit in, vilket innebär - JULKLAPPSHOPPING!!!

K thank.
Peace

OMGOSH!

Jag fick NU reda på att CSN är beviljat och min studieförsäkran är inlämnad. Nu är det bara biljett och packa som gäller.

Pjuh, vad lättad jag är!
Hawaii, here I come!!

tredje advent. lucia.

Lucia firade jag såklart med att vara lusseklädd till jobbet. Gråa stuprörsjeans, vit tunixa och rött sidenband. Yes!
Brasafton och mys/lek med Miriam, Bine, Gabbe & Kristina hemma hos Miriam&Kristina.

Idag firade vi av lite jul och tråkigheten av att Miriam åker tillbaka ner till Jönköping på Fredag morgon. Fridays och en vadslagning med Gabbe som jag vann, och Gabbe bjöd på min Alkoholfria Strawberry Daiquiri.

Imorgon ska det lussebakas hemma hos Gabriel med Miriam och Bine. Så, vi hörs. Full rulle, och förlåt för att förra postet vart på engelska. Jag orkade inte översätta till svenska från den engelska.. igen.

Puss&Kram

such a fun week, and

such a tiresome week, but oh so good. This was going on last week:

Monday: Girls night with Ben&Jerry's, chips, gossip and chick flicks. School-skipping (well, at least not getting to school in time).
Tuesday: School & late Work
Wednesday: School & late Work.
Thursday: Homework, and school. I aslo stayed up.. way late.. to make a vest. Pictures will be posted! Afternoone "Fika" with David Heidenberg.
Friday: School, Work, then chilling with Miriam, Sabine, Marlene, an Australian & an American boy. Way nice! A lot of Coke, candy and sucky movies.. Titanic and Sweet Home Alabama.. Need I say more? But oh so fun.
Saturday: Well, since we stayed up way late and ended up sleeping on each others butts in the sofa, we dragged ourself into Miriam's room and us girls crashed all over the place. Two on the bed, one on the floor and one on the loveseat. Woke up, went into town and got breakfast at Coffeehouse by George, and then went Vintage shopping. Marlene got this super nice Vintage Chanel necklace that was to die for. I love these girls. I really feel that I've found my kind of girls, which is more than beyond awesome.

I have to make something to ware for New Years. For reals. And I also just got an order for a New Years Dress from a girl that I work with. YAY!

Anyways. My weeks been so busy. But oh so good. Schools been intense, grading charts and grading patterns.


Peace!

"Life is always hard, for the Belle of the Boulevard."

Dashboard Confessional - Belle Of The Boulevard

girlsnight 4 the win!


dear forever 21,

I need ot be the owner of this bag!



Sincerely,
Jacqueline Usterud

Create


men's needs and girl's needs. they don't agree.

Det är dags för lite Cribs idag, känner jag. Det är söndag, och jag måste till jobbet.

Igår var jag och en skön bunt människor hos Marlene ute i Södertälje. Dan börjades med ridande och jag har aldrig skrattat så mycket som jag gjorde, helt stört! Hanke's häst skenade med honom på. Och vi kunde inte sluta skratta, tills nån minut senare när jag och Mirriam började backa och såg att hästen kom emot oss. Många MÅNGA credits till Hanke som höll sig kvar! Någon måste ha ont i låren idag, haha!! Marcus dokumenterade med systemkamera och videokamera och Mange visade sig vara rena ridtjejen. Gabbe kan prata med hästar och Mirriam är sjukt snygg i ridhjälm.

Tacos lagande, film och flumm på kvällen. Jag kunde inte ha bett om en bättre helg helt enkelt!

Så, The Cribs - Mens's needs. Enjoy!


mind over matter.


I'm going slightly insane over here.

Denna vecka hr vi ju som sagt DET stora provet. Imorgon är sista dagen på det tre dagar långa Manuella Mönsterkonstruktionsprovet som vi har. Och: MY BRAIN IS FRIED! Man blir så trött!!
Jag är ju redan klar med kittet till Datalektionerna som var ganska stor också. Med måttlistan, plaggskisser, detaljskisserna och allt.. Ja ni vet.

Jag är lite kär i Adobe Illustrator också, by the way!

Och. Jag saknar mina Amerikanska vänner. Idag berättade jag för min chef att jag åker tillbaka till Hawaii, och även att jag fått stipendier som täcker en stor del av min terminsavgift. YAY för bra portfolio!! Riktigt skönt att chefen tog det bra.. Det var en mycket stor lättnad.

Nu har jag bara några måttlistor kvar att göra på jobbet så ska allt vara okej :)

Well. Time for bed. Peace.

Mönster

Idag var jag klar med vårat "kit" till Data Mönsterkonstruktionen. Kittet består av: Plaggskiss, Detaljskiss, Snittbild (på sömmar), Mönster, Måttlista, Model Edit (antal gånger delarna ska skäras ut, eller speglas..) och Tygberäkning/Läggbild. Det gick hyffsat fort faktiskt, så jag satt och pillade ihop mina andra 5 mönster och skrev ut dom under dagen. NU har jag verkligen en stach i min låda av mönster. dags att börja sy! Mama needs a new dress for Christmas and New Years!

En av dagens mönster!


Dilemma!

I need to talk to my Boss..

RSS 2.0